ASAYİŞ - 02 Ekim 2024 Çarşamba 09:22

Kendini süper kahraman zanneden vatandaş kamerada

A
A
A
Kendini süper kahraman zanneden vatandaş kamerada

Bursa’da yüklü kamyonetin tepesinde, kendini süper kahraman zanneden vatandaş, yoldan geçen başka bir sürücü tarafından görüntülendi.


Olay, Karacabey ilçesi Karacabey-Bursa yolunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kamyonetin kasasına yükledikleri "demirler yere düşmesin" diye bir vatandaş demirlerin üzerine çıktı. Bir süre sonra rüzgara meydan okuyan vatandaşın kendini süper kahraman zannetmesi başka bir sürücü tarafından kaydedildi.


Güvenlik güçleri hem kendisini hem de trafiği tehlikeye düşüren kişi hakkında araştırma başlattı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Geceleri soğuk havanın hâkim olduğu Erzincan’da kışa hazırlık hız kazandı Son günlerde soğuk havanın hâkim olduğu Erzincan’da köylüler kış hazırlıklarına hız verdi. Kışlık yakacak ihtiyaçlarını gidermeye çalışan vatandaşlar, çalı-çırpı ve odun toplayarak hazırlıklarını aralıksız sürdürüyor. Erzincan’da çetin geçen kış nedeniyle özellikle kırsal kesimlerde yaşayan vatandaşlar, aile fertleriyle birlikte kışı rahat geçirebilmek için önlem alıyor. Köy sakinleri, kış aylarında evlerinde ısınmak için odun ve çalı-çırpı toplayarak, kışa hazır girmeyi amaçlıyor. Topladıkları odunları traktörlerle evlerine taşıyan Erzincan’ın Çağlayan beldesine bağlı köyde ikamet eden Kenan Yıldırım, gıdadan kışlık yakacağa kadar tüm kışlık hazırlıklarını sürdürdüklerini belirtti. Yıldırım, “Kış hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Kış hazırlığı olarak gıdaların yanında, yakacak ihtiyacını da düşünmeye başladık. Kış aylarında genelde çalı çırpı yakıyoruz. O yüzden kış gelmeden çalı, çırpı ve odun topluyoruz. Topladığımız odunları kimi zaman kucağımızda kimi zaman da traktörle taşıyoruz. Yakacakları bir yerde istif ediyoruz. Eğer kapalı bir yerimiz yoksa dışarıda istifleyip, üzerini de brandayla örtüyoruz. Kış aylarında da yakmaya başlıyoruz. Odunun yanında, çalı çırpı da getiriyoruz. Havaların çok soğuk olduğu zamanlarda, ağaç dallarından temin ettiğimiz odunları yakıyoruz.” şeklinde konuştu.
Amasya Amasyalılar yıldızlı elmayı 2 bin yıldır yetiştiriyor Amasya’da 2 bin yıldır yetiştirilen coğrafi işaretli Amasya misket elmasının hasadı başladı. Üreticiler bir elmanın Amasya elması olup olmadığını yatay kesildiğinde çekirdeklerinin bulunduğu kısmın yıldız şeklini almasından anlıyor. Kentte yapılan arkeolojik kazı çalışmalarında bulunan elma ağacı figürlü mozaik, bu meyvenin 2 bin yılı aşkın süredir bu topraklarda üretiminin sürdürüldüğünün kanıtı oldu. “Kesildiğinde tohum yatağı yıldız şeklini alıyor” Amasya İl Tarım ve Orman Müdürü Gürol Çetin, bir tarafı kırmızı, diğer tarafı yeşil görünümdeki bu özel meyvenin kendine has rengi, tadı, aroması, ince kabuklu, sulu ve gevrek olmasının en lezzetli elma çeşitleri arasında olduğunu açıkladı. Amasya elmasının ortasından yatay olarak kesilmesiyle çekirdeklerinin yıldız şeklini aldığı özelliğinin diğer elmalarda genellikle görülmediğine dikkat çeken Çetin, “Kesildiğinde tohum yatağı yıldız şeklini alıyor. 5 yıl önce de bu değerli meyvenin coğrafi işareti alınmıştı. Pazarlama ve tanıtımda katkılarını görüyoruz” diye konuştu. “Amasya misket elmasını yaşatılmasını istiyorum” Mesleğine başladığı yıllarda baba ocağı Taşova’nın Alpaslan köyünde diktiği elma ağaçlarından ürün alan 60 yaşındaki emekli öğretmen Tayfur Yılmaz, “Amasya misket elmasını yaşatılmasını isteyen birisiyim. Çünkü tadı, kokusu ve rengiyle, her şeyiyle mükemmel bir elma. Bu Amasya’ya özel bir durum. Diğer yerlerde bu tadı bulamazsınız” şeklinde konuştu. Bu yıl 8 bin ton rekolte bekleniyor Bir yıl meyve veren ağacın diğer yıl meyve verimini düşürmesi nedeniyle bu yıl 3 bin 642 dekar alanda yetiştirilen Amasya misket elmasından 8 bin ton rekolte bekleniyor. Amasya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün Amasya İl Özel İdaresi’nin katkısıyla yürüttüğü Amasya Misket Elması Gen Bahçesi ve Amasya Elması Üretiminin Artırılması Projesi çerçevesinde geçen yıl Akyazı köyünde 118 dekar araziye Amasya misket elması bahçesi tesis edildi.
Samsun Bu da güneş enerjili motosiklet: Hem gidiyor hem de şarj ediyor Samsun’da bir vatandaş, 3 tekerli elektrikli motosikletine monte ettirdiği güneş enerji paneli sayesinde hem aracının menzilini uzattı hem de aküleri şarj etmekten kurtuldu. Samsunlu 65 yaşındaki Cemil Bengi, 1 yıl önce aldığı 3 tekerli elektrikli motosikletinin yolda giderken şarjının bitmesi ve her gün aküleri şarj etme işinden bunalınca Karadenizli zekasını konuşturdu. Bengi, aracına sanayide güneş enerji sistemi monte ettirdi. Yaşlı adam güneş sistemi sayesinde hem aracının menzilini uzattı hem de aküleri şarj etme yükünden kurtuldu. Aracını sürerken bile şarj edebildiğini ifade eden Cemil Bengi, sistemin görenlerin dikkatini çektiğini, yolda gören diğer sürücülerin panel hakkında kendisinden bilgi aldığını söyledi. “Yolda hareket halindeyken de akülerim şarj oluyor” Monte ettirdiği sistem sayesinde hareket halindeyken bile akülerinin şarj olduğunu ifade eden Cemil Bengi, “Güneş panelini sanayide yaptırıp, aracıma taktırdım. Güneş paneli, hapsettiği enerjisi kendi aküsüne aktarıyor. O akü de aracımda bulunan diğer 6 aküyü şarj ediyor. Bu sistem sayesinde aracımı elektriğe bağlayıp şarj etme ihtiyacı duymuyorum. Yolda giderken bile akülerim şarj oluyor. Sistem sayesinde elektriğe takıp şarj etmeme gerek kalmadı. 3 aydır bu sistemi kullanıyorum. Bunu yaptırmadan önce her gün aracımı şarj etmek zorunda kalıyordum. 10 bin TL harcayarak bu sistemi kurdurdum. Zaten fazla elektrik harcamıyordu ama hem yolda kalmamak için hem de prizle uğraşmamak için bu sistemi monte ettirdim” dedi. 10 bin TL masrafla kurdurduğu sistem hakkında yolda gören diğer sürücülerin de kendisinden bilgi aldığını aktaran Bengi, merak eden herkese sistemi anlattığını, birçok sürücünün de kendisi gibi bu sisteme geçtiğini sözlerine ekledi.