ASAYİŞ - 01 Ekim 2024 Salı 09:49

Kuryeye çarpmamak için manevra yaptı, önce 4 araca, sonra kuryeye çarptı: O anlar kamerada

A
A
A
Kuryeye çarpmamak için manevra yaptı, önce 4 araca, sonra kuryeye çarptı: O anlar kamerada

Bursa’da kuryeye çarpmamak için manevra yapan kamyonet sürücüsü, 4 araca çarpıp daha sonra kuryeye çarptı. Kaza anı güvenlik kamerasına anbean yansırken, yaralı kurye hastaneye kaldırıldı.


Merkez, Osmangazi ilçesi Elmasbahçeler Mahallesi Ali Ferruh Yücel Caddesi üzerinde 35 PC 642 plakalı kamyonetiyle seyir halinde olan Haktan E. (20) önünde ilerleyen Hişam M., idaresindeki 16 MB 7023 plakalı kurye motoruna çarpmamak için manevra yaptı. Yağmurlu havanın etkisiyle kontrolden çıkan kamyonet, park halindeki 4 araca çarpıp, kuryeye de çarptı. Kaza araçlar hurdaya dönerken, motosiklet ile sürüklenen kurye yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan yaralı Çekirge Devlet Hastanesine sevk edildi.


Kaza anı ise güvenlik kamerasına anbean yansırken, polis olayla ilgili tahkikat başlattı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Niğde Niğde’de okul kantinlerine sıkı denetim Niğde Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, okulların açılmasıyla birlikte kantin denetimlerini sıklaştırdı. Öğrencilerin daha hijyenik şartlarda daha sağlıklı ürünlerle buluşmasının amaçlandığı denetimlerde, belirlenen eksiklerin giderilmesi konusunda kantin yetkilileri uyarıldı. 2024 - 2025 eğitim öğretim yılının başlamasının ardından, Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler de okullarda, öğrencilerin sağlığını tehdit edebilecek olumsuzlukların ortadan kaldırılması amacıyla kantinlere yönelik denetimlerini yoğunlaştırdı. Kent merkezindeki okulların kantinlerinde yapılan denetimlerde satış yapılan gıda maddelerinin sağlıklı olup olmadığı, gıda ürünlerinin satıldığı kantinlerin ve görevlilerin hijyen kuralarına uyup uymadıkları, fiyat etiketleri ve gıda ürünlerinin son kullanma tarihleri tek tek kontrol edildi. Yapılan kontrollerde ayrıca, kantin açma ve çalışma ruhsatları, gıda üretim ya da satış sertifikası, kantin çalışanlarının sağlık karneleri ve diğer resmi evrak denetimleri de gerçekleştirildi. Ekipler; bu konularla ilgili eksikleri bulunan kantin yöneticilerini, eksiklerin bir an önce giderilmesi konusunda uyardı. Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir; okul kantinlerine yönelik yapılan denetimlere ilişkin yaptığı açıklamada, öğrencilerin sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlamak amacıyla yapılan kontrollerin artarak devam edeceğini belirtti. Yapılan denetimlerde ürünlerin son kullanma tarihi, fiyat etiketleri, kantin çalışanlarının sağlık kuruluşlarından alması gereken evrakların kontrol edildiğini vurgulayan Başkan Özdemir; "Denetimlerde ayrıca kantinlerde satışı yasaklanan ürünlerin satılıp satılmadığı ve hijyen şartlarına yönelik kontroller de yapılıyor. Eksik evrakı olan kantin işletmelerine resmi tebligat yapılarak, yasal süresi içinde eksiklerinin giderilmesi isteniyor" dedi. Başkan Özdemir; geleceğimizin teminatı olan çocukların ve gençlerin daha sağlıklı şartlarda eğitim almalarına yönelik her türlü tedbiri almaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.
Denizli Ecofer Gübre çiftçi ve bayileri ağırladı! Türkiye’nin biyogaza dayalı en büyük entegre gübre üretim tesisine sahip olan Ecofer Gübre, yerli tarım üreticisi çiftçiler ve bayilerle bir araya geldi. Üretimini tam kapasite gerçekleştirmeye başlayan ve organomineral ve organik gübreleriyle tarım sektörünü buluşturan Ecofer Gübre, tesislerinde çitçileri ve bayileri misafir etti. Biyogaza dayalı enerji üretimi ile tarımsal ve hayvansal atıklarla temiz enerji ve kaliteli gübre üretimi süreçlerini yerli üreticiye gösteren Ecofer Gübre, bu amaçla organik ve organomineral gübrelerle ilgili merak edilenleri yanıtlamış oldu. Turgutlu’daki yatırımlarıyla Manisa’nın ülke ekonomisine sunduğu katkıyı büyüten Ecofer Gübre, Antalya bölge bayisi Agromile Tarım ve Kumluca bayisi Gemici Tarım temsilcileri ve bölgenin önder üreticilerini ağırladı. Organik ve organomineral gübrelerin toprak için faydaları ve ürün verimini nasıl artırdığı hakkında örnekler sunuldu. Ecofer Gübre, tüketiciye kaliteli organik gübre tedarik etmekle kalmayıp, Türkiye’nin en donanımlı laboratuvarlarından birini de fabrikasında çiftçilerin kullanımına sunuyor. Fabrika gezisinde Ecofer Gübre’nin laboratuvarını da inceleme fırsatı yakalayan çiftçiler ve bayiler, Ecofer Gübre ürünlerinin kullanımı ve toprak analizlerine dair de detaylı bilgi aldı. Gübre sektöründeki kurumsal şirket sorununa ve uygulamadan ürün toplama sürecine kadar sorunlar karşısındaki yalnızlığa dikkat çeken çiftçiler ve bayi temsilcileri, Ecofer Gübre’nin üreticiye ve bayilere karşı yaklaşımı konusunda mutluluk duyduklarını ifade etti. Sahte gübre kullanımı ve tarım arazilerinin korunması konusunda çiftçiyle iş birliğinin önemini vurgulayan Ecofer Gübre, şeffaflığın ve kurumsallaşmanın bilinciyle hareket ediyor.
İstanbul Türk Telekom Prime, İstanbul Coffee Festival’de kahve ve müzik tutkunlarını buluşturuyor Türk Telekom Prime ile sonbaharın en renkli etkinliği İstanbul Coffee Festival, 10’uncu yılında kahve ve müzik tutkunlarını buluşturuyor. 3-6 Ekim tarihleri arasında Ataköy Marina’da gerçekleştirilecek festivalde, Türk Telekom Prime Sahnesi’nde Gripin, Ceza, Buray ve Levent Yüksel en sevilen şarkılarını seslendirecek. Türk Telekom Prime, 3-6 Ekim tarihlerinde Ataköy Marina’da bu yıl 10’uncu kez düzenlenecek İstanbul Coffee Festival kapsamında; Gripin, Ceza, Buray ve Levent Yüksel gibi sevilen sanatçı ve grupları Türk Telekom Prime Sahnesi’nde kahveseverlerle buluşturuyor. Yapılan açıklamaya göre, Türk Telekom Prime sahne sponsorluğuyla gerçekleştirilecek festival bu sene de birçok etkinlik ve aktiviteyle katılımcılarını ağırlayacak. Farklı damak tatlarına uygun kahve alternatiflerinin bulunduğu deneyim alanları, workshoplar, atölyeler ve daha birçok sürpriz fırsatla festival coşkusu Ataköy Marina’da yaşanacak. Marka, her yıl olduğu gibi bu yıl da müşterilerine yüzde 50 indirimli festival bileti ve özel kapıdan giriş imkanı sunuyor. Katılımcıları, Türk Telekom Prime Lounge alanında eğlenceli aktiviteler ve ikramların yanı sıra sahneden yapılacak sürpriz ödüllü yarışmalarla keyifli vakit geçirecekleri bir deneyim bekliyor. Festival programı şöyle: 3 Ekim Perşembe: Gripin 4 Ekim Cuma: Buray 5 Ekim Cumartesi: Ceza 6 Ekim Pazar: Levent Yüksel
Adana 34 yıldır ahşap onun elinde sanata dönüşüyor Adana’da 10 yaşından bu yana ahşap işleyen 44 yaşındaki Serdar Tektaş, sanatını gelecek nesillere aktarmak istiyor. Merkez Seyhan ilçesinde bulunan atölyesinde ahşap tablo ve süs eşyaları yapan Tektaş, 10 yaşındayken bir ustanın yanında çırak olarak işe başladı. Selçuklu ve Osmanlı motiflerini ağaca işleyen Tektaş, eserlerini yurt içi ve yurt dışına satıyor. Sabahın erken saatlerinde açtığı atölyesinde gece geç saatlere kadar çalışan Adanalı Serdar Usta, talebe göre ahşap malzemenin üzerine özel desenler veya resimler çizebiliyor. Ahşap oymacılığı dersi almak isteyen meraklılara gönüllü ders veren Tektaş, sanatının gelecek nesillere aktarılması için çaba harcıyor. “Amacımız sanatı gelecek nesile aktarmak” İhlas Haber Ajansı’na konuşan Kültür ve Turizm Bakanlığı ahşap oyma sanatçısı Serdar Tektaş, kaybolmuş mesleği ayakta tutmak için elinden geleni yaptığını belirterek, “Ahşap oymacılığını gelecek nesillere aktarmak istiyoruz. Oymaya müsait olan ağaç türlerini kullanıyoruz. İlk başlayan kursiyerlerimize ıhlamur ağacını veriyoruz. Bizim amacımız bu sanatı bizden sonraki birçok nesile aktarmak. Çok nadir insanlar bu işi yapıyor” ifadelerini kullandı. “En büyük sorun çırak” Sanatının tanıtımını yapmak için çaba harcadığını aktaran Tektaş, “7 sene boyunca Kürkçüler Cezaevi’nde yüzlerce mahkumun topluma kazandırılması için onları ahşapla tanıştırdık. Yaşlı evlerinde ahşap dersleri verdik. Toplumun her kesimine ulaşmaya çalışıyoruz. En büyük sorunumuz ise meslek liselerinde çırağın yetişiyor olmaması. Çıraklıkta sorun yaşıyoruz” dedi.