GENEL - 01 Mayıs 2012 Salı 17:29

OKUL SÜTÜ PROGRAMI YARIN BAŞLIYOR

A
A
A
OKUL SÜTÜ PROGRAMI YARIN BAŞLIYOR

Anasınıfı ve İlköğretim öğrencilerini kapsayan Okul Sütü Programı yarın başlayacak.
Denizli Valiliği`nden yapılan yazılı açıklamada, özel okullar hariç olmak üzere anasınıfından ilköğretim 5. sınıfa kadar olan öğrencileri kapsayan uygulamanın 2 Mayıs`ta başlayıp okulların kapanacağı 8 Haziran`a kadar devam edeceği belirtildi. Konuyla ilgili Denizli`deki uygulamanın Vali Yardımcısı Alp Aslanargun başkanlığında, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü idari ve teknik personeli tarafından oluşturulan komisyon tarafından yürütüleceği
belirtilerek, "Uygulamada Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü; programın koordinasyonu, sütün 5996 Sayılı Kanun ve yönetmelik hükümlerine uygun şekilde üretiminin sağlanması ve denetiminden sorumlu olacak" denildi.
Açıklamada, "İl Milli Eğitim Müdürlüğü`nün görevinin de, sütün tedarikçiden teslim alınması, muhafazası, okullara ulaştırılması, öğrencilere dağıtımı ve komisyon sekreteryasının yürütülmesi olacağı" belirtildi. Açıklamada, İl Sağlık Müdürlüğünün ise, programın uygulama döneminde öğrencilerin gelişme oranlarının ve süt tüketimi alışkanlıklarındaki değişimlerin tespitine ilişkin çalışmaları yürüteceği ifade edildi.
Denizli`de bulunan okullara süt dağıtımının Dimes Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından yapılacağı öğrenildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Üniversitede "dersimiz kivi hasadı" Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi tarafından özel yetiştirilen kiviler, Bahçe Bitkileri Bölümü öğrencilerince arazi uygulaması kapsamında hasat edildi. OMÜ Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ümit Serdar, "Asıl amaç derstir. Kiviyi tanımak, kivi hasadında nelere dikkat edilmeli gibi bilgileri öğrencilerimizin uygulamalı olarak öğrenmesi çok güzel” dedi. OMÜ Ziraat Fakültesi öğrencileri derslerini sınıf ortamının yanı sıra arazide uygulamalı olarak da işliyor. Atakum ilçesi Kaya Güney Mahallesi’ndeki Ali Nihat Gökyiğit Araştırma İstasyonu, öğrencilerin en verimli şekilde eğitim alması için birçok imkanı bünyesinde bulunduruyor. Birçok meyvenin ve sebzenin yetiştirilmesine tanıklık eden öğrenciler, arazi uygulaması kapsamında kivi bahçesine girerek hasat yaptı. "Kiviye dokunuyor, kiviyi tanıyorlar" OMÜ Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ümit Serdar, "Öğrencilerimizle birlikte kivi hasadı yapıyoruz. Bu sene çok kurak bir yıldı. Burayı yeterince sulayamadık. O nedenle meyvelerimiz biraz küçük oldu. Öğrencilerimiz kuraklıkta ne oluyor, meyve ne kadar büyüyebiliyor bunu görme fırsatı buldu. Dişi ve erkek bitkileri görüyorlar. Budamanın önemini anlıyorlar. Bazı ağaçlar çok güzel budanmış ve onlarda daha iri meyveler var. Dolayısıyla Ondokuz Mayıs Üniversitesi için uygulamalı eğitim çok önemli. Asıl amaç ders. Kiviyi tanıma ve kivi hasadında nelere dikkat edilmeli gibi bilgileri öğrencilerimizin uygulamalı olarak öğrenmesi çok güzel” diye konuştu. "Mühendislik için önden hazırlık" Ziraat Fakültesi öğrencisi Eylül Comart, “Uygulama için buradayız. Kivi hasadına başladık. Derslerde uygulama bizler için çok iyi oluyor. Kendimiz hasadı yapıyoruz. Mühendislik için önden bir hazırlık oluyor” şeklinde konuştu. Öğrenci Zehra Çakıcılar, “Bahçe bitkileri genel meyvecilik dersinde uygulama yapmaya geliyoruz. Kivi, fındık, kestane gibi hasatlar yapıyoruz. Bunlar ileriye dönük yatırım olarak bize geri dönüş oluyor” ifadelerini kullandı. Ziraat Fakültesinde öğrenci ve aynı zamanda Samsun’daki bir okulda öğretmen olan Selçuk Yıldırım, “Bu tarım sevdası bu yaştan sonra bizi öğrenciliğe itti. Eğitimde en büyük sorunlardan bir tanesi eğitimin teoride kalması, pratiğe geçmemesidir. Fakültemizin çok geniş uygulama sahaları mevcut. Bu noktada fakültemiz gerçekten çok avantajlı. Bağcılıkta, kivide, kestanede uygulamalar yapıyoruz" açıklamasında bulundu. Öğrenciler kivi hasadının yanı sıra istasyonda yetiştirilen kestane, fındık, mantar gibi mahsullerin de hasatlarını yaparak uygulamalı olarak öğrenme fırsatı buluyor.
Mersin Türkiye Akıl Ve Zeka Oyunları Turnuvası Mersin’de başladı Mersin’de, ’24 Kasım Öğretmenler Günü’ etkinlikleri kapsamında düzenlenen Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası, Suphi Öner Öğretmen Evinde gerçekleştirilen açılış töreni ile başladı. Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğretmenler, toplamda 5 turdan oluşan ve iki gün sürecek olan zeka oyunlarında yeteneklerini sergileyecekler. Mangala, küre, reversi ve kulami olmak üzere 4 farklı kategoride 64’ü mangala, 31’i küre, 56’sı reversi, 50’si kulami olmak üzere toplam 201 öğretmenin performans sergileyeceği yarışmanın açılış törenine, Tüm Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu Başkanı Şaban Kurt ile İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş’ta katılarak birer konuşma gerçekleştirdi. "Öğretmenlik dışında hiçbir meslek yoktur ki eserini yüreğine basabilsin, hiçbir meslek yoktur ki eserinin sevgisini kalbinde hissedebilsin" diyerek konuşmasına başlatan İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, "Geleceğin bizlerin çabalarıyla şekilleneceği düşüncesini hiç aklımızdan çıkarmadan evlatlarımızı geçmişine bağlı, kendi coğrafyamızı ve dünyayı iyiye ve doğruya kanalize edebilecek donanımda yetiştirmeye bıkmadan usanmadan devam edeceğiz. Türkiye Yüzyılı Maarif Modelimizin ışığında, millî ve manevi değerlerine sahip çıkan köklü geçmişinden aldığı güçle geleceğe yön veren evlatlarımız, sizlerin sayesinde daha yaşanabilir, barış dolu dünyayı inşa edeceklerdir. Unutmayalım ki geleceğin dünyasını her zaman olduğu gibi yine insan belirleyecektir. Zekanın ölçüsü gerektiğinde düşüncelerini değiştirebilmekte yatar. Turnuvada hepinize başarılar diliyorum. Aklın ve zekanın kazandığı bir turnuva olsun" ifadelerini kullandı.
İstanbul Silivri Belediyesi kışa hazırlık toplantısı yaptı Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları ve birim müdürleriyle birlikte Silivri Afet Koordinasyon Merkezi’nde ilçeyi kış aylarına hazırlamak ve kar yağışlarında kesintisiz ulaşımı sağlamak için toplantı gerçekleştirildi. Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları ve birim müdürleriyle birlikte Silivri Afet Koordinasyon Merkezi’nde toplantı gerçekleştirdi. İlçeyi yaklaşan kış aylarına hazırlamak ve olumsuz hava şartlarında herhangi bir aksaklık yaşanmaması için yapılan toplantıda, belediyenin kış hazırlıkları detaylı bir şekilde ele alındı. Toplantıda, Silivri Belediyesi’nin karla mücadelede kullanacağı ekip ve ekipmanlar hakkında bilgi verildi. Belediye bünyesinde 235 araçlık bir filo oluşturulduğu, vardiyalı sistemle çalışacak 1250 personelin görev takvimlerinin hazırlandığı ve 750 ton tuz stoğunun depolandığı belirtildi. Başkan Balcıoğlu, kış aylarında yolların açık kalması ve vatandaşların güvenli bir şekilde seyahat edebilmesi için her türlü önlemi aldıklarını belirterek, “Hemşerilerimizin güvenliği ve konforu bizim önceliğimizdir. Karla mücadele çalışmalarımızda koordinasyon içinde hareket ederek, ilçemizin dört bir yanında hizmetlerimizi kesintisiz sürdüreceğiz. Bu kapsamda hazırlıklarımızı tamamladık ve ekiplerimizi göreve hazır hale getirdik” şeklinde konuştu. Başkan Balcıoğlu, kış şartlarında özellikle çocukların eğitim hayatının etkilenmemesi için ekstra hassasiyet gösterdiklerini vurgulayarak, “Evlatlarımızın derslerinden geri kalmaması ve güvenle okullarına gidebilmeleri için tüm yolları açık tutmak adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.