ASAYİŞ - 20 Temmuz 2024 Cumartesi 10:15

Bursa’da sokak köpeğinin saldırısından kadını kurtardı... O anlar kamerada

A
A
A

Bursa’da başıboş gezen sokak köpeği tarafından bir süre takip edilen ve köşeye sıkıştırılan kadının yardımına o sırada motosiklet ile işe giden Hami Durmuş yetişti. Köpeği uzaklaştırmak için elinden geleni yapan Durmuş kadının güvenli şekilde işe gitmesini sağladı.

Olay, merkez Yıldırım ilçesi Vatan Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sabah 08.30 sıralarında işe giden kadın, başıboş sokak köpeği tarafından bir süre takip edildi. Sokak köpeği zaman zaman yaklaştığı kadını koşturdu. Köpekten yaklaşık 2 dakika boyunca kurtulamayan kadın, çaresiz kaldı. O sırada motosiklet ile turlayan Hami Durmuş çaresiz kadının yardımına koştu. Agresif hareketler sergileyen köpek, çevrede panik oluşturdu. Hami Durmuş motosikletin sesi ve ayağıyla köpeği kadından uzaklaştırmaya çalıştı. Kadını bir süre daha takip eden köpek; daha sonra uzaklaşarak bölgeden ayrıldı.

Yaşanan o anlar bir işyerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

İşe giden kadını saldırıdan kurtaran Hami Durmuş, "İşe gittiğim esnada bir köpeğin kadını köşeye sıkıştırdığını gördüm. Kadının çok korktuğunu anladım. Hemen motosiklet ile yardımcı olmak amaçlı köpek ile kadının yanına gittim. Önce motosiklet ile kovalamak istedim ama biraz uğraştırdı. Kadının çok korktuğunu anlayan köpek gitmedi. En son motosikletten inerek kask ile kovaladım. Kadın çok teşekkür etti ve burada hiç insan yoktu." dedi.

Ahmet Berke Erdal - Emir Aktaş

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Yüzlerce kişi Büyükşehir SAMEK’le koluna ‘sanat’ bileziğini taktı Sakarya Büyükşehir Belediyesi SAMEK’in 9 ayrı merkezde ve 13 farklı branşta açtığı yaz kurslarında yüzlerce Sakaryalı, uzman eğitmenler eşliğinde yaptığı giyim, çini, nakış, ahşap, dil kursları gibi dallarda sanat ve zanaat sahibi oldu ve ortaya muhteşem eserler çıktı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl binlerce kursiyere eğitim veren Sanat ve Meslek Eğitim Kurslarında (SAMEK), 2023-2024 yaz dönemi kursları tamamladı. Yeni dönem kurslarının da yakın zamanda başlayacağı ifade edildi. Büyükşehir’in uzman eğitmenleri Adapazarı, Akyazı, Ozanlar, Geyve, Güneşler, 32 Evler, Karman, Arifiye, Sapanca ve Geleneksel Sanatlar İhtisas Merkezi olmak üzere 9 farklı noktada yaz boyunca yüzlerce kursiyere eğitim verdi. “İleri düzey” eğitim alan kursiyerler hat sanatı, çini, giyim başlangıç, giyim tekâmül, el nakışları, tığ ve şiş örücülüğü, çeyiz, dantel anglez, ahşap boyama, arduino programlama ve geliştirme sanatlarını tüm ayrıntılarıyla öğrendi. Bunun yanında İngilizce A1, İngilizce A2 ve Arapça A1 kurslarında yüzlerce kişiye dil eğitimi verildi. Yaz sezonu eğitimlerinin sonunda, başarılı olan kursiyerler belgelerini aldı. Sakarya’da mesleğe, zanaata ilgi gösteren yüzlerce kişi koluna “sanat” bileziğini taktı. Kursiyerlerin yaz sezonu boyunca öğrendikleri sanatla, ortaya çıkardıkları eserler ise görenler büyüledi. Çiniden, resme, hat sanatından, ahşaba kadar tüm branşlarda birbirinden harika parçalar görücüye çıktı. 13 branş, 9 merkez ve büyük bir başarı Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “2023-2024 yaz dönemi Sanat ve Meslek Eğitim Kurslarımız (SAMEK), bu yıl da yüzlerce kursiyerimizin katılımıyla tamamlanmıştır. 13 farklı branş ve 9 ayrı merkezde gerçekleşen kurslarda, eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerlerimizi ve büyük bir özveriyle çalışan eğitmenlerimizi tebrik ediyoruz. Bizler Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımızın kendilerini keşfetme yolunda en büyük rehber olmaya devam edeceğiz” ifadeleri yer aldı. Yeni bir ufuk, yeni bir hayal Kursiyerler aldıkları belgelerle özel sektörde, eğitim kurumlarında ve birçok çatı altında öğrendiği sanatı ve zanaatı uygulayabilecek. Hayatına yeni bir ufuk, hayal kapısı aralayan öğrenciler Büyükşehir’e minnet duygularını ifade ediyor.
Kocaeli Üniversiteyi kazanan gençlere 5 bin TL’lik destek Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, üniversiteye ilk kez kayıt yaptıracak öğrencilere 5 bin TL nakdi destek yardımı başvurularının başladığını duyurdu. Başkan Zinnur Büyükgöz’ün seçim beyannamesinde de yer verdiği, devlet üniversitesinin lisans bölümüne ilk defa kayıt yaptıran ve Gebze’de ikamet eden öğrencilere verilecek 5 bin TL’lik nakdi destek yardımları için başvurular başladı. Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, eğitime destek programı kapsamında gerçekleştirilecek nakdi yardıma ilişkin açıklamada, "YKS sonuçları açıklandı. Öğrencilerimize hayırlı olsun. Yerleştirmeler yapıldı ve artık yeni bir hayatın başlangıç aşamasındasınız. Biz de Gebze Belediyesi olarak eğitime destek amacımız doğrultusunda, seçim beyannamemizde vaat ettiğimiz gibi geçtiğimiz yıl ve bu yıl YKS sınav bedellerimizi yatırdık. Şimdi de eğitime destek programı kapsamında devlet üniversitelerinden birine ilk defa kayıt yaptıran ve Gebze’de ikamet eden gençlerimize 5 bin TL eğitim yardımını karar altına aldık. Biz daima eğitimin yanında olduk. 6 kütüphane, 5 bilim sanat merkezi ve diğer taraftan Güzide Gençlik Merkezi günde 2 bin öğrenciyle gençlerimize eğitim hizmeti ve sosyal hizmet veriyoruz. Biz bu tesisleri sizler için hazırladık. Şimdiden eğitim hayatınız hayırlı olsun. Eğitime destek vermeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. 5 bin TL’lik nakdi destek yardımından yararlanmak isteyen öğrenciler Gebze Belediyesi’nin resmi internet sitesine yer alan ltıklayarak başvurularını tamamlayabilecek.