SPOR - 21 Aralık 2021 Salı 12:01

Dünya şampiyonu para tekvandocu Seçil Er’in gözü olimpiyatlarda

A
A
A
Dünya şampiyonu para tekvandocu Seçil Er’in gözü olimpiyatlarda

9.

9. Dünya Para Tekvando Şampiyonası’nda altın madalya kazanan Seçil Er, olimpiyat şampiyonluğunu hedeflediğini belirterek, "Paris Olimpiyatları’ndan altın madalya ile dönmek en büyük hayalim" dedi.


Dünya Tekvondo Federasyonu tarafından Türkiye Tekvando Federasyonu’nun ev sahipliğinde, 11-12 Aralık tarihlerinde İstanbul’da düzenlenen ve 43 ülkeden 263 sporcunun katıldığı 9. Dünya Para Tekvando Şampiyonası’nda Seçil Er, dünya şampiyonu oldu. Şampiyonluğunun ardından memleketi Çankırı’da coşkuyla karşılanan Er, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulundu. Şampiyonada İstiklal Marşı’nı okutmanın kendisine büyük gurur verdiğini ifade eden milli sporcu, bundan sonraki en büyük hayalinin olimpiyatlarda altın madalya kazanmak olduğunu söyledi.



“Ülkem adına çok gurur verici”


Şampiyonluk öncesi çok sıkı bir çalışma sürecinden geçtiğini belirten Seçil Er, “Şampiyonluk öncesi haftanın 6 günü antrenman yapıyoruz. Bazı günler tek antrenman, bazı günler ise çift antrenman oluyor. Antrenman içeriğimizde fiziksel, teknik, taktik ve kondisyon antrenmanları olarak ilerlemekteydi. Maça kadar yoğun bir temponun içerisindeydik. Şampiyon olduğumda çok mutluydum, çok gururluydum. Bayrağımızı göklere kaldırmak, İstiklal Marşı’nı söyletmek ve Türkiye’yi şampiyon yapmak benim için gurur vericiydi. Çevremden çok güzel tepkiler aldım. Beni sevenler, milletimiz, beni tanıyan ve tanımayan herkes tebrik etti ve benim mutluluğumu paylaştı" cümlelerine yer verdi.



"Paris Olimpiyatları’ndan altın madalya ile dönmek en büyük hayalim"


Çalışmalarına sıkı bir şekilde devam edeceğini de vurgulayan başarılı sporcu, "Hedefim 2024 Paris Olimpiyatları. Dünya şampiyonası, olimpiyat için büyük bir puan veriyor ve ben de şampiyonada şampiyon olduğum için 140 tam puanı elde ettim ve olimpiyat havuzuna girdim. İnşallah bundan sonraki maçlarımda da derece yaparak, Paris Olimpiyatları’ndan altın madalya ile dönmek en büyük hayalim” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Vali Özkan ilçeleri yakından tanımaya devam ediyor Manisa Valisi Vahdettin Özkan, yürütülen hizmet ve yatırımları yerinde değerlendirmek amacıyla ilçe ziyaretlerine devam ediyor. Vali Özkan Alaşehir ilçesini ziyaret ederek Kaymakam Alper Faruk Güngör ve Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu’ndan ilçe hakkında bilgi aldı. Göreve başladığı ilk günden ilçe programlarına başlayan Vali Özkan, Alaşehir ilçesini ziyaret etti. Kaymakam Güngör, Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu ve kurum yetkilileriyle bir araya gelen Vali Özkan, yürütülen projeleri, kamu hizmetlerini, takip ve iyileştirme çalışmalarını değerlendirdi. Alaşehir Kaymakamlığını ziyaret eden Vali Vahdettin Özkan, Kaymakam Alper Faruk Güngör ve ilçe protokolü tarafından karşılandı. Kaymakamlıkta ilçenin genel durumu ve yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi alan Vali Vahdettin Özkan, Kaymakam Alper Faruk Güngör, Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu ve ilçe yetkilileri ile birlikte ilçenin potansiyeli, ilçenin gelişimine katkı sağlayacak çalışmalara ilişkin bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Manisa’nın her alanda gelişmiş ve katma değer üreten bir şehir olduğunu belirten Vali Özkan, “İlçelerimizdeki sanayi, tarım, turizm potansiyelini görmek, verilen hizmetleri yerinde ilçe yetkililerimizle değerlendirmek bizlere ilçelerimiz için gelecekte neler yapılması noktasında önemli veriler sağlıyor. Her ilçemizin farklı özellikleriyle ön plana çıktığını, önemli birer üretim ve istihdam noktaları haline gelmiş olduklarını görüyoruz. Ziyaretlerimizde de mevcut potansiyeli daha da artırma hususunda yapılabilecek çalışmalara ilişkin istişarelerde bulunuyoruz.” dedi.