ASAYİŞ - 05 Ekim 2024 Cumartesi 14:22

Aynı ağaçtan düşen amca ve yeğen yaralandı

A
A
A
Aynı ağaçtan düşen amca ve yeğen yaralandı

Bursa’nın İnegöl ilçesinde meydana gelen olayda ceviz ağacından düşen amca ve yeğeni yaralandı.


Olay, İnegöl’ün kırsal Alibeyköy mahallesinde bir bahçede, birer saat ara ile meydana geldi. Aytekin K. (51) amcası Yıldırım K.(64) ile birlikte bahçeye giderek ceviz toplamak istedi. İlk olarak saat 11.30 sıralarında Aytekin K. ağaca çıkarak ceviz toplamaya başladı. O sırada dengesini kaybeden adam yaklaşık 4 metre yükseklikten düşerek yaralandı.


Yaralı olay yerine sevk edilen ambulansla İnegöl Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.


1 saat sonra amcası düştü


Yeğeninin düşmesinin ardından amca Yıldırım K.(64), aynı ağaca çıkarak ceviz toplamaya başladı. Saat 12.30 sıralarında da amca, dengesini kaybederek yaklaşık 4 metre yükseklikten düştü. Yaralanan adam olay yerine sevk edilen ambulansla İnegöl Devlet Hastanesine kaldırıldı.


Jandarma ekipleri olaylarla ilgili soruşturma başlattı.



Aynı ağaçtan düşen amca ve yeğen yaralandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Nilüfer’de can dostlar yeni yuvalarına kavuşuyor Nilüfer Belediyesi, sokak hayvanlarının rehabilitasyonu ve sahiplendirilmesi konusundaki çalışmalarını dijital platforma taşıdı. Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Yuvalandırma Şenliği’nde vatandaşlara "Satın alma, sahiplen" çağrısında bulundu. Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Bursa Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Nilüfer, Osmangazi ve Mudanya Belediyeleri ile Bursa, Nilüfer ve Osmangazi Kent Konseyleri iş birliğinde düzenlenen Yuvalandırma Şenliği’ne katıldı. Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Harmancık Belediye Başkanı Haşim Ali Arıkan ve Bursa Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Ertuğrul Aksoy ile birlikte kurumların çalışmalarını inceleyen Özdemir, hem vatandaşlarla hem de sahiplendirilmeyi bekleyen hayvanlarla yakından ilgilendi. Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün standını da ziyaret eden Başkan Şadi Özdemir, belediyenin bu alandaki öncü çalışmaları hakkında bilgi verdi. Şadi Özdemir, 2003 yılından bu yana sokak hayvanlarının rehabilitasyonu ve sahiplendirilmesi konusunda çalışmalar yürüttüklerini belirterek, Kuruçeşme Mahallesi’nde inşaatı devam eden yeni barınma ve rehabilitasyon merkeziyle hizmetlerini genişletmeyi hedeflediklerini ifade etti. Hayvan sahiplenmek isteyen vatandaşlara haftanın 7 günü hizmet verdiklerini vurgulayan Başkan Şadi Özdemir, "Çeşitli derneklerle iş birliği yaparak sahipsiz can dostlarımıza yeni yuvalar bulmaya gayret ediyoruz. Ayrıca, bu hizmetlerimizi dijital platforma taşıdık. Vatandaşlarımız, e-Devlet şifreleriyle e-islem.nilufer.bel.tr web sitesi üzerinden sahiplenmek istedikleri kedi ya da köpekleri seçebiliyorlar" dedi. Vatandaşları sokak hayvanlarını sahiplenmeye davet eden Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, "Satın alma, sahiplen" diyerek toplumsal duyarlılığa katkı sağlamayı amaçladıklarını söyledi.
İstanbul Esenyurt Kardeş Kültürler Festivali’nde İç Anadolu türküleri seslendirildi Esenyurt Belediyesi ve İl Dernekler Birliği iş birliğiyle düzenlenen Kardeş Kültürler Festivali’nin 7. gününde, Aynur Özdemir ve Ercan Papur vatandaşlara türkü dolu bir akşam yaşattı. Esenyurt Belediyesi ve İl Dernekler Birliği tarafından ortaklaşa düzenlenen Kardeş Kültürler Festivali, 7. gününde de ilk günkü coşkusunu sürdürmeye devam etti. İç Anadolu Bölgesi’ne özel gecede, bölgenin tanıtım filmleri gösterildi, yöresel oyunları sergilendi. Ardından sahne alan Aynur Özdemir, birbirinden güzel türkülerini seslendirerek Esenyurtlulara hem neşeli hem de duygusal anlar yaşattı. Gecenin ilerleyen saatlerinde sahneye çıkan Ercan Papur ise duygu dolu türküleriyle vatandaşlar unutulmaz bir akşam geçirdi. “En sevdiğim ilçe Esenyurt” İstanbul’da en sevdiği, kendini evinde hissettiği ilçelerden birinin Esenyurt olduğunu belirten şarkıcı Ercan Papur, “Sahnede de dile getirdim; Türkiye’de çok sevdiğim ve beğendiğim iki ilçe var. Hem konumları hem de burada yaşayan halklar açısından bu ilçeler dikkat çekici. Çünkü her iki ilçede de ezilmiş, zor zamanlar geçirmiş insanların yaşadığını düşünüyorum. Bunlardan biri Gazi Mahallesi, diğeri ise Esenyurt. Gazi Mahallesi’nde birçok akrabam yaşıyor ve orayı çok seviyorum. Oradaki insanların dik duruşu, hayata bakış açıları her yönüyle Esenyurt’u andırıyor. Bu yüzden burada olmaktan büyük onur ve şeref duyuyorum” diye konuştu. “Türkülerde kin yoktur” Kardeş Kültürler Festivali’nin Esenyurt için büyük bir kazanım olduğunu da söyleyen Papur, “Bana bu konser için destek olan Sivas Dernek Başkanı sevgili Hatice Uygun’a, İl Dernekler Birliği Başkanı sevgili Orhan Onur’a ve Esenyurt Belediye Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Özer’e sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Elimizden geldiğince Türkiye’ye sesimizi duyurmaya çalıştık. Eksikliklerimiz ya da hatalarımız olmuş olabilir. Eğer burada insanlarımızı kırdıysak, herkesten içtenlikle özür diliyorum. Hepinizi çok seviyorum. Kendinize iyi bakın. Türkülerle kalın, türkülerin ruhundan vazgeçmeyin. Çünkü türkülerde kan, kin, nefret yoktur; özgürlük, barış ve sevgi vardır. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de savaşın olmadığı, silahların patlamadığı, çocuklarımızın ve kadınlarımızın ölmediği bir ülke istiyoruz. Herkesin istediği bu barış ve huzuru biz de istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Kayseri Kayserililer Filistin’e destek için yürüdü Kayseri Filistinle Dayanışma Platformu tarafından düzenlenen etkinlikte yüzlerce Kayserili, İsrail’in saldırısı altında bulunan Filistin’e destek vermek için yürüdü. Sivas caddesinde toplanan platforma bağlı dernek üyeleri ve vatandaşlar, ellerindeki Filistin bayrakları ve İsrail’i kınayan pankartlarla Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. Sloganlar atarak yürüyen grup, Aksa Tufanı Operasyonu’nun birinci yıldönümünde Filistin’deki şiddetin sonlanmasını istedi. Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan kalabalığa seslenen Avukat Fevzi Konaç; "1 yıl önce Gazze’ye ilk bomba düştü. O gün; bugün dünyanın en mazlum halkına en teknolojik silahlarla zulmedilmeye devam ediliyor. 50 bine yakın insan katledildi. Birleşmiş Milletler sustu, medeni batı sustu, Siyonizme köle olmuş işbirlikçi Avrupa sustu, İslam ülkeleri sustu, Arap Birliği sustu, İslam İşbirliği Teşkilatı sustu, insanlık tarihinin ürettiği tüm kavramlar iflas etti. En acısı yeryüzündeki insanlık sustu. İnsan hakları öldü, adalet öldü, vicdan kavramı öldü, insanlık tarihinin en büyük katliamı gözümüzün içine bakarak yapılıyor. İşgalci devlet 75 yıldır yaptığı zulme Gazze’de soykırım suçunu da ekledi. 1 yıldır ekranlarda kan, parçalanmış çocuklar, sofralarımızda gözyaşı, yüreğimizde acı var. Elimiz yetmiyor, dilimizden çare yok. Gazze’de ateşlenen kıvılcım şimdi Lübnan ve Suriye’ye sıçradı, İran hedefte. Yemen bombalanıyor, direniş komutanları suikastla yok ediliyor, savaş yayılıyor, işgalci İsrail sapkın din anlayışları gereği Ortadoğu’yu büyük bir savaşa sürüklemeye çalışıyor. Bu yaşananlara karşı insanlığını kaybetmemiş batının vicdanlı insanları ayakta, üniversitede öğrenciler protestolarla Gazze’nin yanındalar. Ama tüm protestolar işgalciye karşı havalanacak bir tek uçak etmiyor. Başsız ve çaresiz İslam dünyası yaşananları sadece kınamakla yetiniyor. Bizler bugün bu meydanlarda 1 yıldır olduğu gibi zalimin karşısında, mazlumun yanındayız. Allah’ın izniyle olmaya da devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti Gazze dramına sahip çıkmak için çırpınırken bizler de şehirlerimizde direnişe destek vermek, zalimlere lanet okumak için meydanlardayız" dedi. Yürüyüşe Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Kayseri İl Müftüsü Durmuş Ayvaz, AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm, Hizmet - İş Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik ve vatandaşlar katıldı.