ASAYİŞ - 02 Ekim 2024 Çarşamba 22:52

Arazi anlaşmazlığı cinayetle sonuçlandı

A
A
A
Arazi anlaşmazlığı cinayetle sonuçlandı

Antalya’nın Manavgat ilçesinde akrabalar arasında yaşanan arazi anlaşmazlığı aynı aileden 1 kişinin ölümü, 1’i ağır 2 kişinin yaralanmasıyla sonuçlandı.


Cinayet zanlısı olayın ardından jandarma tarafından yakalanırken, zanlının babasının da daha önce aynı aileden 1 kişiyi yaralamaktan cezaevinde olduğu bildirildi.


Olay Yeniköy mahallesinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre aralarında geçmişe yönelik husumet bulunan akraba iki aile araziyi paylaşmak üzere bir araya gelirken aralarında tartışma yaşandı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine aile bireylerinin telefonla araması üzerine motosikletle olay yerine gelen Ali Erdem, elindeki av tüfeğiyle akrabası olan karşı tarafa ateş etmeye başladı. Tüfekle vurulan 40 yaşındaki Abdül Oktay Kaya olay yerinde yaşamını yitirirken, ağır yaralanan 17 yaşındaki Nevzat kaya kaldırıldığı hastanede yapılan müdahalenin ardından Antalya’ya sevk edildi. Kavgada kulağından yaralanan Selçuk Kaya ise olay yerinde yapılan müdahalenin ardından hastaneye gitmedi.Abdül Oktay Kaya’nın cansız bedeni Olay Yeri İnceleme, Cumhuriyet Savcısı ve Adli Tabibin incelemesinin ardından Antalya Adli Tıp Kurumuna gönderildi.



Hala-dayı çocukları arasında arazi anlaşmazlığı


Hala-Dayı çocuğu oldukları bildirilen Kaya ve Erdem aileleri arasında arazi anlaşmazlığı yüzünden eskiye dayanan husumet olduğu, daha önce cinayeti işleyen Ali Erdem’in babasının da ölen Abdül Oktay Kaya’nın kardeşini yaralamak suçundan cezaevinde olduğu bildirildi.


Diğer taraftan Ali Erdem’in olayda kullandığı tüfek ve olay yerine geldiği motosiklet olay yerinin yakınında ele geçirildi. 2 ailenin evlerinin birbirinin yakınında olması ve yaşanması olası olaylar karşısında komando köyde önlem aldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Yargıda yapılan atamalar Resmi Gazete’de Yargıtay ve Danıştay Üyeliklerine yapılan atamalar Resmi Gazete’de yayımlandı. Resmi Gazete’de yer alan Hakimler ve Savcılar Kurulu kararı ile birlikte, boş bulunan Danıştay Üyeliklerine Ankara BİM Daire Başkanı Cengiz Aydemir, İstanbul BİM Başkanı Ahmet Cüneyt Yılmaz ve Danıştay Tetkik Hakimi Burakhan Melikoğlu seçildi. Ayrıca Yargıtay Birinci Başkanlığının 16 Yargıtay Üyeliği kadrosunun boşaldığını bildiren yazısı gereğince 8 üyelik kadrosuna seçim yapılması görüşülerek Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Kapıcı, İstanbul BAM Daire Başkanı Osman Kiper, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcısı Ali Rıza San, İstanbul BAM Başkanı Murat Boylu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Murat Çağlak, İstanbul Anadolu ACM Başkanı Cengiz Doğan ve HSK Genel Sekreter Yardımcısı Murat Pala’nın Yargıtay Üyeliğine seçilmesine karar verildi. Resmi Gazete’de yer alan karar ile birlikte, Hakimler ve Savcılar Genel Kurulunda Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün Marmaraereğlisi ilçesinin Tekirdağ Ağır Ceza Mahkemesi yargı alanından çıkarılarak Çorlu Ağır Ceza Mahkemesi yargı alanına bağlanması teklifi görüşüldü. Karara göre Marmaraereğlisi ilçesinin coğrafi durumu ve Çorlu ilçesine ulaşım imkanı göz önüne alınarak teklif kabul edildi. Karar ise 15 Ekim tarihinden itibaren uygulanmaya başlanacak.