EĞİTİM - 14 Ekim 2024 Pazartesi 14:17

Öğrenciler kostüm giyerek tarihi kahramanları canlandırdı

A
A
A
Öğrenciler kostüm giyerek tarihi kahramanları canlandırdı

Bursa’da tarihe adını kazımış kahramanları çocuklara tanıtmak için hayata geçirilen ’Tarih Yazan Çocuklar Projesi’ çerçevesinde öğrenciler, kostüm giyerek kahramanları canlandırdı.


Bursa Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Beyazay Derneği tarafından hayata geçirilen ’Tarih Yazan Çocuklar Projesi’nin ilk durağı Tophane İlkokulu oldu. Osman Gazi, Orhan Gazi, Fatih Sultan Mehmet, Atatürk ve tarihine damga vuran kahramanlar öğrenciler tarafından canlandırıldı.


Etkinlikte konuşan proje Koordinatörü Ahmet Ali Deveci, aralık ayına kadar Bursa’daki bütün ilkokullarda uygulanmasını hedeflediklerini söyledi. Deveci, "Bu projeyle çocuklarımıza Osman Gazi, Orhan Gazi, Somuncu Baba, Geyikli Baba, Emir Sultan, Hacivat ve Karagöz, Müzeyyen Senar ile Sabiha Gökçen gibi topluma örnek olmuş örnek şahsiyetleri canlandıracak" şeklinde konuştu.



Öğrenciler kostüm giyerek tarihi kahramanları canlandırdı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman Erdal Erzincan konseri büyük ilgi gördü Adıyaman Belediyesi tarafından düzenlenen Erdal Erzincan konseri büyük ilgi gördü. Adıyaman Belediyesi tarafından gerçekleştirilen dayanışma konserinde sahne alan ünlü halk ozanı Erdal Erzincan binlerce izleyiciyle buluştu. Eğriçay Parkı’nda düzenlenen Erdal Erzincan konserine ev sahipliği yapan Başkan Tutdere, şehirdeki kültürel zenginlikleri canlandıracak iki önemli projeyi açıkladı. Konserde Erdal Erzincan, Adıyaman’da bağlama kampı düzenleyeceğini müjdelerken, Başkan Tutdere ise şehre yeni bir amfi tiyatro kazandıracaklarını duyurdu. Konser sonrası hemşehrilerine seslenen Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, Adıyaman’ı kültür ve sanatla anılan bir şehir haline getirme hedefiyle çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Son haftada Dosso Dossi Holding ve valilik işbirliğiyle düzenlenen İtalyan Ressamlar Sergisi ve Kitap Günleri organizasyonlarını hatırlatan Başkan Tutdere, kültürel etkinliklerin Adıyaman’da giderek arttığını vurguladı. Erdal Erzincan ve diğer konserlerdeki kalabalığın kendisini mutlu ettiğini ifade eden Başkan Tutdere, bugüne kadar yapılan tüm konserlerin dayanışma konseri olduğunun altını çizdi. Başkan Tutdere, "Bugün Adıyaman bir başka güzeldi. Bugüne kadar bu sahnede yer alan bütün sanatçılarımız, bir kuruş para almadan sadece ve sadece Adıyaman için geldiler, dayanışma için geldiler. Bugün de aynı duyguyla aramızda Erdal Erzincan var. Erdal Bey halkın sanatçısı, sizin sanatçınız. Ona teşekkür ediyorum, sağ olsun. Biz Adıyaman Belediyesi olarak kültürel ve sanatsal etkinliklerimize hız kesmeden, ara vermeden devam edeceğiz. Çünkü bu topraklar, kültürün, müziğin, sanatın, edebiyatın ve medeniyetin topraklarıdır. Bu toprakların evlatları türkülerle teselli bulur, halaylarla omuz omuza geleceğe köprü kurar, umut kurar” diye konuştu. Konserin sonunda, Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, sanatçı Erdal Erzincan’a çiçek takdim etti. Ayrıca, 6 Şubat depremlerinin simgesi olan saat kulesinin minyatürünü hediye ederek sanatçıya teşekkür etti.
Karabük KBÜ’nün paydaşı olduğu ’Karabük Bilim Şenliği’ başlıyor Karabük Üniversitesi paydaşlığında gerçekleştirilecek olan “Karabük Bilim Şenliği; Emeğin Başkenti Bilimle Buluşuyor-3”, 17-19 Ekim 2024 tarihlerinde yapılacak. TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı çerçevesinde düzenlenen etkinlik, bilimi toplumla buluşturmayı, bilim-teknoloji-toplum etkileşimini güçlendirmeyi ve gençleri bilimsel keşiflere yönlendirmeyi amaçlıyor. Etkinlik süresince katılımcılar, 127 farklı atölye çalışmasından konferanslara, bilim gösterilerinden 3D tasarıma, artırılmış gerçeklik ve gökyüzü gözlemlerine kadar birçok ilgi çekici etkinliğe katılabilecekler. Astronomi, robotik kodlama, yapay zeka ve 3D yazıcı teknolojileri gibi geniş bir yelpazede düzenlenecek atölyeler, gençlerin bilimsel düşünme becerilerini geliştirmeyi hedefliyor. Son yıllarda dünya genelinde ilgi gören STEAM (Bilim, Teknoloji, Mühendislik, Sanat ve Matematik) eğitiminin Türkiye’deki önemine vurgu yapan Karabük Bilim Şenliği, gençlere disiplinler arası bir eğitim modeli sunarak onları geleceğin dünyasına hazırlamayı amaçlıyor. Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, Karabük Bilim Şenliği’ne ilişkin yaptığı açıklamada, bilim ve toplum arasındaki köprünün kurulmasının önemine vurgu yaparak, “Karabük Üniversitesi olarak bilimsel bilginin toplumla paylaşılmasına, bilim kültürünün geniş kitlelere yayılmasına büyük önem veriyoruz. ‘Bilim merkezli, öğrenci dostu’ bir vizyonla hareket ederek, öğrencilerimize bilimle iç içe bir eğitim sunmayı hedefliyoruz. Karabük Bilim Şenliği gibi etkinlikler, sadece gençlerimizi değil, her yaştan bireyi bilime yaklaştırmakta, onların bilimsel gelişmelere dair farkındalıklarını artırmaktadır. Üniversite olarak, bu tür projelerde paydaş olmaktan büyük bir gurur duyuyoruz. Gençlerimize bilimle dolu bir gelecek sunma hedefimize kararlılıkla devam ediyoruz” ifadelerini kullandı. Karabük Üniversitesi TEKNOKENT bünyesinde yer alan teknoloji takımları ve Teknofest ekipleri de şenlikte Karabüklülerle bir araya gelecek. Şenlik boyunca KARDEMİR A.Ş. gibi önemli kuruluşların da yer alacağı etkinliklerde, Türkiye’nin ilk yerli otomobili TOGG da katılımcıların beğenisine sunulacak.
Zonguldak Zonguldak’ta polis ve jandarmanın denetimleri sürüyor Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı, 7-13 Ekim 2024 tarihleri arasında il genelinde gerçekleştirdikleri faaliyetleri açıkladı. Bu bir haftalık süreçte geniş çaplı güvenlik ve asayiş denetimleri yapıldı, suçlular yakalandı ve çeşitli operasyonlar düzenlendi. Hapis cezası olan toplam 19 kişi yakalandı. Bunlar arasında 5 yıla kadar cezası olan 14 kişi, 5-10 yıl cezası olan 4 kişi ve 10 yıl üzeri cezası olan 1 kişi yer aldı. Ayrıca, ifade için aranan 62 kişi de tespit edildi. Denetimler sırasında 2 tabanca, 2 yivli-yivsiz tüfek ve çeşitli tabanca fişekleri ele geçirildi. Maden ocaklarına yönelik denetimlerde, 2 ihbar üzerine yapılan incelemeler sonucunda 1 ton kömür ve 20 metre ray ele geçirildi, 2 ocakta denetimler gerçekleştirildi. Trafikte güvenliği artırmak amacıyla yapılan 745 uygulama ile 15 bin 315 araç ve 11 bin 167 kişi denetlendi. 288 okulda yapılan denetimlerde, 60 metruk bina kontrol edildi. Ayrıca, 204 umuma açık yer denetlenirken 383 okul servisi de inceleme altına alındı. Uyuşturucuya yönelik 23 operasyon gerçekleştirildi. Bu operasyonlar sonucunda 6 kişi tutuklanırken, 150 gram metamfetamin, 8 gram kubar esrar, 457 gram esrar, 58 gram bonzai, 4 gram kokain, 793 gram sentetik kannabinoid, 107 sentetik, 10adet ectasy, bin 297 gram amfetamin ele geçirildi. Ayrıca, 7 adet uyuşturucu aparatı ve 1 hassas terazi de ele geçirilen eşyalar arasında yer aldı. Zonguldak Valiliği, suç ve suçlularla mücadelede yoğun bir şekilde yürütülen çalışmaların devam edeceğini belirtti.