GÜNDEM - 04 Ekim 2024 Cuma 22:03

Malatya Valisi Seddar Yavuz’dan "düzensiz göç" açıklaması

A
A
A
Malatya Valisi Seddar Yavuz’dan "düzensiz göç" açıklaması

Malatya Valisi Seddar Yavuz, il genelinde mobil göç noktaları aracılığıyla bugüne kadar 24 bin 196 yabancının kontrol edildiğini, 516 düzensiz göçmenin tespit edilerek geri gönderme merkezlerine sevk edildiğini söyledi.


Malatya Valisi Seddar Yavuz, Kernek Meydanı’nda bulunan Mobil Göç Noktası’nda yaptığı basın açıklamasında, düzensiz göçle mücadelede yürütülen çalışmalara dair bilgiler verdi. Vali Yavuz, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın talimatları doğrultusunda 4 Aralık 2023 tarihinde hizmete giren Mobil Göç Noktalarının, şehirdeki göçmen denetiminde etkin rol oynadığını belirtti. Vali Yavuz, "İlimizde mobil göç noktası araçlarıyla 24 bin 196 yabancı kontrol edilmiş, bunlardan 516 düzensiz göçmen olduğu tespit edilerek geri gönderme merkezlerine teslim edilmiştir. Ayrıca Düzensiz Göçmen Ön Kabul ve Sevk Merkezlerini (GÖKSEM) faaliyete geçirdik. Bu merkez, tespit ettiğimiz düzensiz göçmenlerin geri gönderme merkezlerine gönderilinceye kadar misafir edildikleri ve işlemlerinin yapıldığı bir alanı ifade etmektedir" dedi.


Göçmen kaçakçılığıyla mücadele kapsamında 1 yıl içinde 52 operasyon düzenlendiğini aktaran Vali Yavuz, bu operasyonlarda 89 organizatörün yakalandığını, 21’inin tutuklandığını ve 36’sının adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını açıkladı. Operasyonlar sonucunda 705 düzensiz göçmenin de geri gönderme merkezlerine teslim edildiğini kaydetti.


Vali Yavuz, Malatya’da düzensiz göçle mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğünü ve şehrin güvenliğinin sağlanması adına yoğun çalışmalar yapıldığını vurguladı. Geçici koruma altında bulunanlar haricinde kayıtsız düzensiz göçmenlerin şehirde barınmasına izin verilmediğini belirten Yavuz, devletin düzensiz göçü kaynağında önlemeye yönelik politikalar izlediğini de hatırlattı.



“Her yabancı düzensiz göçmen değildir”


Vali Yavuz, ülkenin turistik bir bölge olması nedeniyle her yabancının düzensiz göçmen olarak değerlendirilmemesi gerektiğini vurguladı. Mobil Göç Noktaları sayesinde turistlerle düzensiz göçmenlerin ayırt edildiğini belirterek, turistlerin kontroller sonrası misafir olarak kabul edildiğini, düzensiz göçmenlerin ise geri gönderme merkezlerine sevk edildiğini söyledi. Yavuz, düzensiz göçle mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini ve Mobil Göç Noktalarının teknik donanımlarıyla denetimlere katkı sağlamaya devam edeceğini sözlerine ekledi.



“Teknik donanımlı mobil araçlarla denetimler artacak”


Mobil Göç Noktalarının teknik açıdan donanımlı olduğunu ve göçmen kontrollerinin sıkı bir şekilde yapıldığını belirten Vali Yavuz, mobil göç araçlarının sabit bir noktada kalmayacağını ve yer değiştirerek denetimlerin sürdürüleceğini ifade etti. Vali Yavuz, “İçinde teknik sistemlerin bulunduğu, sorgulama yapabildiğimiz mobil araçlarımız ilimizde hizmetine devam edecek. Denetimlerimizi ve kontrollerimizi artırarak sürdüreceğiz” dedi.



Malatya Valisi Seddar Yavuz’dan "düzensiz göç" açıklaması

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Rize İlhan Palut: “4 mağlubiyette bundan çok daha iyi oynadık” Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut, Antalyaspor maçının ardından, “5 kere kaybettik. Bunlardan Galatasaray maçını bir kenara bıraktığımız zaman diğer 4 mağlubiyette bundan çok daha iyi oynadık” dedi. Trendyol Süper Lig’in 8. haftasında sahasında Antalyaspor’u 2-1 mağlup eden Çaykur Rizespor’da Teknik Direktör İlhan Palut maçın ardından basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Palut, “Zaten maç öncesi gidişat herkesin malumuydu. Çok kötü bir periyottan çıkarak bu karşılaşmaya hazırlandık. Her şeyden önce kazanmaya ihtiyacımız vardı. Futbola ‘Kazanalım da oyun önemli değil’ mantığıyla bakan bir teknik adam değilim. ‘Nasıl oynarsak oynayalım ama kazanalım’ hiçbir zaman demedim ama bugün önceliğimiz kazanmaktı. Maçın içine girdiğimiz zaman çok genel söyleyeyim, 5 kere kaybettik. Bunlardan Galatasaray maçını bir kenara bıraktığımız zaman diğer 4 mağlubiyette bundan çok daha iyi oynadık. Futbol böyle bir oyun. Son dakikalar bir gol yedik. Kalan 8-9 dakika bizim için tabii ki kolay değildi, stresliydi. Şunu çok net gördüm, zaten tesiste de bunu yaşıyorum, oyuncularda da bunu görüyorum, hepimizin üzerinde çok büyük bir baskı vardı. Bu baskı tabiri caizse bizi tuttu. Bir de maça iyi başlayamadık. Aslında bocalama periyodu yaşarken goller geldi. Biz daha iyi oyunlar oynadık. Buna dönebiliriz ama bu galibiyete ihtiyacımız vardı. Umuyorum ki bu galibiyet bu stresi azaltacak bir özgüven getirecek. Daha önce oynadığımız iyi oyunlar oynayarak skorlar alacağız. Çok içerideyiz. Devam etmemiz lazım. Orta ve uzun vadede daha iyi oynamamız lazım, güzel sonuçları buna eklememiz lazım. Oyuncularım baskı altında oynadılar, onları tebrik ediyorum. Antalyaspor’a da başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.
Erzurum Erzurumspor FK - Boluspor maçının ardından Trendyol 1. Lig’in 8. haftasında Erzurumspor FK ile Boluspor arasında oynanan müsabakanın ardından teknik direktörler maçı değerlendirdi. Mücadele sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Boluspor Teknik Direktörü Ufuk Kahraman, “Erzurum deplasmanı her zaman zordur. Bunu bilerek geldik. Aldığı 9 puanı içeride kazanmış bir Erzurum takımı. Formda bir Erzurum takımı. Tabii biz de ona göre planlarımızı yaptık. Hava şartlarını iyi kullanan, seyircisi önünde bunu iyi değerlendiren bir Erzurum takımına karşı ilk yarıyı oyunu tutup daha sonra geçişlerle oyunu üç puanı kazanmak istiyorduk. Erzurum takımının golü geldi. Daha sonra ikinci yarı sistem değiştirdik. 5-3-2’den 4-3’e döndük. Kenarları kullanmaya çalıştık ama bunda çok da başarılı olamadık. Daha çok topa sahip olan bir takım olması gerekiyordu. Kendi takımım adına söylüyorum. Tabii ki golden sonra da Erzurum takımı biraz daha savunma ağırlıklı oynadı. Geçiş oyununa dönmeye çalıştı. Erzurum takımını tebrik ediyorum” diye konuştu. Hakan Kutlu: "Tempolu ve iyi bir oyun sergiledik" Erzurumspor FK Teknik Direktörü Hakan Kutlu ise, “Zorlu bir maça çıktık. Öncesinden belliydi. Boluspor deplasmanda hiç maç kaybetmemiş bir takımdı. İlk mağlubiyetlerini burada bize karşı aldılar. Aslında oyunun ilk 20 dakikasına çok tempolu ve çok iyi oynayarak başladık. Üç dört tane net pozisyonlarımız vardı. Rakibimize hiç pozisyon vermedik ve kalemize yanaştırmadık. Ama özellikle ilk yarının golden sonraki 15 dakikasında biraz Boluspor maçın üstünlüğünü bizden aldı. Oyunun ikinci yarısında yine iyi başladık ve 45 dakika maçı iyi götürdük. Girdiğimiz gol pozisyonları vardı. Maçın hakemi için çok bir şey söylemek istemeyeceğim. İnşallah gözlemciler, federasyon değerlendirirler. İyi bir gününde değildi. Yan hakemleri ayrı tutuyorum sadece orta hakem ile ilgili söylüyorum. Oyuncularım gerçekten 10 kişi kalmamıza rağmen iyi oyun çıkarmamıza rağmen bir tane pozisyon vermeden özellikle girdiğimiz üç dört tane pozisyonda maç tamamladık. Dediğim gibi her geçen gün içine koyuyoruz. Bizim açımızdan ben geldiğim günden beri söylüyorum. Bundan sonra hep söyleyeceğim, Erzurum şehrine yakışır bir takım olmaya çalışıyoruz. Oynayan oynamayan, sonradan giren sporcularımızın coşkusunu, mücadelesini görüyorsunuz. İnşallah güzel olacak” dedi.