ASAYİŞ - 30 Eylül 2024 Pazartesi 09:19

Bursa’da sağanak yağış etkili oldu

A
A
A
Bursa’da sağanak yağış etkili oldu

Bursa’da sabah saatlerinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle yollar göle dönerken, hazırlıksız yakalanan vatandaşlar sırılsıklam oldu.


Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından kent merkezinde sabah saatlerinde şiddetli sağanak yağış etkili oldu. Hava sıcaklığının 7-8 derece düştüğü şehirde caddeler de göle döndü.


Uyarılara rağmen yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar sırılsıklam oldu.


Öte yandan Uludağ’a da kar yağışının beklendiği ifade edildi.



Bursa’da sağanak yağış etkili oldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Mobil başkanın yeni durağı Selçuklu mahallesi oldu Melikgazi’nin birçok mahallesinde, vatandaşın talep ve önerisinin Başkan Palancıoğlu tarafından birebir değerlendirildiği ’Mobil Başkan’ın yeni durağı Selçuklu Mahallesi oldu. Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu ve teknik ekibinin her bir talebi tek tek değerlendirerek çözüm ürettiği uygulama vatandaşları memnun etti. Makamı mahallelere taşıdığını belirterek Melikgazi’yi karış karış gezip talep ve önerilere kulak veren Başkan Palancıoğlu; "Selçuklu mahallemizdeyiz. Mobil Başkan’la makamı mahallelere taşıdık. Dolayısıyla sizlere gelip talep ve önerilerinizi dinliyoruz. 2019 yılında aday olduğumda vatandaşlarımız, pazarcılarımız Selçuklu Pazar Yeri’ni yenilememizi istedi. Biz de söz vermiştik. Sözümüzü tuttuk ve pazar yerini yenilemekle kalmayıp ön tarafına da çok güzel bir sosyal tesis yaptık. Kütüphanemiz, MELMEK kursumuz, fitness salonumuz olmak üzere çok güzel bir merkez kazandırdık. Burada çocuk sayısı çok olduğu için okul yapmak istedik. Danişmetgazi, Osmanlı Mahallelerimize okullar yaparak buradaki okul sorununu çözdük. Ama ihtiyaç olan yere yine yapacağız. Selçuklu Mahallemizde ana yollar başta olmak üzere birçok altyapı ve üstyapı çalışması yaptık. Elektrik İdaresi, Ulaşım A.Ş.’den arkadaşlarımız da buradalar. Taleplerinizle teknik ekibimle birlikte ilgileniyoruz. Cenab-ı Allah birliğimizi daim eylesin. Biraz önce futbol sahasının yenilenmesini isteyen çocuklarımızı da kırmıyoruz ve sahayı yeniliyoruz. Katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum.” dedi. Selçuklu Mahallesi Muhtarı Hatice Bağırgan; “Belediyemizden ne talepte bulunursak çok çabuk dönüş yapılıyor. Hizmetler güzel, çok memnunuz. Palancıoğlu Başkanımıza teşekkür ediyoruz.” dedi. Selçuklu mahallesi sakinleri ise Başkan Palancıoğlu’na ve ekibine verdikleri destekten, ilgi ve hizmetlerinden dolayı teşekkür ettiler.
Şanlıurfa Şanlıurfa’da minikler judo kursu ile gelişimlerine katkı sağlıyor Haliliye Belediyesi judo kursu ile sporla tanışan minikler, öğrendikleri tekniklerle gelişimlerine katkı sağlıyor. Gençlerin sağlıklı ortamlarda spor yapmasını ve sporla tanışmasını hedefleyen Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın direktifleriyle Haliliye’de salon sporlarına yatırımlar devam ediyor. Şampiyon sporcular yetiştirme parolası ile açılan spor kursları ile gençler, Eyüp Cenap Gülpınar Spor Merkezi, Aliya İzzetbegoviç Spor Merkezi ve Sabiha Özlek Spor Salonunda çeşitli spor dallarıyla tanışma imkanı buluyor. Gençler, BESYO ve POMEM kursları ile parkurlara hazırlanırken, 7-14 yaş grubuna yönelik futbol, basketbol, voleybol, tekvando ve judo kursları ile minikler de yeteneklerini keşfediyor. Miniklerin yoğun ilgi gösterdiği judo kursunda antrenör eşliğinde eğitim alan çocuklar, hakimiyet ve konsantre yeteneklerini geliştiriyor. Judonun üç temel tekniği olan fırlatma, yakalama ve vurma tekniklerini uygulamalı olarak öğrenen çocuklar, aldıkları eğitim sayesinde güç, esneklik, çeviklik, hız ve denge gelişimlerini de olumlu etkiliyor. Haliliye Belediyesi bünyesinde ücretsiz olarak sunulan spor kurslarıyla hayalleri için mücadele eden minik sporcular, Türkiye ve Dünya’da derece yapmak istediklerini ifade ediyor. Gençler, aldıkları eğitim ve sunulan imkanlardan ötürü Canpolat’a ve ekibine teşekkür ederken, judo öğrencisi Ercan Kaya da, “Türkiye’de iki tane derecem var, hedefim Türkiye Şampiyonu olmak ve Avrupalarda, Dünya’da derece yapabilmek. Sağladığı imkanlar için Mehmet Canpolat’a teşekkür ederim” ifadelerini kullandı. Kültür ve sosyal işler müdürlüğünden yapılan açıklamada, gençlere ve çocuklara yönelik spor kurslarına kayıtların devam ettiği bildirildi.