ASAYİŞ - 21 Ekim 2024 Pazartesi 13:32

Çanakkale’de anne-kıza çarpan otomobil sürücüsü tutuklandı

A
A
A
Çanakkale’de anne-kıza çarpan otomobil sürücüsü tutuklandı

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde yolun karşısına geçtiği sırada otomobil çarpası sonucu Şule İrkin (69) hayatını kaybettiği, kızı Doç. Dr. Latife Ceyda İrkin’in (41) ağır yaralandığı kazada sürücü S.D. tutuklandı.


Kaza, 19 Ekim tarihinde Gelibolu ilçesi Gazi Süleyman Paşa Mahallesi’nde meydana geldi. S.D. idaresindeki 23 UU 836 plakalı otomobil, pazar alışverişinden dönerken yolun karşısına geçmek isteyen Şule İrkin ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Uygulamalı Bilimler Fakültesi Balıkçılık Teknolojisi Bölüm Başkanı kızı Doç. Dr. Latife Ceyda İrkin’e çarptı. Kazada anne ve kızı ağır yaralandı. Kazayı gören diğer sürücüler ve çevredekiler sağlık ekipleri ve polise bildirdi. Kaza yerinde sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından yaralılar, Gelibolu Şehit Koray Onay Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’ne sevk edilen ağır yaralı Şule İrkin yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Kızı Latife Ceyda İrkin’in ise hastanedeki tedavisinin devam ettiği öğrenildi.


Kazanın ardından gözaltına alınan sürücü S.D. emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.



Çanakkale’de anne-kıza çarpan otomobil sürücüsü tutuklandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul FIA Motorsport Games’te, Türkiye’yi Texaco Team AMS’nin sporcusu Zekai Özen temsil edecek 22-27 Ekim tarihlerinde 100’e yakın ülkenin katılımı ile İspanya Valencia’da gerçekleşecek FIA Motorsport Games 2024’te bu yıl Touring Car klasmanında Türkiye’yi Texaco Team AMS’nin 18 yaşındaki genç sporcusu Zekai Özen temsil edecek. Texaco Team AMS’nin genç sporcusu Zekai Özen, Uluslararası Otomobil Federasyonu FIA’nın iki yılda bir gerçekleştirdiği FIA Motorsport Games 2024’te bu yıl Touring Car klasmanında Türkiye’yi temsil edecek. Takımın 18 yaşındaki genç sporcusu Zekai Özen otomobil sporuna 6 yaşında karting ile başladı ve Mini, Junior ve Senior kategorilerini kazanarak toplamda 4 Türkiye Şampiyonluğu yaşadı. 16 yaşında hem Türkiye’de hem de İtalya’da otomobil yarışlarına katılan pilot, Audi TCR LMS ile geçtiğimiz yıl İtalya Kupası DSG Şampiyonu ve 2024 yılındaysa TCR Avrupa Dayanıklılık GEN1 Şampiyonu oldu. Özen, 2024 Türkiye Pist Şampiyonası’ndaysa bitime iki yarış kala Maksi Grup’ta açık farkla liderliğini sürdürüyor. Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Türkiye Takımı’nın 15 farklı sporcu ile katılacağı yarışmalar 22-27 Ekim tarihlerinde İspanya’nın Valencia şehrinde 85 ülkeden 700 sporcu ve 26 farklı disiplinde yapılacak. Türkiye’nin pist yarışlarında gelecek vadeden önemli otomobil sporcularından biri olarak kabul edilen Zekai Özen’in TOSFED’in ve Texaco’nun desteği ile dünyanın en iyi sporcuları ile mücadele edecek olması genç sporcu adına önemli bir deneyim olacak.
Manisa Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı İnan’dan Muradiye OSB’ye ziyaret Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan, Muradiye Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret ederek, inşaatı devam eden Uzunburun Genişleme Alanı ve Manisa’nın potansiyel sanayi alanları hakkında bilgi aldı. Muradiye OSB ziyaretine Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan’a ziyaretinde, Manisa Valisi Vahdettin Özkan, Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Abdurrahman Aydın, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Kutlu Eser de eşlik etti. Muradiye OSB Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kıvırcık ve Başkan Vekili Fatih Çetkin’in ev sahipliğinde düzenlenen programda Muradiye OSB’nin kuruluşundan bu yana yürüttüğü altyapı, üstyapı ve genişleme alanı projelerinin yanı sıra, Manisa’nın gelecek 5 yılında potansiyel sanayi alanları konu edildi. Toplantının sonunda Muradiye OSB Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kıvırcık, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan’a ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek hediye takdim etti. Bakan Yardımcısı İnan ve beraberindeki heyet, daha sonra Başkan Kıvırcık ve yönetim kurulu ile birlikte Muradiye OSB’ye ait Uzunburun Genişleme Alanında yerinde incelemelerde bulundu. Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kıvırcık, bölgenin yapım süreciyle ilgili detaylı bilgi alan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan’a ziyaretlerinden dolayı memnuniyetinidilegetirdi. Öte yandan Bakan Yardımcısı İnan, alandaki hızlı gelişimden dolayı Başkan Kıvırcık’a teşekkürleriniiletti.
İzmir Türkiye’de ilk kez uygulanan cihaz İzmir Şehir Hastanesinde Türkiye’de ilk kez 14 yaşındaki bir çocuk hastanın troid ameliyatında “Yakın-Kızılötesi Floresan Cihazı” kullanıldı. Hasta, operasyonun ikinci gününde sağlıklı bir şekilde taburcu edildi. Graves hastalığı nedeniyle hipertiroidi gelişen ve İzmir Şehir Hastanesi Çocuk Endokrinoloji Bölümü’nde takip edilen 14 yaşındaki F.H.K isimli çocuk hasta için ilaç tedavisine yanıt vermemesi ve hormon kontrolünün sağlanamaması nedeniyle cerrahi müdahale kararı alındı. Bu önemli ameliyat, İzmir Şehir Hastanesi Çocuk Cerrahisi Uzmanları Op. Dr. Bade Toker Kurtmen ve Op. Dr. Kamer Polatdemir tarafından başarıyla gerçekleştirildi. Ameliyat sonrası herhangi bir sinir hasarı veya paratiroid bezi kaybı oluşmayan hasta, operasyonun ikinci gününde sağlıklı bir şekilde taburcu edildi. İzmir Şehir Hastanesinden yapılan açıklamada, "Tiroid cerrahisinde, özellikle çocuk hastalarda, sinir hasarına bağlı ses kısıklığı ve kalıcı kalsiyum düşüklüğü gibi komplikasyonlar sıkça görülebilmektedir. Bu riskleri en aza indirmek amacıyla ameliyat sırasında nörostimülasyon cihazı rutin olarak kullanılmaktadır. Ancak, Türkiye’de bir ilk olarak, bu çocuk hastada kalıcı kalsiyum düşüklüğüne yol açan paratiroid bezi kaybını önlemek için Near-Infrared Floresan Cihazı (Yakın - Kızılötesi Floresan Cihazı) da kullanıldı. Floresan ışığı sayesinde paratiroid bezleri net bir şekilde tespit edilerek ameliyat sırasında başarıyla korundu." denildi.