GÜNDEM - 12 Ekim 2024 Cumartesi 16:47

Alman anne ve kızı Çankırı’da Müslüman oldu

A
A
A
Alman anne ve kızı Çankırı’da Müslüman oldu

Çankırı’nın Eldivan ilçesinde Alman anne ve kızı Müslüman olarak ‘Melek’ ve ‘Meryem’ adını aldı.


Alman vatandaşı olan Melanie isimli anne ve kızı Michelle, Eldivan İlçe Müftülüğüne Müslüman olmak istediğini belirtti. Müftülük yetkilileri anne Melanie ve kızı Michelle için ihtida töreni düzenledi. Düzenlenen ihtida töreninde anne ve kızına Kelime-i Şehadet telkin edilerek, İslam’ın temel inanç ve esasları anlatıldı. Müslüman olmak isteyen anne ve kızına İslam dininin temel inanç ve esasları anlatıldıktan sonra, anne-kız Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu. Müslüman olan anne Melanie "Melek", kızı Michelle ise "Meryem" adını aldı.


Müslüman olan anne ve kızı, diğer dinlerde sabit bir söylemin bulunmayışını sebep göstererek İslam’ın değişmez ilkelere sahip olduğunu, bu dinin kişiden kişiye değişmemesini ilgi çekici bulduklarını ve araştırmaları neticesinde İslam’ın en doğru din olduğuna inandıklarını söyleyerek Müslüman olduklarını ifade etti.



Alman anne ve kızı Çankırı’da Müslüman oldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Kitaplar usta ellerde zarif birer elbise giyiyor Geleneksel Sanatlar İhtisas Merkezi’nde her bir kitap, zarif ciltlerle vücut buluyor. Deri, kumaş ve kağıdın ustalıkla şekillendiği atölyelerde, kitaplar sadece koruma altına alınmıyor, aynı zamanda birer sanat eserine dönüşüyor. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Sanatlar İhtisas Merkezi’nde cilt sanatı dersleri yoğun ilgiyle sürüyor. Kitaplar, deri ve kumaşla ustalıkla işlenerek hem korunuyor hem de estetik bir değer kazanıyor. Kitapların yepyeni bir vücuda kavuştuğu cilt sanatı için açılan kurs, bu yıl da yoğun ilgi gördü. Kursiyerler daha ilk günlerinde cilt sanatına dair birçok ipucu öğrenirken, aynı zamanda öğrenci olarak girdikleri bu çatı altında birer sanatçıya dönüştü. Kursiyer Mehmet Sinan Güneş, “Bu tarz sanatlar, kaybolmaya yüz tutmuş geleneksel zanaatlar olduğu için, yaşatılması ve canlı tutulması büyük önem taşıyor. Bu sebeple, bu tür merkezlerin varlığı oldukça kıymetli. Tarihi bir geçmişe sahip cilt sanatı, Sakarya’da yoğun ilgi görmekte ve önemli bir merkez haline gelmektedir. Sanat insanın ruhuna hitap eden yönüyle bize büyük bir huzur veriyor” dedi. “Hem teknik becerileri hem de teorik bilgileri öğreniyoruz” Yüksek lisans öğrencisi olan Fatma Altunbaş ise, “Burada, geleneksel Türk sanatlarından biri olan cilt sanatının teknik yönlerini öğreniyoruz. Cilt sanatını yaparken, atalarımızın bu sanatı nasıl icra ettiklerini keşfediyor ve el yazmalarını gözlemleme fırsatı buluyoruz. Hem teknik becerileri hem de teorik bilgileri öğreniyoruz. Keçi derisi (sahtiyan) kullanarak cilt nasıl yapılır öğreniyoruz” diye konuştu.