POLİTİKA - 02 Ekim 2024 Çarşamba 09:50

Başkan Pütün, Erbakan’ın hediyelerini Beyğaçlı öğrencilere ulaştırdı

A
A
A
Başkan Pütün, Erbakan’ın hediyelerini Beyğaçlı öğrencilere ulaştırdı

DENİZLİ (İHA) – Denizli’nin Beyağaç Belediye Başkanı Sezayi Pütün, Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan’ın gönderdiği hediyeleri, Beyağaçlı öğrencilere ulaştırdı.



31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde göreve seçilen Beyağaç Belediye Başkanı Sezayi Pütün’ü tebrik etmek için Denizli’ye gelen Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, yeni eğitim öğretim yılının ilk gününe denk gelen programında öğrencileri de unutmayarak, Beyağaç İmam Hatip Orta Okulu ve Beyğaç İmam Takip Anadolu Lisesinde öğrencilerle bir araya gelmişti. Öğrenciler, kendilerine başarılı bir eğitim öğretim yılı dileyen Erbakan’dan bazı hediyeler talep etmişti.



Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan’ın Beyağaç ziyareti esnasında öğrencilere sözünü vermiş olduğu hediyeler, Belediye Başkanı Sezayi Pütün tarafından öğrencilere ulaştırıldı. Başkan Pütün’e hediye takdimi sırasında İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Duran, YRP MKYK Üyesi - Ege Bölgesi Sorumlusu Cafer Azaklı, Denizli İl Sorumlusu Orhan Çağlayan, İlçe Başkanı Hüdayi Dural, Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Orhan ve ilçe yönetim kurulu üyeleri eşlik etti.



Hediyelerine kavuşan öğrencilerin mutluluğuna ortak olan Beyağaç Belediye Başkanı Sezayi Pütün, “Öğrencilerimizin yüzünün gülmesine vesile olan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan’a teşekkür ediyoruz” dedi.



Başkan Pütün, Erbakan’ın hediyelerini Beyğaçlı öğrencilere ulaştırdı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muş Evladı dağa kaçırılan baba: “DEM Parti oğlumu PKK’ya sattı” Muş’ta çocuklarını terör örgütü PKK’nın pençesinden kurtarmak isteyen ailelere, 2015 yılında Malazgirt’ten dağa kaçırılan Mehmet Can Çiçek’in babası Mehmet Sena Çiçek de katıldı. DEM Parti önünde evlatlarına teslim olmaları çağrısında bulunan 46 aileye, bir destek de Malazgirt’ten eyleme katılan Çiçek ailesinden geldi. Her geçen gün sayıları artarak güç kazanan ailelerin kararlı bekleyişi ise sürüyor. Parti binası önüne gelerek DEM Parti ve PKK’dan çocuklarını isteyen anneler, evlatlarına geri dönmeleri için çağrıda bulunarak; "Yavrumu verin bana", "Anneler direniyor", "Artık yeter, bırakın evlatlarımızı" ve "Artık yeter, yakamızdan düşün" yazılı dövizler açtı. Evlat nöbetine yeni katılan Mehmet Sena Çiçek, 2015 yılında oğlu Mehmet Can Çiçek’in dağa kaçırıldığını ifade ederek, “Ben onun geri dönmesini istiyorum. Onu götürenler, onu geri getirsinler. Onun ve tüm arkadaşlarının gelip devlete teslim olmasını, evine, yuvalarına kavuşmasını istiyorum. Biz onun yolunu bekliyoruz, onun için bugün buradayız. O gelmeyene kadar da biz burayı terk etmeyeceğiz. Her zaman yolunu gözleyeceğiz. Onun gelmesini istiyoruz ve onun için de çalışacağız” diye konuştu. Oğlunun DEM Parti tarafından kaçırıldığını ifade eden Çiçek, “Onlar aracılık yapıyorlar. PKK’ya satmışlar mı ne yapmışlar bilmiyoruz. Herhangi bir haber gelmemiş. Biz onun geri gelmesini istiyoruz. Onu götürenler geri getirsinler. Biz onu bekliyoruz. İnşallah bir gün selametle geri gelecektir. Hiç kimseye zarar vermeden, ne kendisine ne başkasını zarar vermeden gelip devlete teslim olmasını istiyoruz” şeklinde konuştu. 9 yıl önce oğlunun Bursa’dan kandırılarak dağa götürüldüğünü ifade eden Ayten Koçhan isimli anne ise DEM Parti’den ve PKK’dan oğlunu istediğini söyledi. Oğluna teslim olması çağrısında bulunan Ayten Koçhan, “Dön geri yavrum. Senin yolun yol değil oğul. Bu bizim davamız değil. İsrail’le Amerika’nın davasıdır, bizim davamız değil yavrum. Gel devletine sığın. Bütün evlatlara sesleniyorum. Yeter analar babalar ağladı. Gelin teslim olun. Dağların başında, taşların içinde, mağaralarda devlet kurulmaz. Bir bayrağımız var. Gelin devletimize sığının. Bir aile daha katıldı bugün. Bütün ailelere sesleniyorum. Hepimizin çocuğu gitmiş. Gelin bize destek olun. Gelin çocuklarınıza seslenin, belki dönerler. Gelsin teslim olsunlar. Yolları yol değil” şeklinde konuştu.
Muğla Seydikemer’de ‘Kitap Kurdu Öğretmenim’ projesi başladı -Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker öncülüğünde öğretmenler arası entelektüel etkileşimi artırmayı hedefleyen kitap kulübü projesi tanışma toplantısıyla hayata geçti. Seydikemer’de, öğretmenler arasında entelektüel etkileşimi artırmak amacıyla başlatılan "Kitap Kurdu Öğretmenim" projesi, ilçe öğretmenlerine yönelik gerçekleştirilen tanışma toplantısı ile resmen başladı. Projenin öncülüğünü üstlenen Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker, etkinliğin amacının öğretmenlerin okuyarak bilgi seviyelerini artırmak ve fikir alışverişinde bulunmak olduğunu vurguladı. Toplantıda, projeyle beraber bir kitap kulübü oluşturulacağı ve belirli aralıklarla bir kitap listesi hazırlanarak katılımcılara sunulacağı açıklandı. Öğretmenler, belirlenen süre içerisinde seçilen kitapları okuyacak ve ardından düzenlenecek toplantılarda kitap kritikleri yaparak okudukları eserler hakkında derinlemesine tartışmalar gerçekleştirecek. Yıldız Büyüker, projenin öğretmenlerin motivasyonunu artırmakla kalmayıp, aynı zamanda öğrenciler için de daha zengin bir eğitim ortamı sağlayacağını belirtti. "Kitap Kurdu Öğretmenim" projesinin ilçe genelindeki eğitim kalitesini yükseltmesi ve öğretmenler arasında güçlü bir bağ oluşturması bekleniyor. Projenin bir ilk adımı olarak gerçekleşen tanışma toplantısının, öğretmenler arasında kalıcı bir okuma kültürü oluşturmak için önemli bir fırsat sunduğu ifade edildi.
Bilecik Deprem tatbikatında ekiplerin "Sesimi duyan var mı" diye bağırması vatandaşları Kahramanmaraş depremine götürdü Bilecik’te 5,9 şiddetinde kurgulanan deprem tatbikatında ekiplerin enkazda "Sesimi duyan var mı" diye bağırması vatandaşları Kahramanmaraş depremine götürdü. AFAD Başkanlığınca kullanılan yapay zeka destekli AFAD-RED sisteminin oluşturduğu senaryoya göre Bilecik Dodurga fayında 5,9 şiddetinde deprem meydana gelirken 1 ev yıkıldı. Deprem sonrası yıkılan evin enkazında 9 kişi olduğu ihbarını alan AFAD, Bilecik Belediyesi ait itfaiye ekipleri, arama kurtarma ekipleri, ilgili müdürlükler ve kurumlar anında olay yerine intikal etti. Emniyet güçlerinde enkaz alanında büyük bir güvenlik önlemi alırken, ekipler arama kurtarma için hemen harekete geçti. Enkazda arama kurtarma çalışmasında alandaki herkesin sesiz olmasını isteyen ekiplerin enkaz alanında "Sesimi duyan var mı" diye bağırması vatandaşlara duygu dolu anlar yaşatırken herkesi Kahramanmaraş depremine götürdü. Yapılan arama kurtarma çalışmalarında senaryo gereği enkaz altında bulunan 9 kişi kurtarıldı. Durumu ağır olan 4 kişiden biri hayatını kaybetti. "Amacımız enkaz bölgesinde yaralıları güvenli bir şekilde dışarıya çıkartmak" Arama kurtarma ekibinden Cengiz Yılmaz, yapılan tatbikat hakkında bilgi vererek, "Bize gelen bir ihbar doğrultusunda burada bir deprem olduğu söylendi. Geldik üç ekibe büründük. Birinci ekip içeride arama kurtarma yaparken, diğer ekibin çıkmasını bekledik. Ekip çıktıktan sonra yaralıyı alıp güvenli bir alana sevk ettik. Daha sonra diğer ekiplerin görevlilerini yapması için imkan hazırladık. Amacımız burada enkaz bölgesinde yaralıları güvenli bir şekilde dışarıya çıkartmak varsa içeride ölüler onları alanın dışarıya çıkarmak ve gerekli arama kurtarmayı yapmak" dedi. Tatbikatı izleyen vatandaşlardan Mehmet Çubukçu, "Harika bir tatbikat oldu. İnşallah depremlerde mükemmel bir kurtarma olur diye tahmin ediyorum" dedi.
Niğde Tyana Antik Kenti’nden elde edilen eserler döneme ışık tutuyor Jeopolitik öneminden dolayı günümüze kadar kesintisiz olarak iskan gören Tyana Antik Kenti’nde yürütülen kazı çalışmalarında çıkan eserlerle müzeler zenginleşiyor. Niğde’nin Bor ilçesine bağlı Kemerhisar beldesinde Aksaray Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü ve Kazı Başkanı Prof. Dr. Osman Doğanay başkanlığında yürütülen kazı çalışmaları devam ediyor. Antik dünyanın günümüze kadar gelmiş tek sekizgen kilisesinin de gün yüzüne çıkarıldığı Tyana Antik Kenti’nde yapılan kazı çalışmaları ile M.Ö 2 bin 500’lerde yerleşimin var olduğu ispatlandı. 2016 yılından bu yana Kültür ve Turizm Bakanlığının izniyle antik kentte yapılan arkeolojik kazı, araştırma ve restorasyon çalışmaları ile ilgili bilgi veren Kazı Başkanı Prof. Dr. Osman Doğanay bölgenin İç Anadolu’nun parlayan yıldızı olabilecek turizm potansiyeline sahip olduğunu belirtti. Geçmişte Tuwanuva, Tyana, Semiramis Tepeleri gibi birçok isme sahip olan Cumhuriyet döneminde ise Kemerhisar adını alan bölgenin kesintisiz olarak iskan gören ender kentlerden birisi olduğunu ifade eden Doğanay, erken Tunç Çağı’ndan itibaren bölgenin hiç bir zaman terk edilmediğini ifade etti. Doğanay; “2016 yılından itibaren burada 3. dönem kazı çalışmalarını yürütüyoruz. Çok heyecan verici bir yer ve İç Anadolu’nun parlayan yıldızı olacağından eminiz. Kazılardan elde ettiğimiz eserlerle Niğde Müzesine çok sayıda eser kazandırdık ve bu da kentin erken Tunç Çağı’nda önemli bir iskana sahip olduğunun belgesi oluyor" dedi. Kazılarda Döneme Işık Tutan Tarihi Eserler Çıkıyor Kazılarda elde edilen deniz kabuklularına ait fosillerinin o dönemde önemli ölçüde kullanıldığını ifade eden Doğanay, bu fosillerin ödeme aracı olarak kullanılmış olabileceğini belirtti. Doğanay; “ Sikkenin ve paranın ilk kullanıldığı dönemleri Tyana’da biraz daha geriye götürmemiz mümkün. Burada Ören Yeri Müzesi yapabilecek potansiyele sahip eser yoğunluğu var ve hala döneme ışık tutacak önemli eserler de çıkmaya devam ediyor. Yaptığımız kazılar neticesinde müzelerimizi zenginleştiriyoruz" dedi. "Antik Dünyanın Günümüze Kadar Korunarak Gelen Tek Sekizgen Kilisesi" Tyana’nın Hristiyanlığın önemli bir merkezi olduğunu belirten Doğanay; "Hristiyanlığın en erken ve en korunan kilisesinin restorasyon çalışmalarına da devam ediyoruz. Kilisenin en önemli özelliği, antik dünyanın günümüze kadar gelmiş sekizgen tek kilisesi ve Hristiyanlığın en erken kilisesi olması. Ortaya çıkan buluntularla bunu ispatlamış durumdayız. Burada bulunan sekizgen planlı kiliseyi gün yüzüne çıkarmayı sürdürüyoruz restorasyonun bitiminde burayı da ziyarete açacağız.” ifadelerine yer verdi.