POLİTİKA - 11 Şubat 2022 Cuma 18:22

AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu: "Eskiyi millete yeni diye sunmaya çalışacaklar"

A
A
A
AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu: "Eskiyi millete yeni diye sunmaya çalışacaklar"

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, 6 muhalefet partisinin genel başkanlarının katılımıyla yarın yapılacak toplantıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Ben size şimdiden ifade edeyim.

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, 6 muhalefet partisinin genel başkanlarının katılımıyla yarın yapılacak toplantıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Ben size şimdiden ifade edeyim. Dağ fare doğuracak. Zira söyleyebilecekleri en ufak yeni bir şey yok. Eskiyi allayıp pullayıp millete yeni diye sunmaya çalışacaklar" dedi.



AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, AK Parti Çankırı İl Başkanlığında yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde bir araya gelecek 6 partinin genel başkanının toplantısında, eskiyi allayıp pullayıp millete yeni diye sunmaya çalışacaklarını söyledi.



"Dağ fare doğuracak"


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun elektrik faturalarını ödemeyeceğine ilişkin yaptığı açıklamanın ardından Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İBB’ye bağlı İSKİ’nin ise abonelerine "faturaları düzenli ödeyin" çağrısında bulunulduğunu hatırlatan Akbaşoğlu, "Sayın İmamoğlu, ’faturaları ödeyin’ düzenli bir şekilde diyor, Kılıçdaroğlu ise ’faturaları ödemeyin’ diyor. Kendi aralarındaki bu çelişkili durum. Kafa karışıklığı ortadayken, CHP’nin Kılıçdaroğlu’nun üstlendiği sözcülük rolüyle, toparlayıcılık rolüyle ortaya konmaya çalışılan ve nihayet karar verilerek. 6 genel başkanın yuvarlak masa toplantısından ’güçlendirilmiş, iyileştirilmiş parlamenter sistem’ diye ifade ettikleri şeyden acaba ne çıkacak? Bütün kamuoyu merak ediyor! Ben size şimdiden ifade edeyim. Dağ fare doğuracak. Zira söyleyebilecekleri en ufak yeni bir şey yok. Eskiyi allayıp pullayıp millete yeni diye sunmaya çalışacaklar. Ama bu manada tecrübelerimiz 60 yıllık parlamenter sistem uygulamaları tam da vesayetçi 28 Şubat ’post modern’ darbesinin hemen arifesinde parlamenter sistem içerisinde Cumhurbaşkanlığını seçtirmeyenler 28 Şubat’ta parlamenter sistemde millet iradesini hiçe sayan vesayetçi zihniyetin temsilcisi CHP’nin öncülüğünde bir araya gelerek demokratik bir çıkış yapacaklarını güya ortaya koyuyorlar" dedi.



"367 krizinde parlamentoya seçtirmemiştiniz"


Mandacı muhalefet anlayışı ve emperyalist ve Siyonistlerin planları Kuvayı Millîye ruhuna sahip ’Cumhur İttifakı’ tarafından yerle yeksan edileceğini ifade eden Akbaşoğlu, şunları kaydetti:


"Sayın Kılıçdaroğlu, bu platformun sözcülüğünü üstlenmiş doğrudan Kılıçdaroğlu’na soruyorum. 6 genel başkana da soruyorum; hep beraber hepsini temsilen bu platformun sözcüsü Kılıçdaroğlu’na soruyorum. Sizin önerdiğiniz sistemde Cumhurbaşkanını kim seçecek? Milletimizin doğrudan Cumhurbaşkanı seçmesini elinden alacak mısınız? Cumhurbaşkanını milletimiz doğrudan mı seçecek? Yoksa, parlamento mu seçecek? Parlamento seçecek derseniz, 367 krizinde parlamentoya seçtirmemiştiniz. 28 Şubat’ta azmettirici rol üstlenmiştiniz. Bunlardan dolayı milletimizden özür dilemelisiniz öncelikli olarak af dilemelisiniz. Demokrasiye darbe vurduğunuz için millet iradesini tanımadığınız için. Ondan sonra konuşmaya başlayabilirsiniz."



"Kaos stratejisini uygulamaya çalışıyorsunuz"


Akbaşoğlu, "İkinci olarak soruyorum; siz, yürütmenin başı partili olmamalı diyorsunuz. Teklif ettiğiniz parlamenter sistemde yürütmenin başı olan başbakan bir partinin genel başkanı olacak mı? Olmayacak mı? Yani başbakan partili mi partisiz mi olacak? Bununla ilgili kamuoyunu bilgilendirmelisiniz. Aynı zamanda çift başlılığı Cumhurbaşkanı ve başbakan münasebeti yetkiyi ve çatışma ihtimalini nasıl dizayn edeceksiniz? Çatışmamanın garantisi nedir? Parlamenter sistemi milletimiz için mi istiyorsunuz? Yoksa kendi aranızda bir takım makamları ulufe gibi dağıtmak için mi istiyorsunuz? Bunlarla ilgili kamuoyunu net bir şekilde bilgilendirmelisiniz. Bütün bu yaşadığımız tecrübeler algı ve yalan siyaseti ile ortaya koyduğunuz yaklaşımlar bu kandırmacada bu aldatmacada artık denizin bittiğini gösteriyor. Onun içindir ki fikirle değil, bir takım sokak çağrılarıyla isyan, infial, kaos stratejisiyle CHP Grup Başkanvekilinin ifadesi ile ’bir başka egemen gücün müdahalesine gerek kalmaksızın parlamenter sisteme geçilmelidir’ sözünü söyleyecek kadar büyük elçilerle temasınızı yoğunlaştırarak, Joe Biden talimatını yerine getirmek için kendinizi parçalayarak bu kaos stratejisini uygulamaya çalışıyorsunuz" ifadesini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Boluspor: 0 Trendyol 1. Lig’in 8. haftasında Erzurumspor FK, sahasında karşılaştığı Boluspor’u 1-0 mağlup etti. Maçtan dakikalar: 5. dakikada Crociata’nın uzun pasında kaleci Çağlar ile karşı karşıya kalan Streli Mamba’nın şutunda top az farkla dışarı çıktı. 11. dakikada Eren Tozlu’nu pasıyla buluşan Guram Giorbelidze’nin sağdan ortasında Mustafa Yumlu topu ağlara gönderdi. 1-0 26. dakikada Boluspor’un sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta, penaltı noktasında Naby Oulare’nın kafa vuruşunu kaleci Ataberk Dadakdeniz kornere çeldi. 61. dakikada ceza yayı üzerinden Berk’in sert şutunda kaleci Ataberk topu kornere çeldi. 82. dakikada Azubuike Okechukwu, Jefferson’a yaptığı faul sonrası hakem Ömer Faruk Gültekin tarafından kırmızı kartla cezalandırıldı. Hakemler: Ömer Faruk Gültekin, Oğuz Kağan Çalışır, Ferhat Çalar Erzurumspor FK: Ataberk Dadakdeniz, Mustafa Yumlu, Orhan Ovacıklı (Gökhan Aktan dk. 90+1), Tonio Tekliç (Furkan Özhan dk. 71), Yakup Kırtay, Guram Giorbelidze, Odise Roshi (Celal Hanal dk. 83), Giovanni Crociata, Azubuike Okechukwu, Eren Tozlu (Koray Kılınç dk. 90), Streli Mamba (Sefa Akgün dk. 72) Boluspor: Çağlar Şahin Akbaba, Naby Oulare, Onur Ulaş (İshak Karaoğul dk. 66), Hakan Bilgiç (Ali Ülgen dk. 66), Fethi Özer, Oğuz Kağan Güçtekin (Enes Alıç dk. 66), Berk Yıldız (İdrissa Camara dk. 77), Jefferson, Estrela (Anıl Koç dk. 85), Eren Aydın, Paul Mukairu Gol: Mustafa Yumlu (dk. 11) (Erzurumspor FK) Kırmızı kart: Okechukwu (dk. 82) (Erzurumspor FK) Sarı Kartlar: Azubuike Okechukwu, Giovanni Crociata, Ataberk Dadakdeniz (Erzurumspor FK), Eren Aydın (Boluspor)
Malatya Malatya Valisi Seddar Yavuz’dan "düzensiz göç" açıklaması Malatya Valisi Seddar Yavuz, il genelinde mobil göç noktaları aracılığıyla bugüne kadar 24 bin 196 yabancının kontrol edildiğini, 516 düzensiz göçmenin tespit edilerek geri gönderme merkezlerine sevk edildiğini söyledi. Malatya Valisi Seddar Yavuz, Kernek Meydanı’nda bulunan Mobil Göç Noktası’nda yaptığı basın açıklamasında, düzensiz göçle mücadelede yürütülen çalışmalara dair bilgiler verdi. Vali Yavuz, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın talimatları doğrultusunda 4 Aralık 2023 tarihinde hizmete giren Mobil Göç Noktalarının, şehirdeki göçmen denetiminde etkin rol oynadığını belirtti. Vali Yavuz, "İlimizde mobil göç noktası araçlarıyla 24 bin 196 yabancı kontrol edilmiş, bunlardan 516 düzensiz göçmen olduğu tespit edilerek geri gönderme merkezlerine teslim edilmiştir. Ayrıca Düzensiz Göçmen Ön Kabul ve Sevk Merkezlerini (GÖKSEM) faaliyete geçirdik. Bu merkez, tespit ettiğimiz düzensiz göçmenlerin geri gönderme merkezlerine gönderilinceye kadar misafir edildikleri ve işlemlerinin yapıldığı bir alanı ifade etmektedir" dedi. Göçmen kaçakçılığıyla mücadele kapsamında 1 yıl içinde 52 operasyon düzenlendiğini aktaran Vali Yavuz, bu operasyonlarda 89 organizatörün yakalandığını, 21’inin tutuklandığını ve 36’sının adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını açıkladı. Operasyonlar sonucunda 705 düzensiz göçmenin de geri gönderme merkezlerine teslim edildiğini kaydetti. Vali Yavuz, Malatya’da düzensiz göçle mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğünü ve şehrin güvenliğinin sağlanması adına yoğun çalışmalar yapıldığını vurguladı. Geçici koruma altında bulunanlar haricinde kayıtsız düzensiz göçmenlerin şehirde barınmasına izin verilmediğini belirten Yavuz, devletin düzensiz göçü kaynağında önlemeye yönelik politikalar izlediğini de hatırlattı. “Her yabancı düzensiz göçmen değildir” Vali Yavuz, ülkenin turistik bir bölge olması nedeniyle her yabancının düzensiz göçmen olarak değerlendirilmemesi gerektiğini vurguladı. Mobil Göç Noktaları sayesinde turistlerle düzensiz göçmenlerin ayırt edildiğini belirterek, turistlerin kontroller sonrası misafir olarak kabul edildiğini, düzensiz göçmenlerin ise geri gönderme merkezlerine sevk edildiğini söyledi. Yavuz, düzensiz göçle mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini ve Mobil Göç Noktalarının teknik donanımlarıyla denetimlere katkı sağlamaya devam edeceğini sözlerine ekledi. “Teknik donanımlı mobil araçlarla denetimler artacak” Mobil Göç Noktalarının teknik açıdan donanımlı olduğunu ve göçmen kontrollerinin sıkı bir şekilde yapıldığını belirten Vali Yavuz, mobil göç araçlarının sabit bir noktada kalmayacağını ve yer değiştirerek denetimlerin sürdürüleceğini ifade etti. Vali Yavuz, “İçinde teknik sistemlerin bulunduğu, sorgulama yapabildiğimiz mobil araçlarımız ilimizde hizmetine devam edecek. Denetimlerimizi ve kontrollerimizi artırarak sürdüreceğiz” dedi.