ASAYİŞ - 17 Eylül 2024 Salı 18:50

Vali Dağlı: "Bağımlıkla sonuna kadar mücadele etme kararlılığındayız"

A
A
A
Vali Dağlı: "Bağımlıkla sonuna kadar mücadele etme kararlılığındayız"

Çorum Valisi Doç. Dr.Zülkif Dağlı, “Bağımlıkla sonuna kadar mücadele etme kararlılığındayız” dedi.


Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, başkanlığında toplandı. Gençleri ve gelecek nesilleri en başta uyuşturucu olmak üzere tütün, alkol ve teknoloji bağımlılığından korumak amacıyla gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurul Toplantısı’nda bağımlılıkla mücadelede gelinen noktayı değerlendirilirken karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri görüşüldü.


Toplantının bağımlılıkla mücadelede yeni stratejiler geliştirilmesinde daha etkili adımlar atılmasına vesile olacağına inandığını dile getiren Vali Dağlı, özellikle yerel yönetimlerin ve sivil toplum kuruluşlarının bu süreçteki rolüne dikkat çekerek, onların desteği ve iş birliği ile bağımlılıkla mücadelede daha başarılı sonuçlar elde edileceğine dikkat çekti.


Tüm kurum ve kuruluşların gelişen, değişen şartlar karşısında yeni programlarla, yeni projelerle bağımlılıkla mücadeleyi sürdürmelerinin gerekliliğini vurgulayan Vali Dağlı, bu konuda tüm kurumların birbiri ile uyumlu ve koordineli bir şekilde çalışmasının önemli olduğunu ifade etti.


Bağımlılığın, sadece bireylerin değil, ailelerin ve toplumların da geleceğini tehdit eden ciddi bir halk sağlığı sorunu olduğuna işaret eden Dağlı, “Bu nedenle, bağımlılıkla mücadele, hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu mücadelede, kamu kurumlarımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın ve toplumun her kesiminin iş birliği ve koordinasyonu büyük önem taşımaktadır” ifadelerini kullandı.


Bağımlılıkla mücadelede en önemli unsurlardan birinin de eğitim olduğuna vurgu yapan Vali Dağlı, “Gençlerimize ve ailelerine yönelik bilinçlendirme çalışmaları yaparak, bağımlılığın zararlarını ve bu konuda nasıl korunabileceklerini anlatmalıyız. Okullarımızda ve diğer eğitim kurumlarımızda bu konuda düzenli seminerler ve etkinlikler düzenlemeliyiz. Ayrıca, bağımlılıkla mücadelede görev alan sağlık çalışanlarımızın ve kolluk kuvvetlerimizin eğitimine de önem vermeliyiz. Onların bilgi ve becerilerini sürekli güncelleyerek, daha etkili müdahalelerde bulunmalarını sağlamalıyız” şeklinde konuştu.


Ayrıca, bağımlılıkla mücadelede ailelerin rolünün de çok önemli olduğuna dikkat çeken Vali Dağlı, ailelerin, çocuklarının davranışlarını yakından takip ederek, onlara destek olmalarını ve gerektiğinde profesyonel yardım almaktan çekinmemeleri gerektiğini, aile içi iletişimi güçlendirerek, çocuklarımızın ve gençlerimizin sorunlarını daha erken fark ederek onlara zamanında müdahale edebileceklerini sözlerine ekledi.


Vali Dağlı’nın konuşmasının ardından İl Koordinasyon Kurulu üyesi kurumlar gerçekleştirmiş oldukları faaliyetler hakkında bilgilendirmeler yaptı. Toplantıda; bağımlılıkla mücadele konusunda yapılacak faaliyet, proje, etkinlik ve eğitim çalışmaları görüşülerek karara bağlandı.



Vali Dağlı: "Bağımlıkla sonuna kadar mücadele etme kararlılığındayız"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Serkan Zengin’den çevre yoluna dinlenme tesisi açılması çağrısı Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD) Eskişehir Şube Başkanı Serkan Can Zengin, Eskişehir çevre yoluna dinlenme tesisi açılması konusunda gerekli girişimleri yapmaları konusunda odalara çağrıda bulundu. Şube Başkanı Zengin, açılmasını önerdiği dinlenme tesisinin içerisinde birçok mağaza olması gerektiğini söyledi. Çevre illerde dinlenme tesislerinin olduğunu hatırlatarak Eskişehir’de neden olmadığı sorusunu yönelten Zengin, kent içerisinden geçen yaklaşık 200 bin insanın 1 lira bile bırakmadan şehirden çıktıklarını ifade etti. Bu konudan odaların sorumlu olduğuna dikkat çekerek çağrıda bulunan Zengin, Eskişehir çevre yolunun üstüne dinlenme tesisi kurulması için gerekli girişimlerin başlatılmasını istedi. "Kütahya’da, Afyon’da ve Bozüyük’te varken Eskişehir’de niye yok?" TÜGİAD Şube Başkanı Serkan Can Zengin, yapmış olduğu açıklamada, “Eskişehir çevre yoluna dinlenme tesisi açılmak zorunda. Bu dinlenme tesisinin içerisinde kahveciler, mağazalar, hediyelik eşya dükkanları gibi bir çok mağaza olmalı. AVM şeklinde değil, oksijen tesisleri gibi arabanın yaklaştığı tesisler olmalı. Kütahya’da, Afyon’da, Bozüyük’te varken Eskişehir’de niye yok? Eskişehir’de dinlenme tesisi olmamasından kimse rahatsızlık duymuyor. Eskişehir çevre yolundan 100 bin araç geçiyor. Her birinin içerisinde iki kişinin olduğunu düşünürsek 200 bin insan Eskişehir’den geçiyor. 200 bin insan bu şehre 1 lira bile para bırakmadan şehrin bir ucundan girip diğer ucundan çıkıyorlar. Bozüyük’e, Afyon’a ve Kütahya’ya bırakıyorlar. Bununla ilgili kimler bu işin içinde sorumluysa, ki bana göre odalar sorumludur. Odalara buradan çağrı yapıyorum. Eskişehir çevre yolunun üstüne dinlenme tesisi kurulması için gerekli girişimleri ve çalışmaları yürütmek zorundalar. Bu gereklidir" dedi.