GÜNDEM - 17 Ekim 2024 Perşembe 22:05

Neşet Ertaş Çankırı’da türküleriyle anıldı

A
A
A
Neşet Ertaş Çankırı’da türküleriyle anıldı

"Bozkırın Tezenesi" olarak bilinen halk ozanı Neşet Ertaş, Çankırı’da türküleriyle anıldı.


Çankırı’da, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen konserde, Neşet Ertaş türküleri seslendirilerek anıldı. Neşet Ertaş eserlerinin yer aldığı anma etkinliğinde sanatseverler unutulmaz bir gece yaşadı. ‘Gençliğin Avazı Bir Garip Yolcu Neşet Ertaş’ı Anma Konseri’ndeki türküleri dinleyen vatandaşlar o anları cep telefonu ile ölümsüzleştirdi.



“Böylesi mükemmel sanatçıları geçmişin ellerine teslim etmeyip sürekli anmamız gerekiyor”


Konserin çok anlamlı olduğunu ifade eden vatandaşlardan Ozan Şahin Sicim, “Öncelikle çok mutluyum. Genç arkadaşlar, böylesi güzel bir sanatçının, ruhunu yad ettiler ve parçalarını seslendirdiler. Neşet Ertaş’ın türkülerini çok güzel seslendirdiler, ağızlarına sağlık. Eminim ki katılan sanatseverlerde çok beğendi. Böylesi mükemmel sanatçıları geçmişin ellerine teslim etmeyip sürekli anmamız gerekiyor. Tüm sanatseverleri tebrik ediyorum. Sağ olsunlar var olsunlar” diye konuştu.



Neşet Ertaş Çankırı’da türküleriyle anıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Dolandırıcıların yeni tuzağı pes dedirtti: Sahte araç ilanlarıyla 5 milyon liralık vurgun Çorum merkezli İstanbul ve Hatay’da polis ekiplerince düzenlenen eş zamanlı operasyonda, piyasa değerinin altında sahte araç ilanları vererek 37 ilde 405 kişiden kapora alan 3 kişi yakalandı. Dolandırıcıların bu yöntemle yaklaşık 5 milyon lira vurgun yaptığı tespit edildi. Çorum İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, İstanbul ve Hatay’da nitelikli dolandırıcılık yapan şahıslara yönelik eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde yürütülen operasyonda, şüphelilerin kendilerine ait olmayan araçları ilan sitelerinde piyasa değerinin çok altında satışa sunarak dolandırıcılık yaptıkları tespit edildi. Polis ekipleri, yaklaşık 3 ay süren teknik ve fiziki takip sonucu İstanbul ve Hatay’da ikamet eden şüphelilerin adreslerini belirledi. Adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, 3 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı ve Çorum’a getirildi. Yapılan incelemelerde, şüphelilerin 37 farklı ilde toplam 405 dolandırıcılık olayına karıştıkları ve mağdurlardan kapora adı altında yaklaşık 5 milyon liralık vurgun yaptıkları belirlendi. Polis ekiplerinin titiz çalışmaları sayesinde dolandırıcıların 2 milyon liralık ek bir vurgun yapmaları da engellendi. Gözaltına alınan şüphelilerin, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecekleri öğrenildi.