ASAYİŞ - 02 Ekim 2024 Çarşamba 21:12

Güpegündüz cinayet işlemişti, saatler içerisinde yakalandı

A
A
A
Güpegündüz cinayet işlemişti, saatler içerisinde yakalandı

Bursa’da bir genç, arkadaşı ile birlikte caddede yürüdüğü sırada arkasından gelen şahıs tarafından ensesinden tabanca ile vurularak öldürüldü. Olayın şüphelisi önce koşarak ardından da bir sokak ileride motosiklete binerek olay yerinden kaçtı. Harekete geçen ekipler, şüpheliyi kısa sürede yakaladı.

Edinilen bilgiye göre, olay saat 14.30 sularında Altıparmak Caddesi üzerinde yaşandı. Arkadaşı ile birlikte cadde üzerinde millet bahçesi istikametine doğru yürüyen Hüseyin Uzun’u (25), arkasından gelen bir kişi tabanca ile ensesinden vurdu. Yakın mesafede Uzun’un ensesinden girip kulağından çıkan tek kurşun cadde üzerindeki bir dükkanın içerisine düştü. Uzun’un vurulmaktan son anda kurtulan arkadaşı ise koşarak canını zor kurtardı. Kanlar içinde kalan genci gören çevredekiler, hemen 112 ekiplerine bilgi verdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesi sonrası ağır yaralı olarak Çekirge Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Hüseyin Uzun, yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Öte yandan, Hüseyin Uzun’un vurulmadan saniyeler önce arkadaşıyla yürüdüğü anlar güvenlik kamerasına anbean yansıdı. Görüntülerde saçı topuz şeklinde bağlı Hüseyin Uzun’un arkadaşı ile birlikte yürüdüğü caddeye çıktığı esnada silah sesinin geldiği çevredeki vatandaşların o yöne doğru baktıkları görüldü.

Çok sayıda kamera mercek altına alındı, ekipler şüpheliyi yakaladı

Olay sonrası harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, çok sayıda güvenlik kamerasını mercek altına aldı. Yapılan incelemeler sonrası şüpheli şahsın M.Ç. (26) olduğu tespit edildi. M.Ç., Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalanarak ifadesi alınmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirildi. Ayrıca cinayetin eskiye dayanan husumet olduğu öğrenildi.

Emir Aktaş



Güpegündüz cinayet işlemişti, saatler içerisinde yakalandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Arazi anlaşmazlığı cinayetle sonuçlandı Antalya’nın Manavgat ilçesinde akrabalar arasında yaşanan arazi anlaşmazlığı aynı aileden 1 kişinin ölümü, 1’i ağır 2 kişinin yaralanmasıyla sonuçlandı.Cinayet zanlısı olayın ardından jandarma tarafından yakalanırken, zanlının babasının da daha önce aynı aileden 1 kişiyi yaralamaktan cezaevinde olduğu bildirildi.Olay Yeniköy mahallesinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre aralarında geçmişe yönelik husumet bulunan akraba iki aile araziyi paylaşmak üzere bir araya gelirken aralarında tartışma yaşandı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine aile bireylerinin telefonla araması üzerine motosikletle olay yerine gelen Ali Erdem, elindeki av tüfeğiyle akrabası olan karşı tarafa ateş etmeye başladı. Tüfekle vurulan 40 yaşındaki Abdül Oktay Kaya olay yerinde yaşamını yitirirken, ağır yaralanan 17 yaşındaki Nevzat kaya kaldırıldığı hastanede yapılan müdahalenin ardından Antalya’ya sevk edildi. Kavgada kulağından yaralanan Selçuk Kaya ise olay yerinde yapılan müdahalenin ardından hastaneye gitmedi.Abdül Oktay Kaya’nın cansız bedeni Olay Yeri İnceleme, Cumhuriyet Savcısı ve Adli Tabibin incelemesinin ardından Antalya Adli Tıp Kurumuna gönderildi.Hala-dayı çocukları arasında arazi anlaşmazlığıHala-Dayı çocuğu oldukları bildirilen Kaya ve Erdem aileleri arasında arazi anlaşmazlığı yüzünden eskiye dayanan husumet olduğu, daha önce cinayeti işleyen Ali Erdem’in babasının da ölen Abdül Oktay Kaya’nın kardeşini yaralamak suçundan cezaevinde olduğu bildirildi.Diğer taraftan Ali Erdem’in olayda kullandığı tüfek ve olay yerine geldiği motosiklet olay yerinin yakınında ele geçirildi. 2 ailenin evlerinin birbirinin yakınında olması ve yaşanması olası olaylar karşısında komando köyde önlem aldı.
İstanbul Gabriel Sara: "Kendi oyunumuzu oynayarak kazanmak istiyoruz” Galatasaray’ın Brezilyalı orta sahası Gabriel Sara, "Biz bütün gücümüzle gideceğiz her maçı, her mücadeleyi kazanmak için. Gün sonunda da kendi oyunumuzu oynayarak kazanmak istiyoruz" dedi. UEFA Avrupa Ligi ikinci hafta maçında Galatasaray, yarın TSİ 19.45’te Rigas Skola ile deplasmanda karşılaşacak. Sarı-kırmızılılar müsabakanın İstanbul’daki hazırlıklarını tamamlayarak bugün Letonya’ya gitti. Galatasaray’da Gabriel Sara, Teknik Direktör Okan Buruk ile birlikte basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Oynayacakları her maçı kazanmak istediklerini belirten Sara, "Tabii ki önemli bir maç. İlk Avrupa maçımızı kazanmıştık, çok iyi bir başlangıç olduğunu söyleyebilirim. Bunu devam ettirmemiz lazım. Her zaman kazanmak istiyoruz. Önemli ve zor bir maç olacağını biliyoruz. Avrupa Ligi’nde kolay maç yoktur. Biz bütün gücümüzle gideceğiz her maçı, her mücadeleyi kazanmak için. Gün sonunda da kendi oyunumuzu oynayarak kazanmak istiyoruz" ifadelerini kullandı. "Umarım bu sezonu da yine şampiyonlukla bitireceğiz" Brezilyalı futbolcu, takımda olduğu için mutlu olduğuna vuru yaparak, "Şu anda harika hissediyorum. Açıkçası farklı bir başlangıç oldu. Championship’ten geldim. Burada olduğum için çok mutluyum. Avrupa Ligi’nde bu takımla mücadele etmekten dolayı da mutluyum. Kulübün tarihini bildiğim ve taraftar adına da önemli olduğu için umarım bu sezonu da yine şampiyonlukla bitireceğiz" diye konuştu.