ASAYİŞ - 16 Temmuz 2024 Salı 18:19

Bursa’da motosiklet kamyonun altına girdi: 1 yaralı

A
A
A
Bursa’da motosiklet kamyonun altına girdi: 1 yaralı

Bursa’nın Orhangazi ilçesinde İznik yolu üzerinde bir motosikletin kamyonun altına girdiği kazada 1 kişi yaralandı.


Kaza, saat 16.30 sıralarında Orhangazi’de İznik yolu üzerinde meydana geldi. Alınan bilgilere göre, Onur K. (30) idaresindeki 16 KFB 62 plakalı motosiklet İznik yolu üzerinde bir işyerinden ana yola çıkış yapmaya çalışan Kemal K. (65) idaresindeki 16 RCA 71 plakalı kamyona yandan çarptı.



Motosiklet lastiğin altına sıkıştı


Kazada kayarak kamyonun altına giren motosiklet araç lastiğinin altına sıkışırken, motosiklet sürücüsü yaralandı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. ilk müdahalesi kaza yerinde yapılan motosiklet sürücüsü ambulansla Orhangazi Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis kaza ile ilgili inceleme başlattı.



Bursa’da motosiklet kamyonun altına girdi: 1 yaralı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 15-22 Ağustos tarihleri arasında 2 milyon 488 bin 264 araç denetlendi, toplam 450 bin 334 araca-sürücüye cezai işlem yapıldı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 15-22 Ağustos tarihleri arasında 2 milyon 488 bin 264 aracın denetlendiğini ve toplamda 450 bin 334 araca-sürüce cezai işlem uygulandığını açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, emniyet ve jandarma trafik ekipleri tarafından 15-22 Ağustos tarihleri arasında 2 milyon 488 bin 264 araç denetlendi. Işıklı ya da sesli uyarı işareti bulunan cihazları (çakar) mevzuatta izin verilmeyen araçlara takarak kullanan 259 sürücüye işlem yapıldı. Hız ihlalinde bulunan 129 bin 459, periyodik muayenesi yaptırılmamış 24 bin 796, emniyet kemeri kullanmayan 15 bin 884, sürücü belgesiz araç kullanan 15 bin 249 ve zorunlu mali sorumluluk sigortası bulunmayan 9 bin 354 olmak üzere diğer işlemlerle birlikte toplam 450 bin 334 araca-sürücüye işlem yapıldı. Bakan Yerlikaya, trafikte aşırı hıza dikkati çekerek, “2024 yılı ilk 7 aylık döneminde ölümlü veya yaralanmalı trafik kazalarının yüzde 35’i yasal veya uygun olmayan hızlarda araç kullanımı nedeniyle meydana gelmiştir. Trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla trafik kazalarının başlıca nedenleri arasında ilk sırada yer alan ‘Aşırı Hız’ ile etkin bir mücadele yürütülmektedir. Bu kapsamda ülke genelinde hem şehir içlerinde hem de otoyollar dahil tüm şehirler arası karayollarında ortalama hız tespit sistemlerine ek olarak mevcut mobil radar araçlarımızı yerli ve milli kaynaklarla geliştirilen yeni nesil ‘Mobil Hız Tespit Sistemleri’ ile takviye yaparak güçlendirdik. Lütfen trafik kurallarına harfiyen uyalım, aşırı hız yapmayalım. Araçlarımızda da otobüslerde de emniyet kemeri takmayı ihmal da etmeyelim. Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil” ifadelerine yer verdi.
Kars 780 milyon liralık proje ile Kars Çayı pırıl pırıl akacak Kars’ın en önemli projelerinden birisi olan ve tamamlandığında Kars Çayı’na hayat verecek olan günlük 50 bin metre küp su arıtılacak olan Yaklaşık 780 milyon liralık projenin yüzde 45’i tamamlandı. Proje ile hayat bulacak olan Kars Çayı etrafa pis koku yayan atıklardan arındırılarak pırıl pırıl akacak. Proje ile kentte çevre koruma alanında önemli bir adım atılıyor. Şehir merkezinden geçen Kars Çayı’nın su kalitesini artırmak ve ekosistemini korumak amacıyla modern biyolojik arıtma tesislerinde çalışmalar sürüyor. Dereiçi bölgesinde yapımı devam eden Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisleri’nde AK Parti Milletvekili Adem Çalkın, incelemelerde bulundu. Yetkililerden bilgi alan Çalkın, İhlas Haber Ajansı (İHA)’ya açıklamalarda bulundu. “Kars Çayımızda o kötü kokularla, o manzarayla bir daha karşılaşmayacağız” Çalkın, tasarruf tedbirlerine rağmen arıtma tesislerinde çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, desteklerinden dolayı teşekkür eden Milletvekili Adem Çalkın, “Bugün Tarım ve Orman Bakanlığımızın yaptırmış olduğu Kars Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisleri’nin inşaatındayız, şantiyedeyiz, yetkilerden tesisin son geldiği durum hakkında bilgi aldım. Bugün tabi Kars’ımızın en elzem, en önemli projelerinden birisidir. Kars Çayımıza dökülen pis atıkların, pis görüntünün ortadan kalkması bu tesisin yapılması elzemdi. Bu tesisin 2023 yılında temelini atmıştık. Görüyorsunuz inşaatımız oldukça ilerledi. Nasip kısmet olursa birkaç yıl içerisinde bu tesisimizi bitirip, inşallah Kars Çayımızda o kötü kokularla, o manzarayla bir daha karşılaşmayacağız. Ben emeği geçen başta Cumhurbaşkanımıza, Tarım ve Orman Bakanımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Biz Kars’a hizmet yapmaya canla başla devam edeceğiz” dedi. Biyolojik arıtma tesisinin tamamlanmasıyla birlikte, Kars Çayı’nın daha temiz, sağlıklı ve estetik açıdan daha cazip hale gelmesi bekleniyor. Proje, çevreye duyarlı bir şehir anlayışının bir göstergesi olarak öne çıkıyor. Yaklaşık 780 milyon liralık proje çerçevesinde günlük 50 bin metreküp su arıtılarak Kars Çayı’na bırakılacak tesisler tamamlandığında çay pırıl pırıl akacak. Ayrıca Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisleri evsel atık suların mevcut atık su toplama hattının sonlandığı yerden kolektör hatları ile arıtma tesisine iletilmesini sağlayacak olana 17,49 kilometre kolektör hattında çalışmaları da sürüyor. 2025 yılı sonunda tamamlanması planlanan Kars Biyolojik Atık Su Tesisleri’nde evsel kaynaklı kirliliğin giderilip arıtılmış suyun yönetmeliklere uygun olarak Kars Çayına, akabinde Kars barajına deşarj edilmesi sağlanacak. Arıtılmış su ile Kars Ovası’ndaki tarım arazileri de sulanacak.
İstanbul Vatan Caddesi 30 Ağustos provaları nedeniyle trafiğe kapandı Vatan Caddesi’nde düzenlenecek 30 Ağustos Zafer Bayramı provaları nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatıldı. İstanbul’da Vatan Caddesi’nde gerçekleştirilmesi planlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı provaları nedeniyle saat 06.25’te bazı yollar trafiğe kapandı. Kapanan yollar ve alternatif güzergahları ise şöyle; Adnan Menderes Bulvarı (Vatan Cd.) Gidiş ve Gelişler, D100 Kuzey ve Güney İstikametinden Adnan Menderes Bulvarı (Vatan Caddesi) Girişleri, 10. Yıl Caddesi’nden Adnan Menderes Bulvarı (Vatan Caddesi) Girişleri, Edirnekapı’dan Adnan Menderes Bulvarı (Vatan Caddesi) Girişleri, Oğuzhan Caddesi’nden Adnan Menderes Bulvarı (Vatan Caddesi) Girişleri, Sofular Caddesi’nden Adnan Menderes Bulvarı (Vatan Caddesi) Girişleri, Halıcılar Caddesi’nden Adnan Menderes Bulvarı (Vatan Caddesi) Girişleri, Akdeniz Caddesi’nden Adnan Menderes Bulvarı (Vatan Caddesi) Girişleri, Akşemsettin Caddesi’nden Adnan Menderes Bulvarı (Vatan Caddesi) Girişleri, Ordu Caddesi’nden ve Atatürk Bulvarı’ndan (Aksaray’dan Adnan Menderes Bulvarı (VatanCaddesi) Girişleri, Keçeci Meydan Sokak’tan Adnan Menderes Bulvarı (Vatan Caddesi) Girişleri, Hal Yolu Güneyden Gelip, Vatan Caddesi Girişleri, Adnan Menderes Bulvarı’na (Vatan Caddesi) çıkan tüm cadde ve sokaklar, Tatlıpınar Caddesi’nden Vatan Caddesi’ne Katılım, Kaleboyu Caddesi’nden Vatan Caddesi’ne Katılım, Sulukule Caddesi’nden (Kaleiçinden) Vatan Caddesi’ne katılım trafiğe kapatılırken sürücüler için alternatif güzergah ise Turgut Özal Millet Caddesi, Fevzipaşa Caddesi, Atatürk Bulvarı, D 100 Karayolu, O-3 Hal Yolu olarak belirlendi.
Uşak Vali Ergün yangın bölgesinde incelemelerde bulundu Uşak’ın Eşme ilçesinde iki farklı noktada çıkan yangın bölgelerinde Uşak Valisi Turan Ergün incelemelerde bulundu. Uşak’ın Eşme ilçesine bağlı Davutlar ve Narıncalı köyleri mevkinde henüz sebebi belirlenemeyen nedenle meşelik alanda yangın çıktı. Uşak Valisi Turan söndürme çalışmalarını yerinde incelemelerde bulunarak, Eşme Kaymakamı Mustafa Görmüş ve Denizli Orman Bölge Müdürü Ahmet Üçgül’den bilgi aldı. Vali Ergün, burada gazetecilere açıklamalarda bulunarak; “Şu anda iki taraftaki yangın da aslında alan meşelik olduğu için örtü yangını şeklinde devam ediyor. Çevre illerde yangın olmamasının da avantajıyla her iki yangına gündüz 8 helikopter ve 4 uçak olmak üzere 12 hava aracı, bunun yanında 24’ü arazöz olmak üzere toplam 95 araç ve 271 personel müdahale ediyor. Yangın söndürme çalışmalarına çevre illerin itfaiyeleri de destek veriyor.” dedi. Vali Ergün, herhangi bir yerleşim yerinin boşaltılmadığı söyleyerek “Geçen haftaki yangına göre bizim için daha basit bir yangın diyebiliriz. Çünkü tepe yangını değil en azından. Yer ve örtü şeklinde devam ediyor. Şu anda tahliye ettiğimiz, boşalttığımız bir yerleşim yeri yok. Bizim için şu anda tehlike oluşturacak herhangi bir yerleşim yeri de söz konusu değil. Hep birlikte alanda takip ediyoruz. İnşallah en kısa zamanda kontrol altına alıp, söndürürüz. Rüzgarın akşam şiddetli esmesi aslında çok azalmış olan yangını tekrar alevlendirdi. Hep birlikte kontrol altına almak için uğraşıyoruz. İnşallah en kısa sürede bu haberi sizlerle paylaşırız.” dedi. Vali Ergün, bölgedeki incelemelerin ardından Davutlar köyünü ziyaret ederek vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.