EĞİTİM - 25 Ekim 2024 Cuma 09:14

Öğrencilerden teröre lanet, "Yaşasın Cumhuriyet" yürüyüşü

A
A
A
Öğrencilerden teröre lanet, "Yaşasın Cumhuriyet" yürüyüşü

Bursa’da yüzlerce öğrenci 500 metrelik dev bayraklı kortej yapıp teröre lanet, yaşasın Cumhuriyet yürüyüşü gerçekleştirdi. Cumhuriyet Bayramı öncesi TUSAŞ’a yapılan hain saldırıyı da kınayan öğrenciler ellerinde bayraklarda okullarından çıkıp Ahmet Taner Kışlalı ve Özlüce Bulvarında yürüyüş gerçekleştirdi.


Cumhuriyetin 101. yılını karşılamaya sayılı günler kala, Altınşehir Okulları öğrencileri 500 metrelik Türk Bayrağı ile gerçekleştirdikleri bayrak yürüyüşü ile teröre lanet okuyup tüm yurda birlik beraberlik mesajı verdi.


Her yıl Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında gelenek haline gelen bayrak yürüyüşünde bu yıl teröre tepki dikkat çekti. TUSAŞ’a yapılan hain saldırıyı kınayan yüzlerce öğrencinin 500 metrelik dev Türk bayrağı ile düzenlediği yürüyüş vatandaşlar tarafından da büyük ilgi topladı. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, öğrenciler coşkulu bir kortej oluşturarak Türk Bayrağı’nı gururla taşıdı. Öğretmenler, gaziler ve velilerin de destek verdiği yürüyüş, renkli ve anlamlı anlara sahne oldu.


Altınşehir Okulları’nın kurucusu Umut Gökçe; öğrencilerin bu anlamlı yürüyüşle Cumhuriyet değerlerine sahip çıktığını ve gösterdikleri birliktelik ile gurur kaynağı olduklarını dile getirdi. TUSAŞ’a yapılan hain terör saldırısını da okul olarak kınadıklarını dile getiren Gökçe, "500 metrelik Türk Bayrağı’mızla birlikte hem terörü lanetlemek hem de Cumhuriyetimizin yaklaşan 101’inci yaşını kutlamak için 900 öğrencimizle birlikte Özlüce Bulvarı’nda yürüyüş gerçekleştirdik. Öğrencilerimizle birlikte duyarlılığımızı gösterip memleketimize, ülkemize sahip çıktığımızı bir kere daha haykırıyoruz. Buradaki temel amacımız öğrencilerin memleketine, milletine bağlı ve üretimle, fikirle ülkesine katkı sağlayacak çocuklar olmasını sağlamak. Ülkesini seven ülkesine bağlı kocaman bir aileyiz biz" diye konuştu.


Velilerin yoğun katılımıyla daha da anlam kazanan etkinlikte, katılımcılar Cumhuriyet’in 101. yılını coşkuyla kutladı. Öğrenciler, 500 metrelik Türk bayrağını taşımanın heyecanını yaşarken, izleyiciler tarafından büyük beğeni topladılar. Etkinlik, Cumhuriyet Bayramı ruhunu yansıtan bu anlamlı yürüyüş ile hafızalarda iz bıraktı.



Öğrencilerden teröre lanet, "Yaşasın Cumhuriyet" yürüyüşü

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bilecik Bilecik’te duyarlı 40 kişi kan bağışında bulundu Bilecik’in Gölpazarı ilçesinde duyarlı 40 kişi kan bağışında bulunurken, 10, 25 ve 35 bağış sayısına ulaşanlara madalya ve plaketleri takdim edildi. Gölpazarı’na her 3 ayda bir Eskişehir Kan Merkezinden gelen ekiplere ilçe halkından yoğun ilgi görüldüğü dikkatlerden kaçmazken, bugün de duyarlı 40 kişi kan bağışında bulundu. Gönüllü olarak kan bağışı yapan Ahmet Karakaya “Kan bağışı insani bir sorumluluktur. Kan kaynağı insan olan ve yapay olarak üretilmeyen bir maddedir. Sadece gönüllü bağışçılardan elde edilir. Gönüllü bir kan bağışçısı olun ve başkalarına ilham kaynağı olun. Düzenli bağışçı olmayı ve yıl boyunca kan vermeyi kendinize taahhüt edin. Arkadaşlarınızı ve ailenizi düzenli kan bağışçısı olmaya teşvik edin. Kan sürekli ihtiyaçtır. Verenlerin hepsini tebrik ediyoruz" dedi. Eskişehir Kan Merkezi yetkileri, Gölpazarı’nda çok duyarlı vatandaşın olduğunu söyleyerek, "Yapılan her kan bağışı bir hastaya can ve doğaya bir fidan demektir. Bütün vatandaşlarımıza Kızılay’a kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz, çünkü yapılamayan tek ilaç kandır. Tek kaynağı insandır, insandan başka da temin edilecek kaynağı yoktur. Yaşayan her insanın bir gün kana ihtiyacı olabileceğini unutmasınlar" denildi. Öte yandan ilçede 10 bağış yapana bronz madalya, 25 bağış yapana gümüş madalya, 35 bağış yapana altın madalya, 45 bağış yapana plaketleri takdim edildi.
Gaziantep Gaziantep’te çiftçiler nar hasadına hazırlanıyor Türkiye’nin önemli tarım kentlerinden Gaziantep’te çiftçiler, nar hasadı için son hazırlıklarını yaparak hasat dönemini dört gözle bekliyor. Antep fıstığı ve zeytin üretimiyle öne çıkan Gaziantep’in Nizip ilçesinde sezonun ilk nar hasadı için son hazırlıklar tamamlandı. Gaziantep’in Oğuzeli ilçesinin yanı sıra Nizip ilçesinde de çiftçiler, Kasım ayının ilk haftası başlayacak olan nar hasadını dört gözle bekliyor. Antep fıstığı ve zeytinin yanı sıra nar yetiştiriciliğinin de yapıldığı Nizip ilçesinde hasadın başlamasına sayılı günler kaldı. İlçenin Fırat Nehri’nin yanı başındaki kırsal Saray Mahallesi’nde Mehmet Turgay Akan’a ait 125 bin dekar alanda üretimi yapılan narda 800 ton ile bin ton arası rekolte bekleniyor. Nar üreticileri bu yıl hasattan iyi miktarda para kazanmayı umut ederken, hasat başlangıcı için son hazırlıklar tamamlandı. Hasat hazırlıklarının tamamlandığı ilçede Gaziantep Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Nizip İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri de nar bahçelerindeki son kontrollerini yaptı. Hasadın 10-15 güne kadar mevsim göre başlayacağını söyleyen üretici Levent Mazıcıoğlu, bu yıl rekoltenin yüksek olduğunu söyledi. Fırat Nehri sayesinde sulu tarımın da yaygınlaştığı ilçede çiftçilerin nar yetiştiriciliğine olan ilgisinin de arttığını belirten Mazıcıoğlu, üretim alanı her geçen gün genişleyen narın rekoltesinde bu yıl yüzde 20 oranında artış beklendiğini ifade etti. İlçede 10 yıldan beri 125 dekar alanda nar üretimi yaptıklarını ve bahçelerinde 5 bin 500 adet ağacın bulunduğunu bildiren Mazıcıoğlu, “Gaziantep’in Nizip ilçesinde akla ilk gelen tarımsal ürünler Antep fıstığı ve zeytindir. Fakat Antep fıstığı ve zeytinin yanı sıra nar üretimi de yapmaya başladık. Değeri unutulmuş ve bize unutturulmaya çalışılan nar üretimi yapıyoruz. İnşallah zaman içerisinde bize unutturulmaya çalışılan, doğamızın ve Rabbimizin bize hediyesi olan doğaya ve bu meyvelere sahip çıktığımız zaman geri dönüşümün ne kadar muazzam olduğunu da yaşayacağız” dedi. Narın anti kanser bir ürün olduğunu belirten Mazıcıoğlu, narın birçok faydasının olduğunu ve insan sağlığı için çok faydalı olan bu meyvenin sadece ekşi ve sos yapılan meyve olarak görülmesinin de çok yanlış olduğunu ifade etti. Narın şeker ve tansiyon için bire bir şifa kaynağı olduğunu belirten Mazıcıoğlu, nar meyvesinin faydalarını anlatarak, “Japonlar bizden nar kabuğunun kurutulmuşunu istediler. Nar kabuğunu biz yalnızca hayvanların bağırsaklarının sağlığı veya doğum yapmış hayvanlarda ishali önlemek için kullanıyoruz. Fakat Japonlar, nar meyvesinin iç sarı kabuğunu damak ve diş eti tedavisinde kullanıyorlar. Biz bunu bilmiyoruz ve farkında da değiliz” diye konuştu.