GÜNDEM - 17 Ekim 2024 Perşembe 13:18

Osmangazi’de yeni kreşin temeli atıldı

A
A
A
Osmangazi’de yeni kreşin temeli atıldı

Osmangazi’ye eğitim alanında kalıcı eserler kazandırma devam eden Osmangazi Belediyesi, Yunuseli Mahallesinde inşa edilecek olan kreşin temelini attı. Temel atma töreninde konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, “Kreşlerimiz, kız öğrenci yurtlarımız, kütüphanelerimiz, halk lokantalarımız, genç kafelerimiz, kültür-sanat faaliyetlerimiz ve sosyal etkinliklerimiz ile Osmangazi’deki anlayışı değiştirmeye devam edeceğiz” dedi.


Osmangazi Belediyesi, çocuk eğitiminin en önemli basamaklarından biri olan kreşlere bir yenisini daha ekliyor. Geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan Ayça Azak Gündüz Bakımevi ve Kreşi’nin ardından ilçeye kazandırılacak ikinci kreş olan Yunuseli mahallesindeki kreşin temeli düzenlenen törenle atıldı. Yunuseli Kreşi, çocuklara çağdaş ve nitelikli bir eğitim imkanı sunmanın yanında, çalışan kadınların çocuk bakımıyla ilgili sorunlarına da çözüm olacak. Toplam 622 metrekare alan üzerine iki katlı olarak inşa edilecek olan kreşin ilk katında, sınıf, yemekhane, etkinlik ve oyun alanları gibi çocuklar için oluşturulan bölümler yer alacak. Binanın ikinci katında ise müdür odası, öğretmenler odası, veli görüşme odası gibi kreş yönetim birimlerinin yanı sıra Osmangazi Meslek Edindirme Kursları (OSMEK) sınıfları da bulunacak.


Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen temel atma törenine CHP Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten, belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları, davetliler ve vatandaşlar katıldı.


“Açılış ve temel atmalarımız devam edecek”


Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, göreve başlamalarının ardından üçüncü temel atmayı gerçekleştirdiklerini söyledi. Başkan Aydın, “Mayıs ayında iki projemizin temelini atmıştık. Bu projelerden bir tanesi olan Ayça Azak Gündüz Bakımevi ve Kreşi ile Ayça Ayak Parkı’nı geçtiğimiz Cumartesi günü hizmete açtık. Üç gün önce ise Emek Spor Tesisi’nin açılışını yaptık. Bugün de Yunuseli Mahallemize kazandıracağımız kreşin temelini atıyoruz. Açılış ve temel atma törenlerimiz Küçükbalıklı, Küplüpınar, Demirtaş, Kükürtlü ve Bağlarbaşı Mahallelerimizde devam edecek. Soğanlı Mahallemize kazandırdığımız İsmail Hakkı Tonguç Bağış ve Şiir Kütüphanesi ile Engelsiz Genç Kafe’yi vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” diye konuştu.


“Dersimize çalışarak göreve geldik”


Altı ay gibi kısa bir sürede 20’ye yakın açılış ve temel atmayla Osmangazi’ye hizmet etmeye devam edeceklerini ifade eden Başkan Aydın, “Zamanın çok hızlı geçtiğini biliyoruz. Dersimize çalışarak göreve geldik. Planlamamızı çok iyi yaptık. Zamanı en iyi şekilde kullanmak adına da temel atma ve açılışlarımızı tüm hızıyla gerçekleştiriyoruz. Osmangazi’de anlayış değişecek dedik; anlayışı değiştirdik. Kreşlerimiz, kız öğrenci yurtlarımız, kütüphanelerimiz, halk lokantalarımız, genç kafelerimiz, kültür-sanat faaliyetlerimiz ve sosyal etkinliklerimizle de Osmangazi’deki anlayışı değiştirmeye devam edeceğiz. Temelini attığımız Yunuseli Kreş ve OSMEK Binası’nın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.


Konuşmasının ardından Başkan Aydın ve protokol üyeleri butona basarak kreş binasına ilk harcı döktü.



Osmangazi’de yeni kreşin temeli atıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursaspor’a destek sağlayacak her projenin yanındayız Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Bursaspor Kulübü’ne gerçekleştirdiği ziyaretle, kulüp yönetimi, teknik heyet ve futbolcularla bir araya geldi. Gemlik Bursaspor Taraftarlar Derneği Başkanı Ali Kanyılmaz ve Başkan Yardımcısı Atacan Solmaz’ın da katıldığı ziyarette, Bursaspor’un kalıcı gelir elde etmesi için yapılabilecek projeler masaya yatırıldı. Bursaspor Kulübü Başkanı Enes Çelik’in ev sahipliğinde gerçekleşen görüşmede, Başkan Deviren ve Ali Kanyılmaz futbolculara baklava ikram etti. Teknik direktör Pablo Martin Batalla ile uzun bir sohbet gerçekleştiren Başkan Deviren, Bursaspor’un yakaladığı başarının tüm Bursa’da heyecan uyandırdığını belirterek, “Bursa’yı ayağa kaldıran bu sinerji için başta Enes Başkan olmak üzere yönetime, teknik ekibe ve futbolcularımıza teşekkür ediyoruz. Gemlik olarak her zaman yanınızdayız ve Bursaspor’a destek sağlayacak her projenin yanında olacağız,” dedi. Ziyaretin ardından, Başkan Şükrü Deviren, Bursaspor Kulübü Başkanı Enes Çelik ile kulübün üyelik formunu doldurarak Bursaspor’un resmi üyesi oldu. Görüşmede Bursaspor’un mali yapısını güçlendirmek ve kalıcı gelir sağlayacak projeler de detaylı olarak ele alındı. Bursaspor Kulübü Başkanı Enes Çelik ise ziyarette yaptığı açıklamada, “Şükrü Başkan, futbolun içinden gelen bir isim. İlk günden beri yanımızda oldu, desteğini her zaman hissettik. Bugün de kulübümüzün resmi üyesi oldu. Kendisine hayırlı olsun diliyorum. Bursaspor’a kim destek veriyorsa hepsine teşekkür ediyoruz,” şeklinde konuştu. Başkan Deviren’in ziyareti, Bursaspor camiasında memnuniyetle karşılanırken, kulübün mali yapısını güçlendirecek projelerin değerlendirilmesi büyük bir önem taşıdı.
Aydın Gerçek zamanlı tatbikat için hazırlıklar devam ediyor Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında 24 Ekim’de Aydın genelinde gerçekleştirilecek gerçek zamanlı tatbikat için hazırlıklar devam ediyor. Tatbikat öncesinde Söke Organize Sanayi Bölgesi’nde ‘İlçe AFAD Merkezi’ kuruldu ve burada bir kriz yönetim masası oluşturuldu. Tatbikata yönelik hazırlıkları değerlendirmek üzere düzenlenen toplantıya, Söke Kaymakamı Ali Akça, Garnizon Komutan Vekili Topçu Binbaşı Nejdet Gümüş ve Söke Belediye Başkanı Dr. Mustafa İberya Arıkan başta olmak üzere Söke Jandarma Komutanı Mehmet Emre Mengi, Emniyet Müdürü Fatih Demiralp ve daire müdürleri de toplantıda yer aldı. Söke’de görev yapan özel arama-kurtarma ekiplerinin temsilcileri de toplantıda hazır bulundu. Kapsamlı tatbikat, afet anında hızlı ve etkili müdahale yapılabilmesi için ilgili kurumlar arasındaki iş birliğini güçlendirmeyi ve koordinasyonu sağlamayı hedeflerken, 24 Ekim’de gerçekleştirilecek tatbikat bölgedeki afet yönetimi kapasitesinin test edilmesi açısından büyük önem taşıyor. Atatürk İlkokulu deprem tatbikatı için kısmen yıkılarak hazırlandı. Tatbikat için görevlilere program saati bildirilmeyecek. Genel merkez tarafından verilen alarmın ardından tatbikat başlayacak. Deprem bölgesinde sık karşılaşılan tüm ayrıntılar 24 Ekim’de yapılacak olan tatbikatta uygulanacak. Farklı noktada çıkan bir yangın, itfaiye ekipleri tarafından büyümeden söndürülecek. Sağlık ekipleri, Söke ve Büyükşehir Belediye ekipleri, Jandarma ve polis ekipleri, arama-kurtarma ekipleri çalışmalarda etkin rol alacak.
İstanbul Sultangazi Belediyesi’nden her sabah vatandaşlara çorba ikramı Sultangazi Belediyesi her gün işe giden vatandaşlara çorba ikramında bulunuyor. Sultançiftliği Merkez Camii önündeki ikram çeşmesinden hafta içi her sabah akan çorbalar yüzlerce kişiye ikram ediliyor. Sultangazi Belediyesi, Sultançiftliği Merkez Camii önünde kurduğu ikram çeşmesiyle her sabah vatandaşın içini ısıtıyor. Sabahları 07.30 - 08.30 arasında İkram Çeşmesinden vatandaşlar için sıcacık çorba akıyor. Çorbanın yanında su ve ekmek de veriliyor. Sıcak çorbalar özellikle işe giden vatandaşların ve okula giden öğrencin beğenisini kazanıyor. Hastane önündeki çorba ikramı devam Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi girişi önünde çorba ikramına devam ediliyor. Akşamları 20.00 - 00.00 arasında hizmet veren Çorba çeşmesi, özellikle sağlık çalışanları ve hastanede acil işi olan vatandaşlar için büyük kolaylık sağlıyor. Çorba ikramına yoğun ilgi Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, “Sıcak çorbalarımız her gün yüzlerce kişiye ulaşıyor. Hastane önündeki ikram çeşmelerimiz hasta yakınlarına ve sağlık çalışanlarına büyük kolaylık sağlamaya devam ediyor. Merkez Cami önündeki ikram çeşmemizden ise artık her sabah sıcacık çorba akıyor. Kahvaltı yapmadan aceleyle işe giden ya da işten eve dönen vatandaşlarımız ile okula giden yavrularımıza sıcak çorba ikramında bulunuyoruz” diye konuştu.