KÜLTÜR SANAT - 16 Eylül 2024 Pazartesi 15:39

Yıldırım’da balkan esintisi

A
A
A
Yıldırım’da balkan esintisi

Yıldırım Belediyesi ve BAL-GÖÇ iş birliğiyle düzenlenen 2’nci Geleneksel Yıldırım Balkan Panayırı’nda binlerce Balkan Türkü bir araya geldi.


Yıldırım Belediyesi, Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BAL-GÖÇ) ile birlikte Balkan Panayırı düzenledi. 13 ve 15 Eylül tarihlerinde Millet Mahallesi’nde düzenlenen; yöresel lezzet çadırları, alışveriş butikleri, lunapark ve çocuk oyun gruplarının da yer aldığı panayırı on binlerce kişi ziyaret etti. Panayırın ilk gününde Balkan müziğinin önemli isimlerinden müzisyen Hakan Peker, DJ Ersin Şen, Aşkın Vatansever ve Sabri Şen, Piyanist Kadir, ikinci gününde ise Rumeli Ekrem, Piyanist Sezgin, Grup Ezgi ve Elvan Demir katılımcılara keyifli anlar yaşattı. BAL-GÖÇ Türk Halk Müziği Korosu ve Halk Dansları misafirlerden tam not aldı.


Programa, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ve BAL-GÖÇ Başkanı Emin Balkan’ın yanı sıra eski İçişleri Bakanı, Erzurum Milletvekili Selami Altınok, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı İrfan Akkaya, MHP İl Başkan Yardımcısı Nurtaç Usta ve Özgün Günay, Kırcaali Önceki Dönem Belediye Başkanı Hasan Azis, Bulgaristan Haskova Milletvekili Mümin Mümin, Bulgaristan Burgaz Milletvekili Sevim Alp, Halk ve Özgürlükler Hareketi İlçe Başkanı Ahmet Mollahasan, Bulgaristan Bursa Konsolosu Momchil Rusinov, Balkan TÜRKSİAD Genel Başkan Yardımcısı Süleyman İnan, Balkan ve Rumeli Türkleri Konfederasyon Başkan Vekili Sami Ömer, Mestanlı Yöresi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mesteniye Efe, Killi Yöresi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mümin Kaşmer, Tunaboylular- Deliormanlılar Derneği Başkan Vekili Nizami Altınel, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Saldız katıldı.


“Yıldırım bir balkan kentidir”


Yıldırım’ın aynı zamanda bir Balkan şehri olduğunu ifade eden Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Yıldırım, sadece bir Türkiye prototipi değil, aynı zamanda Kafkasya’dan Bosna’ya Kırım’dan Rodoplara, Balkanlara gönül coğrafyamızın da iz düşümüdür. Anadolu’nun dört bir yanından, Rumeli’den, Balkanlar’dan, Kafkaslar’dan gelen milyonlarca kardeşimiz bu şehirde huzur ve barış içinde yaşamaktadır. Bu yönüyle baktığımızda Yıldırım aynı zamanda bir Balkan kentidir. Tabi bu çok kültürlülük ve renk cümbüşü içinde Bursa adeta bir çiçek bahçesini andırmaktadır. Bu bahçenin şüphesiz ki en güzel çiçeklerinden biri de Balkanlardan gelen kardeşlerimizdir. Bizim bedenimiz Yıldırım’da ise de ruhumuz, gönlümüz, Saraybosna’da Üsküp’te, Gümülcine’de, Kırcaali’de, Karabağ’dadır. Oradaki insanlarımız rahat ve mutlu ise biz burada huzur içerisinde olabiliriz. Geçtiğimiz yıl bu coşkuyu hep birlikte yaşamıştık” dedi. Bursa’nın bir balkan şehri olduğunu ifade eden BAL-GÖÇ Başkanı Emin Balkan, “Bursa’da önemli nüfusa sahip ve nüfusunun da ekseriyetle Balkan Türkleri’nin teşkil ettiği Yıldırım’da panayırımız yoktu. Geçtiğimiz yıl başlattık. Bu yılla geleneksel hale getirdik. Bundan sonra da her yıl gerçekleştireceğiz. Bizlere desteklerini esirgemeyen Yıldırım Belediye Başkanımız Oktay Yılmaz’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.



Yıldırım’da balkan esintisi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Başkan Kul: “Gazilerimizin rahat bir yaşam sürmeleri için elimizden geleni yapacağız” SAMSUN (İHA) – Samsun’un Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, “Gazilerimiz bizim onurumuzdur ve onların rahat bir yaşam sürmeleri için elimizden geleni yapacağız” dedi. Terme’nin Kocaman Mahallesi’nden olan ve Samsun şehir merkezinde ikamet eden Kıbrıs Gazisi Veysel Özkan, sadece yaz aylarında Kocaman Mahallesi’ndeki evinde yaşıyor. Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Kıbrıs Gazisi Veysel Özkan’ın Kocaman Mahallesi’nde bulunan evinde ziyaret ederek, gazilere olan minnet ve şükranlarını ifade etti. Parkinson hastası olan Kıbrıs Gazisi Veysel Özkan, dün evinde geçirdiği bir kaza sonucu yaralandığı için Başkan Kul, geçmiş olsun dileklerini iletti. Kıbrıs Gazisi ve yakınları ile bir süre görüşen Başkan Kul, gazinin talep ve önerilerini dinledi. Sadece yaz aylarında yaşadıkları evle ilgili olarak mevcut sorunların giderilmesi için çalışma başlattıklarını belirten Şenol Kul, “Gazilerimiz bizim onurumuzdur ve onların rahat bir yaşam sürmeleri için elimizden geleni yapacağız. Gazimizin kısa süreli de olsa yaşadığı bu yerle ilgili ne gazimizden ne de yakınlarından belediyemize herhangi bir talep gelmemesine rağmen ekiplerimiz evlerinin bulunduğu bölgede incelemeler yaptı. Gazimizin yaşadığı mahalleye kadar beton yolumuzu daha ilk görev yılımızda yapmıştık. Beton yoldan gazimizin yaşadığı eve kadar 100 metrelik bir stabilize yol var, o yolun durumu da gayet iyi fakat gazimizin evi dik bir yamaca yapıldığı için evlerinin bulunduğu alanda yağışlı günlerde de sorun olmaması adına ekiplerimizin yapacakları incelemenin ardından gerekli çalışmaları yapacağız. Yakın bir zamanda yeniden Samsun şehir merkezinde bulunan evlerine taşınacak olan gazimizi burada kaldığı süreç içinde rahat etmesi için elimizden ne geliyorsa yapacağız” diye konuştu.
Samsun OMÜ Rektörü Prof. Dr. Fatma Aydın oldu Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin (OMÜ) yeni rektörü Prof. Dr. Fatma Aydın oldu. Cumhurbaşkanlığı’nın 2024/335 sayılı kararı yayımlandı. 20 Eylül tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan kararda, “Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğü’ne 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 13’üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2’nci, 3’üncü ve 7’nci maddeleri gereğince Prof. Dr. Fatma Aydın atanmıştır” denildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı kararla birlikte, 13 Ağustos 2020 tarihinden itibaren Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü olarak görev yapan Prof. Dr. Yavuz Ünal’ın yerine Prof. Dr. Fatma Aydın atanmış oldu. Fatma Aydın kimdir? Fatma Aydın, 10 Ocak 1969’da Manisa’da doğdu. Orta ve lise eğitimini İzmir İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı. 1994 yılında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Akademik kariyerine Atatürk Üniversitesi Dahiliye Ana Bilim Dalı’nda araştırma görevlisi olarak başladı. Akabinde 1997-2001 yılları arasında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Deri ve Zührevi Ana Bilim Dalı’nda uzmanlığını tamamladı. Aynı üniversitenin Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Ana Bilim Dalı’nda 2007-2013 yılları arasında doçent, 2013 yılından itibaren ise profesör ünvanıyla görevlerine devam etti. Ayrıca, 2014-2015 yıllarında sırasıyla OMÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı, Tıp Fakültesi Dekanı ve 2017-2019 tarihleri arasında OMÜ Turizm Fakültesi Dekanı olarak görev aldı. 2015 tarihinden itibaren Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Ana Bilim Dalı Başkanı olarak görev yapıyor. Evli olup, Orhun Utku Aydın adında bir oğlu var.