GÜNDEM - 14 Ekim 2024 Pazartesi 12:22

Klasik araç tutkunları İnegöl’de buluştu

A
A
A
Klasik araç tutkunları İnegöl’de buluştu

Bursa’nın İnegöl ilçesinde organize edilen klasik araç fuarına 15 şehirden 300’e yakın klasik araç katıldı.


İnegöl’de ilkkez yapılan Klasik Araç Fuarı, Merpa Kapalı Pazar Yerinde gerçekleştirildi. İnegöl Belediyesi katkılarıyla yapılan organizasyon, ülkenin dört bir yanından klasik araç tutkunlarını İnegöl’de buluşturdu. İnegöl ile birlikte; İstanbul, Ankara, Manisa, İzmir, Sakarya, Düzce, Uşak, Gaziantep, Bilecik, Karaman, Sivas, Kastamonu, Eskişehir ve Hatay başta olmak üzere 15 dolayında farklı şehirden gelen klasik araç tutkunları 300’e yakın aracı sergileme fırsatı buldu.


Başkan Taban Ziyaret Etti


Etkinliği İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban da beraberindeki meclis üyeleri ve AK Partili yöneticilerle birlikte ziyaret etti. Alanı gezip araçları tek tek inceleyen Başkan Taban, şehir dışından gelen misafirlere de hoş geldiniz dileklerini iletti.


Taban “Bugün çok değerli misafirlerimize İnegöl’de ev sahipliği yapıyoruz. Farklı şehirlerden gelerek etkinliğimize katılan misafirlerimize teşekkür ediyorum. Sizlerle birlikte bu organizasyon çok daha güzel oldu. Bu alanda 1955’ten günümüze kadar farklı model marka araçlar var. Yine orijinal parça satışı yapılan stantlarımızı görüyoruz. Bizim için çok kıymetli oldu bu organizasyon. Şehrimizde ilki yapılan bir organizasyon. 15 dolayında şehirden de katılım var. 300 dolayında araç katıldı etkinliğe. Organizasyonun hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.



Klasik araç tutkunları İnegöl’de buluştu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Başkan Süer: “Van’ın tanıtımına katkı sunduk” Van Ticaret Borsası (VANTB) tarafından İstanbul Yenikapı’da düzenlenen Van Tanıtım Günleri 3. Van Kültür Buluşmaları’nda açılan stant ziyaretçi akınına uğradı. Van Dernekler Federasyonu (VANFED) tarafından organize edilen, Van Tanıtım Günleri 3. Van Kültür Buluşmaları sona erdi. Etkinliği değerlendiren VANTB Başkanı Nayif Süer, “Açılış programına katılarak, Van Tanıtım Günleri’ni başlattık. Standımızda borsamızın projelerinin ve çalışmalarının yanı sıra şehrimizin tarihi ve turistik değerlerine yer verdik. Hemşehrilerimiz ile önemli görüşmeler gerçekleştirdik. Şehrimizin tanıtımına katkı sunduk. Bağrında dünya değerlerini barındıran Van’ımız için çabaladık. Borsa olarak şehrimiz için duyarlılık gösterdik. Etkinliği basın mensuplarına değerlendirdik. Van Ticaret Borsası olarak, şehrimizin tanıtımı açısından, Van Tanıtım Günleri etkinliğinin öneminin farkındayız. Düzenli olarak yapılması son derece kıymetlidir. Her geçen yıl amacına daha fazla yaklaşacağı inancındayız. Bizler de VANTB olarak şehrimiz adına yapılan bu etkinlikte yer alacağız. Van’ın daha fazla tanınması adına çalışmalarımızı yürütmeye devam edeceğiz. İstanbul’da yaşayan Vanlılar ile bir araya geldik. Çok sayıda ziyaretçiyi standımızda ağırladık etkinliği renklendiren İstanbul’da yaşayan hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz” dedi.
Kayseri Başkan Özdoğan: “Altyapı ve üstyapı çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor” Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, ilçede devam eden altyapı ve üstyapı çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Özellikle ulaşım ağını iyileştirme yönündeki projelerin hızla sürdüğünü belirten Başkan Özdoğan, Yukarı Mahalle Sırtbaşı Caddesi ile Beğendik Mahallesi Köşe Beğendik Caddesi’nde sıcak asfalt seriminin tamamlandığını duyurdu. Başkan Özdoğan; yapılan çalışmalarla Hacılar’ın çehresinin değiştiğini ve ilçenin her geçen gün daha da modern bir görünüme kavuştuğunu vurguladı. Özdoğan; "İlçe halkımızın daha konforlu ve güvenli bir ulaşım ağına kavuşması için büyük çaba sarf ediyoruz. Altyapı ve üstyapı çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz. Farklı mahallelerde başlattığımız asfalt serim işlemlerini mevsim şartları elverdiği sürece devam ettirmeyi hedefliyoruz” dedi. Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar çerçevesinde, Yukarı Mahalle Sırtbaşı Caddesi ve Beğendik Mahallesi Köşe Beğendik Caddesi’nde sıcak asfalt serimi başarıyla tamamlandı. Başkan Özdoğan, bu çalışmaların, ilçedeki ulaşım kalitesini artırmayı ve trafik akışını rahatlatmayı amaçladığını ifade ederek, “Vatandaşlarımız artık daha konforlu yollarda seyahat edebilecek. Altyapı projelerimiz de hızla devam ediyor” dedi. Başkan Özdoğan, mevsim şartları elverdiği sürece altyapı ve üstyapı çalışmalarının sürdürüleceğini belirtti. “Halkımıza verdiğimiz hizmet sözünü yerine getirmek için tüm ekiplerimiz sahada aktif olarak çalışıyor. Hem merkezde hem de mahallelerimizde ihtiyaç duyulan noktalarda çeşitli projeleri hayata geçiriyoruz” diyerek, Hacılar halkına daha yaşanabilir bir ilçe sunmak için çalışmaların aralıksız devam edeceğini vurguladı.
Eskişehir Odunpazarı Belediyesi, Hasan Doğan Spor Tesisleri’ni yeniledi Odunpazarı Belediyesi’nce yenilenen Hasan Doğan Spor Tesisleri’nde ilk maç oynanmadan önce konuşma yapan Başkan Kurt, “Çankaya Mahallesi’nde Radar’ın yanında bir arazi var. Orası, imar planında spor alanı, biz oraya bir spor tesisi yaparak amatör spor kulüplerimize ve sporcularımıza kazandırmak istiyoruz. Ancak ne yazık ki 10 yıldır burası bize tahsis edilmiyor” dedi. Odunpazarı Belediyesi, Hasan Doğan Spor Tesisleri’ni yenileyerek amatör spor kulüplerinin kullanımına sundu. Yenileme çalışmaları çerçevesinde; tesisin zemin ve yedek kulübesi yenilenirken, çevre düzenlemesi de yapıldı. Tesisin açılışı, Gökmeydan Spor Kulübü ile 71 Evler Spor Kulübü arasında oynanan ilk maçla gerçekleştirildi. İlk maçı, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve çok sayıda sporsever izledi. "Arazi bize tahsis edilsin, sizin için hem antrenman hem de maç ihtiyacınızı giderecek tesisler yapalım" Maç öncesinde konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Hasan Doğan Spor Tesisleri’ni amatör maçların oynanabileceği bir hale dönüştürdüklerini belirterek, “Keşke elimizde arazi olsa da daha çok spor tesisi yapsak. Çankaya’da Radar’ın yanında bir arazi var. Orası, imar planında spor alanı. Biz oraya bir spor tesisi yaparak amatör spor kulüplerimize ve sporcularımıza kazandırmak istiyoruz. Ancak ne yazık ki 10 yıldır burası bize tahsis edilmiyor. Burası bize tahsis edilsin ve biz sizin orada hem antrenman hem de maç ihtiyacınızı giderecek tesisler yapalım. Ne yazık ki Spor İl Müdürlüğü, hazine ve devlet bu işe bir türlü sıcak bakmıyor. Kendisi de yapmıyor. Bize vermiyorsa kendisi yapmalıdır. Orada bir spor alanı var ve o spor alanı devletin yatırımını bekliyor. Aynı şekilde Emek Mahallesi’nde Amigo Orhan Halk Merkezi2nin önünde de bir spor alanı var. Orası da devletin hizmetini bekliyor" şeklinde konuştu.