ASAYİŞ - 07 Ekim 2024 Pazartesi 10:28

Yaşlı adam yalnız yaşadığı evinde ölü bulundu

A
A
A
Yaşlı adam yalnız yaşadığı evinde ölü bulundu

Çorum’un İskilip ilçesinde 72 yaşındaki bir vatandaş yalnız yaşadığı evinde ölü bulundu.


Olay, Mutaflar Mahallesi Albay Mustafa Biçer Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, yalnız yaşadığı öğrenilen 72 yaşındaki Ali Kiraz’dan dört gündür haber alamayan yakınları, Kiraz’ın evine gitti. Pencereden evin içine bakan vatandaşlar, Kiraz’ın hareketsiz yattığını gördü. Bunun üzerine durum 112 Acil Çağrı Merkezine bildirildi. İhbar üzerine belirtilen adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.


Eve giren sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede Kiraz’ın hayatını kaybettiği belirlendi. Yaşlı adamın cenazesi otopsi için İskilip Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.



Yaşlı adam yalnız yaşadığı evinde ölü bulundu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Özel okullara ’harcamalarda birleşme’ önerisi Eğitim harcamalarındaki dönemsel artışa dikkat çeken Bursa AFSİAD Başkan Yardımcısı Recep Yıldırım, “Özel eğitim kurumlarının birleşerek yapacağı ürün alımları, fiyatları aşağı yönde çekecektir” dedi. Bursa Afyonkarahisarlı Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (Bursa AFSİAD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı uzman eğitimci Recep Yıldırım, eğitim harcamalarına yapılan dönemsel zamları eleştirdi. Yıldırım, “TÜİK verilerine göre, eylülde aylık bazda en yüksek artış eğitimde yaşandı. Sektör yüzde 14.21’lik artışla başı çekerken, diğer sıraları alkollü içecek tütün, konut ile giyim ve ayakkabı gibi listede sürekli gördüğümüz ürün kalemleri takip etti. Aslında her eğitim yılı başlamadan önce yaşadığımız bir tablo ile karşı karşıyayız. Bilinmeli ki; eğitim harcamalarına yapılan dönemsel zamlar sadece velileri değil, özel eğitim kurumlarını da ciddi anlamda etkiliyor. Yapılan bu zamlar, ‘kitap ve kırtasiye’ masraflarını da ücretine dahil eden özel okulların kayıt döneminde işlerini bir hayli zorlaştırıyor. Zaten servis ve yemek ücretlerinin yüksek maliyetiyle boğuşan sektör, zamları veliye tam olarak yansıtamayınca sürdürülebilirliğini koruyamıyor” ifadelerini kullandı. Eğitim harcamalarındaki dönemsel artışa çözüm olarak bazı tavsiyelerde bulunan Yıldırım, “Elbette eğitim giderlerini tedarik eden üreticilerimizin daha fazla kazanç sağlayarak ülke ekonomisine katkı sağlaması temennimizdir. Ancak dönemsel bazda yapılan fiyat artışlarının faturası hem velilere hem de eğitim sektörüne acı bir şekilde yansıyor. Özel eğitim kurumları her ne kadar kâr amacı güden kuruluşlar olsa da; yaptıkları işin niteliği itibariyle ülkenin geleceğine hizmet etmektedir. Ayrıca devletin yükünü de hafifletmektedir. Eğitim harcamalarında görülen yüksek zamların hane bütçesi kadar, özel eğitim kurumlarındaki niteliği de olumsuz yönde etkilemesi kaçınılmazdır. Ayrıca istihdama etkisi de düşünülmelidir. Uzun yıllar pek çok özel eğitim kurumunun kuruculuğunu yapan biri olarak; bu noktada bir kaç kurumun birleşerek yapacağı toplu alımların soruna çözüm olacağı kanısındayım. Çok şubeli özel okulların dışında kalan kurumlar, kendi aralarında birleşerek alım yapabilirler. Böylece üreticinin önünü görmesini ve sürümden kazanma mantığıyla konuya bakması sağlanacaktır. Haliyle kıyafet, kitap ve kırtasiye gibi giderler okullar tarafından uygun fiyatlara alınacaktır. Böyle bir oluşuma Milli Eğitim Bakanlığı’mız da destek olabilir. Bakanlık rehberliğinde, özel okullar arasında gerçekleşecek görüşmelerden daha somut kararlar çıkacaktır” dedi.
İstanbul Mehmet Sadık Vefa, Türkiye Motosiklet Federasyonu başkanlığına adaylığını açıkladı Mehmet Sadık Vefa, düzenlendiği basın toplantısı ile Türkiye Motosiklet Federasyonu başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Mehmet Sadık Vefa, yaptığı basın toplantısı ile Türkiye Motosiklet Federasyonu başkanlığına adaylığını duyurdu. Tek aday olarak seçime girecek olan Vefa, yapılan toplantıda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İlk hedeflerinin dünyada motosiklet alanında Türk bayrağını temsil etmek olduğundan bahseden Mehmet Sadık Vefa, “Yapılacak başkanlık seçiminde teveccüh ile aday gösterildim. Huzur içerisinde bir toplum içerisinde olduğum bir başkan vekilli dönemi geçirdim. Türkiye Motosiklet Federasyonu, 5 Mayıs 2004 tarihinde kuruldu. O zamandan beri başkanlık yapanlara teşekkür ediyorum. Dünyada önemli 5 organizasyondan birisi olan motokros etkinliğini devam ettireceğiz. Bildiğiniz gibi Afton’da 7 senedir yapılıyor ve büyük ilgi görüyor. Ülkemizin ve şehirlerin bilinirliği açısından bu organizasyonlara devam edeceğiz. Yeni gençlerin gelişimi için adımlar atılacaktır. Federasyonunun bütün kurullarını kapsayacak şekilde kurumsal adımlar atılacaktır. Türkiye 5 milyon motosiklet kullanıcısını kucaklayacak faaliyetler yapılacak. Yapılacak organizasyonlarda bayrağımızı temsil etmek en büyük hedefimizdir. Gençleri yetiştirmeye devam edeceğiz. Federasyonumuzun kurulmasında büyük emek veren rahmetli Bekir Yunus Uçar’a, organizasyonları himayesine alan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak’a, İçişleri Başkanımız Ali Yerlikaya ile Veli Ozan Çakır’a desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Toprak ve diğer sporculara destekleri esirgemeyen kulüp yöneticilerimiz teşekkür ediyorum. Yaptıklarımız için değil yapacaklarımız için devam ediyoruz” ifadelerini kullandı. Afyon’da gerçekleştirilen yarışlarla ilgili de konuşan Mehmet Sadık Vefa, “Afyon ilk tasarlandığında Portekiz ve Rusya’nın organizasyonlarını izledik ve bunun çok üstünde bir yarış pisti olması gerekiyordu. Pistin ortasında 2 tane kule koyduk. Birisi basın, diğeri protokol için. Bunun sonrasında dünyada takımı çok iyi oldu. Aktif olabilecek yerlerde böyle faaliyetlere devam edeceğiz. Böyle bölgelerde genç yetenekler var ve burada onları motive etmek istiyoruz” şeklinde konuştu.
İzmir İzmir’de taşkın riskine karşı dereler kışa hazırlandı İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, yaklaşan kış mevsimiyle birlikte şiddetli yağışların su baskınlarına neden olmaması için kent genelinde önlemlerini arttırdı. İZSU ekipleri kışa hazırlık çalışmaları kapsamında 150 bin ton atık malzemeyi dere yataklarından çıkardı. İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, kış aylarında yaşanabilecek su baskınlarının ve diğer olumsuzlukların önüne geçmek için dere yatıklarındaki temizlik çalışmalarını hızlandırdı. 30 ilçede yürütülen çalışmalar kapsamında dereler köşe bucak temizlendi. Ağustos ayında Yamanlar bölgesinde yaşanan orman yangını nedeniyle binlerce metrekare alanın zarar gördüğü Kuzey Bölgesi’ndeki çalışmaları tamamlayıp merkez bölgeye geçen ekipler ise kış temizliğinde 150 bin ton malzemeyi dere yatağından çıkardı. İzmir’i kışa hazırlıyoruz Narlıdere’de Ali Onbaşı deresinde çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden İZSU Merkez Bölgeler Müdürlüğü Dereler Ustası Hakan Çetinkaya, “Çalışmalarımız dört mevsim sürüyor ancak yaz aylarında şehrin Yamanlar Bölgesi’nde meydana gelen orman yangınına bağlı olarak dere havzalarında çalı, dal parçası, yanmış ağaç, kütük gibi malzemeler birikiyor. Bizler de yoğun yağışlarda su akıntısının sağlıklı olarak sağlanması için dere temizliklerine büyük önem veriyoruz. Yağışlarda oluşabilecek yüzeysel ve derin erozyonlara neden olabilecek malzemeleri derelerden alıyoruz. Bu çalışmalar kapsamında ekiplerimiz toplam 108 tersip bendinin kontrolünü sağlayarak Sepetçi, Poligon, Bostanlı dereleri ile Bornova Çayı’nda temizlik ihtiyacı bulunan 10 adet tersip bendini temizledi. Bugün ise Ali Onbaşı, Kebap ve Yağçayı dereleri eş zamanlı temizleniyor. İzmirlilerin içi rahat olsun İZSU Genel Müdürlüğü olarak çalışmalarımızı düzenli olarak yapıyoruz. İzmir’i kışa hazırlıyoruz” dedi.
Ankara Türkiye’nin ilk döner kubbeli uzay gözlemevi faaliyete geçti Ankara’nın Beypazarı ilçesinin doğal güzellikleri arasında yer alan Tekke Dağı Tabiat Parkı’nda kurulan Türkiye’nin ilk döner kubbeli uzay gözlemevi faaliyete geçti. Doğası, mutfağı, verimli toprağı ve beyaz cumbalı evleri ile meşhur Beypazarı, karanlık gökyüzü koşulları ve temiz havası ile de Türkiye’nin astronomi faaliyetleri için merkez olmaya aday nitelikte. Uzay gözlem şartlarının uzmanlar tarafından elverişli olduğu belirtilen Beypazarı, onu tanıyanlar ve kıymetini bilenler sayesinde uzay gözlemi konusunda da konuşulmaya başlandı. Beypazarı’nın doğal şartlarından faydalanmak ve ilçeyi uzay gözlemi alanında ön plana çıkarmak adına Tekke Dağı Tabiat Parkında bireysel imkanlarla kurulan Uzay Gözlemevi, bölgenin doğasına uygun ve yüksek mühendislikle tasarlandı. Uzay gözlemevi, döner kubbeli olmasıyla da Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyor. Projeye her adımda destek veren Beypazarı Kaymakamı Vedat Yılmaz, uzay gözlemevi için gerekli karanlık koşulların sağlanması amacıyla aydınlatma çalışmalarını düzenletti. Beypazarı’nda kurulan uzay gözlemevinde astronomi fotoğrafçılığı ve öte gezegen keşfi konularının çalışılması planlanıyor. Ayrıca uzay gözlemevinden; gökyüzünün karanlık niteliğini ve meteorolojik olayları takip edebilmek için yüksek teknolojili sensörler ve kameralar bulunuyor. Çetin kış şartlarında dahi gözlem yapılmasını kolaylaştıracak konforda tasarlanan uzay gözlemevi, yakın zamanda Beypazarı’ndaki okullardan başlayarak misafirlerini kabul etmeye başlayacak. Bu projeyle Beypazarı, sadece doğası ve tarihi dokusuyla değil, aynı zamanda bilimsel çalışmalara da ev sahipliği yaparak dikkat çekecek. Döner kubbeli uzay gözlemevi, hem bilim insanları hem de meraklıları için yeni bir cazibe merkezi olmaya aday. Yerel halkın desteği ve projeyi hayata geçirenlerin özverisiyle Beypazarı, Türkiye’nin astronomi çalışmalarında önemli bir noktaya dönüşme yolunda ilerliyor. Gözlemevinin faaliyete geçmesi, bilim dünyasında keşiflere ilham vererek gelecek nesillere ilham kaynağı olacak.