ASAYİŞ - 01 Temmuz 2024 Pazartesi 16:10

Bahçede çıkan yangın evlere sıçramadan söndürüldü

A
A
A
Bahçede çıkan yangın evlere sıçramadan söndürüldü

Çorum’un Alaca ilçesinde, bahçede çıkan yangın iki bahçeyi küle çevirdi.


Yangın, İlçeye bağlı Karamahmut köyündeki bir evin bahçesinde çıktı. Henüz bilinmeyen bir sebeple başlayan yangın yan tarafta bulunan başka bir evin bahçesine sıçradı. Havanın sıcak ve rüzgarlı olması sebebiyle kısa sürede tutuşan bahçeler cayır cayır yandı. Yangını gören köy sakinlerinin ihbar üzerine bölgeye Alaca belediyesi itfaiye ekipleri ile Alacahöyük Jandarma ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri bahçelerde başlayan yangının evlere sıçramadan kontrol altına alması muhtemel bir faciayı önlemiş oldu. Diğer yandan yangın uzun uğraşlar sonucu kontrol altına alınarak evlere sıçramadan söndürdü.


Jandarma ekiplerinin yangınla ilgili başlattığı incelemenin devam ettiği öğrenildi.



Bahçede çıkan yangın evlere sıçramadan söndürüldü

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Büyükkılıç’tan semt pazarına ziyaret Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi ilçesi Caferbey Mahallesi’nde semt pazarını ziyaret ederek alışveriş yapan vatandaşlarla ve pazarcı esnafı ile sohbet etti. Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını bizzat sahada koordine etmeye ve daima vatandaşlarla iç içe olmaya özen gösteren Başkan Büyükkılıç, şehrin hemen her bölgesinde vatandaşlar ve esnaflarla bir araya gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda, Başkan Büyükkılıç, Melikgazi ilçesi Caferbey Mahallesi’nde semt pazarını ziyaret etti. Pazarcı esnafı ile vatandaşların sevgi ve ilgisiyle karşılaşan Büyükkılıç, pazarcı esnafına hayırlı, bol ve bereketli kazançlar diledi. Pazar yerinde alışveriş yapan vatandaşlarla da sohbet ederek talep ve önerileri de bizzat dinleyen Başkan Büyükkılıç, “Sıcak havadan daha sıcak bir şey varsa o da pazar esnafımızın samimiyetidir. Güzel memleketimin çalışkan insanları işlerinin başında, rızıklarının peşinde koşmaya devam ediyorlar. Biz de bugün onların tezgâhlarını ziyaret ederek hem onlarla hem de alışverişe gelen hemşehrilerimizle sohbet ettik” diye konuştu. Kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyenleri kırmayan Büyükkılıç, vatandaşlarla günün anısına hatıra fotoğrafları çektirirken pazarcı esnafı ve vatandaşlar da Kayseri’ye hizmetlerinden dolayı Başkan Büyükkılıç’a teşekkür ettiler.
İstanbul ASATUF ile TİKA arasında sağlık işbirliği Ankara Sağlık Turizmi Federasyonu ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) arasında sağlık turizmi noktasında işbirliği yapılması konusunda fikir birliğine varıldı. Ankara Sağlık Turizmi Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut ve beraberindeki heyet, TİKA Başkanı Serkan Kayalar ve Ajans yetkililerini ziyaret etti. Federasyon Başkanı Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, TİKA’nın Türkiye’nin parlayan yıldızı olarak dünyanın dört bir yanında Türk Bayrağı’nı gururla dalgalandırdığını belirterek, “Yalnızca haritada değil, gönül coğrafyalarında da yaptığı hizmetler ile nüfuz ve önem kazanmaktadır. Biz, insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışını şiar edinmiş bir millet ve devletiz. Nerede bir mazlum var ise onun sesini duyurmayı düstur edinen bir yapımız var. TİKA Başkanlığımız yaptığı hizmetler ile hem kültürel mirasımızı korumakta hem de dünyadaki birçok farklı milletin imdadına yetişip koruyup, kollamaktadır. Biz de yaptığımız her çalışmanın odağına insanı aldığımız için, TİKA ile her türlü işbirliğimizde cansiperane mücadele edeceğimizi belirtmek istiyorum’’ dedi. TİKA Başkanı Serkan Kayalar ise TİKA’nın yaptığı çalışmalar ve ürettiği politikalar ile dünyanın gıpta ile takip ettiği bir kurum olduğunu ifade ederek “Biz gönül coğrafyasının sınırlarının olmadığını biliyoruz. Bu yüzden başka ülkelerle olan kilometrelerce mesafeler, bizim için yalnızca sayılardan ibarettir. Nerede bir mazlum varsa, nerede alınması gereken bir sorumluluk varsa, biz oradayız. Şanlı ve köklü tarihimizden aldığımız ilham bizleri yaptığımız çalışmalarda asla yormuyor, aksine daha da sıkı çalışmamıza vesile oluyor. Sanayi ve Ticaret Konfederasyonu’nun (SANKON) ve ona bağlı olan Ankara Sağlık Turizmi Federasyonu’muzun çalışmalarını takip ediyor, biliyoruz. Birçok ülke nezdinde sağlık turizmi alanında gerçekleştirdiği faaliyetler toplum nezdinde herkesin takdirini kazanmış durumda. Dünyanın dört bir yanında yaptığımız çalışmalarda işbirliği içinde olmak ve özellikle Ankara Sağlık Turizmi Federasyonu’nun yapacağı çalışmaları desteklemek bizleri ziyadesiyle mutlu edecektir.’’ açıklamalarında bulundu. Ankara Sağlık Turizmi Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, TİKA Başkanı Serkan Kayalar ve kurum heyetini federasyonun genel merkezine davet etti. TİKA Başkanı Kayalar ise Ankara Sağlık Turizmi Federasyonu’nu Genel Merkezi’ni ziyaret etmekten duyacağı mutluluğu dile getirdi.
Ordu Fındıkta rekolte tespit çalışmaları başladı Ordu’da 2024 yılı fındıkta rekolte tespiti yapmak için oluşturulan komisyon, 400 noktada yürüteceği çalışmalara başladı. Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde oluşturulan komisyon tarafından fındık tarımı yapılan ilçelerde rekolte çalışmalarına başlandı. Ordu’da, 11 farklı kurumun katılımı ile oluşturulan komisyon 2 hafta boyunca çalışmalarını sürdürecek. Yapılan çalışmalarda çotanak ve dallar sayılarak zararlılar, hastalıklar, fındıkta doluluk oranlarının tespiti yapılacak. “400’ün üzerinde noktada çalışmalar yapılacak” Çalışmalar hakkında bilgi veren Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, rekolte çalışmalarının sahil kesimlerine başladığını söyledi. Yılmaz, “Her zamanki gibi titizlikle çalışma gerçekleştiriyor. Amacımız ilimizde gerçeğe en yakın rekolteyi tespit etmek. Bu noktada ekiplerimiz titizlikle çalışıyor. Kurumların katılımıyla rekolte tespit komisyonu oluşturuldu. Bu çalışmalar sahil kesimde başladı. Orta kesimin ardından yüksek kesimde devam edecek. 400’ün üzerinde, gerekirse daha fazla noktada sayım yapmak suretiyle ilimizin 2024 yılı rekoltesini tespit etmiş olacağız. Bu bulunan rakamlar yapacağımız toplantıda, formülle yerlerine konulacak ve inşallah ilimizin rekoltesi de ortaya çıkmış olacak. Sayımla birlikte 100 tane de fındığı kırmak suretiyle bu fındığın ne kadarı boş ve zararlılardan etkilenmiş olduğunu ortaya koymaya çalışıyorlar. Gerçek manada çuvala girecek fındığı da bulmaya çalışıyorlar. Bu da gerçeğe en yakın sonucu bulmamızda bize bir avantaj sağlıyor. Her yıl olduğu gibi bu sene de aynı titizlikle çalışma yürütülüyor” diye konuştu. “Türkiye’nin ve Ordu’nun gerçek rekoltesi belirlenecek” Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, çalışmaların tamamlanmasının ardından Türkiye’deki gerçek fındık rekoltesinin açıklanacağını ifade ederek, “Bu çalışmalar özellikle sahil, orta ve yüksek kesim olarak devam edecek. Yaklaşık 400 noktada birçok yerde çotanaklar sayılacak. Erken açıklanan ve hiç bahçeler gezilmeden yapılan bir rekolte açıklaması değil. Bu nedenle tüm kamuoyunun, üreticilerimizin ve sektörün bu çalışması dikkate almasını istiyoruz. Biz fındıkta boş oranları görebiliyoruz, kırılan fındıklarda örneğin 5 fındıkta bunun 2 tanesi boş ise bunu görüyoruz ve tespit ediyoruz. bu tespit yapıldıktan sonra Ordu ilinin rekolte rakamları ortaya çıkacak, tüm illerde yapıldıktan sonra Türkiye’nin fındık rekoltesi açıklanmış olacak” şeklinde konuştu. Programda Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça da incelemeler ve açıklamalarda bulundu.
Antalya ALKÜ, Erasmus bütçesini ikiye katladı Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Erasmus Koordinatörlüğü, yaptığı başarılı çalışmalar ve programların ardından 2 yılda bütçesini ikiye katladı. Ulusal Ajans tarafından üniversitelerin Erasmus faaliyetleri dahilinde gerçekleştirdikleri performansları esas alarak her yıl üniversitelere yeniden tahsis edilen hibe bütçeler açıklandı. Buna göre ALKÜ Erasmus Koordinatörlüğü’nün 2023 yılında 88 bin 250 euro olan KA131 bütçesi, yüzde 92,63 oranında artırılarak 170 bin euroya yükseltildi. KA171 bütçe sıralamalarında 108 üniversite arasında 14. sırada olan ALKÜ, Erasmus KA131 bütçeleri sıralamasında Türkiye genelindeki 207 üniversite arasında 22 sıra yükselerek 81. sıraya yerleşti. ALKÜ, bu başarısıyla KA131 projesinde bütçesini ikiye katladı. ALKÜ’de hareketlilik arttı ALKÜ Erasmus Koordinatörlüğü’nün Avrupa’daki üniversitelerle gerçekleştirdikleri hareketlilikler, bu üniversitelerle yaptıkları iş birlikleri ve önceki bütçenin etkili kullanımı ve şeffaf hesap verilebilir harcama ilkelerine uygun kullanımı bütçesinin artırılmasında etkili oldu. 2024 yılının ilk altı ayında KA131 projesi kapsamında 15 öğrenci staj hareketliliğine ve 20 öğrenci öğrenim hareketliliğine, 13 doktora öğrencisi de kısa dönem doktora staj hareketliliğine katılma hakkı kazandı. Aynı zamanda KA131 programı sayesinde gelen hareketlilik kapsamında, son altı ayda 18 farklı kurumdan 58 personel ALKÜ’de ağırlandı. Bu süre zarfında 25 ders verme ve 33 eğitim alma faaliyeti gerçekleştirildi. Rektör Türkdoğan: " Bayarılarımız her alanda devam edecek" ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, Erasmus Koordinatörlüğü sayesinde öğrenci ve personel değişim programları ile ALKÜ’nün Türkiye genelinde başarılı bir üniversite olduğuna değinerek “Kurulduğumuz yıldan bu yana gelişimini ve büyümesini sürdüren üniversitemiz, bugün de tüm proje ve çalışmalarında gelişimine hız katıyor. ALKÜ olarak başarılarımız her alanda devam edecek. ALKÜ Erasmus Koordinatörlüğü’nün özverili çalışmaları sayesinde Erasmus öğrenci ve personel hareketliliği alanında güzel başarılara imza attık. Bundan sonraki dönemde başarıların katlanarak devam edeceğini görüyoruz. Bu başarıya ulaşılmasında emeği geçen Erasmus Koordinatörlüğü’nü tebrik eder, başarılarının devamını dilerim” dedi.
İstanbul Esenyurt Belediyesi Aşevi ihtiyaç sahibi vatandaşlara sıcak yemek hizmeti verecek İstanbul Esenyurt’da günde 15 bin kişiye sıcak yemek sağlayacak Esenyurt Belediyesi Aşevi, vatandaşların geniş katılımıyla açıldı. İhtiyaç sahipleri, Şehir Lokantaları ve belediye personellerine ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulan aşevi ise Prof. Dr. Ahmet Özer’in katıldığı törenle hizmete başladı. Günde 15 bin kişiye sıcak yemek sağlamayı amaçlayan Esenyurt Belediyesi Aşevi, belediye başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer’in katılımıyla açıldı. İstanbul Esenyurt’ta ihtiyaç sahibi vatandaşlara sıcak yemek sağlamak, belediye bünyesindeki personelin yemek ihtiyaçlarını karşılamak, Şehir Lokantalarına ve cenazelere yemek dağıtmak amacıyla kurulan tesisin açılışına ise yüzlerce Esenyurt’lu vatandaş katıldı. Özer’in öncülüğünde kurdele kesildikten sonra tesis gezilirken, ardından ise ilk yemekler ücretsiz olarak açılışa katılan vatandaşlara dağıtıldı. “Yoksul, kimsesiz, ihtiyaç sahibi vatandaşlara sıcak yemek hizmeti vereceğiz” Esenyurt Belediyesi Aşevi açılışında konuşan Prof. Dr. Ahmet Özer, “Bu tesisi bazı özelliklerini sizlere anlatayım. 9 bin metrekare alanda kuruldu aşevimiz. Günlük 15 bin kişiye sıcak yemek sağlayacak. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüzü de bu tesisimize taşıdık. Tesisimizde kadın ve erkek taziye evi, kadın ve erkek barınma evi var. Hizmet tanımızda ise yoksul, kimsesiz, ihtiyaç sahibi vatandaşlara sıcak yemek hizmeti vereceğiz. 65 yaş üstü ve dezavantajlı vatandaşlarımıza evlerinde sıcak yemek hizmeti vereceğiz, cenazelere yemek vereceğiz. Ayrıca ilerleyen süreçte ise personelimize de yemek vereceğiz. Bu süreçle bağlantılı olarak Şehir Lokantaları açıyoruz, o lokantalara da yemek vereceğiz. Artık vatandaşlar 500-600 liraya değil, 50-60 liraya yemek yiyecek. Bu bizim sizlere bir hizmetimiz olsun” dedi.