EĞİTİM - 23 Aralık 2021 Perşembe 17:55

ÇAKÜ Erasmus bütçesini ve hareketliliklerini artırmaya devam ediyor

A
A
A
ÇAKÜ Erasmus bütçesini ve hareketliliklerini artırmaya devam ediyor

Çankırı Karatekin Üniversitesi’ne Erasmus haraketlilikleri için verilen bütçe yüzde 33 oranında arttırıldı.

Çankırı Karatekin Üniversitesi’ne Erasmus haraketlilikleri için verilen bütçe yüzde 33 oranında arttırıldı.


Yeni dönem “Erasmus hareketlilikleri”nde Türkiye’nin katılım anlaşmasını imzalanmasının ardından, Çankırı Karatekin Üniversitesi’ne (ÇAKÜ) tahsis edilen bütçenin yüzde 33 oranında artırılmasına karar verildi. Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, proje sözleşmesinin imzalamasının ardından yaptığı açıklamada Erasmus hareketliliklerine önem verdiklerini ve Çankırı Karatekin Üniversitesi’ne tahsis edilen bütçenin verimli ve adilane bir şekilde kullanılması için çalıştıklarının altını çizdi.


Çiftçi, Erasmus projelerinin sadece hareketlilik düzeyinde kalmadığını, geliştirilen projeler ile birlikte ÇAKÜ’ye gelen uluslararası öğrenci sayılarının ve niteliğinin artırılması için çalışmaların devam ettiğini belirtti. Yeni tahsis edilen bütçe ile birlikte Çankırı Karatekin Üniversitesi’nden Avrupa Birliği’nin prestijli üniversite ve kurumlarına uzun dönemli öğrenim ve staj hareketliliği için öğrenci göndermenin yanında kısa süreli akademik ve idari personel hareketliliğinin gerçekleştireceğinin de altını çizen Rektör Çiftçi, “ÇAKÜ Erasmus Koordinatörlüğü tarafından takip edilen süreçte, bir yandan mevcut bütçenin verimli ve etkin kullanılması sağlanırken diğer taraftan 2022 döneminin hazırlıkları da hızla devam etmektedir. Bu çerçevede ÇAKÜ yeni dönemde ülkemiz ve üniversitemizin kalkınması ve gelişmesi için yenilikçi-dijital becerileri önceleyen çevre dostu projeler sunmayı sürdürecektir” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Vali Özkan ilçeleri yakından tanımaya devam ediyor Manisa Valisi Vahdettin Özkan, yürütülen hizmet ve yatırımları yerinde değerlendirmek amacıyla ilçe ziyaretlerine devam ediyor. Vali Özkan Alaşehir ilçesini ziyaret ederek Kaymakam Alper Faruk Güngör ve Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu’ndan ilçe hakkında bilgi aldı. Göreve başladığı ilk günden ilçe programlarına başlayan Vali Özkan, Alaşehir ilçesini ziyaret etti. Kaymakam Güngör, Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu ve kurum yetkilileriyle bir araya gelen Vali Özkan, yürütülen projeleri, kamu hizmetlerini, takip ve iyileştirme çalışmalarını değerlendirdi. Alaşehir Kaymakamlığını ziyaret eden Vali Vahdettin Özkan, Kaymakam Alper Faruk Güngör ve ilçe protokolü tarafından karşılandı. Kaymakamlıkta ilçenin genel durumu ve yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi alan Vali Vahdettin Özkan, Kaymakam Alper Faruk Güngör, Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu ve ilçe yetkilileri ile birlikte ilçenin potansiyeli, ilçenin gelişimine katkı sağlayacak çalışmalara ilişkin bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Manisa’nın her alanda gelişmiş ve katma değer üreten bir şehir olduğunu belirten Vali Özkan, “İlçelerimizdeki sanayi, tarım, turizm potansiyelini görmek, verilen hizmetleri yerinde ilçe yetkililerimizle değerlendirmek bizlere ilçelerimiz için gelecekte neler yapılması noktasında önemli veriler sağlıyor. Her ilçemizin farklı özellikleriyle ön plana çıktığını, önemli birer üretim ve istihdam noktaları haline gelmiş olduklarını görüyoruz. Ziyaretlerimizde de mevcut potansiyeli daha da artırma hususunda yapılabilecek çalışmalara ilişkin istişarelerde bulunuyoruz.” dedi.