GÜNDEM - 05 Ekim 2024 Cumartesi 16:07

Esenyurt Kardeş Kültürler Festivali’nde İç Anadolu türküleri seslendirildi

A
A
A
Esenyurt Kardeş Kültürler Festivali’nde İç Anadolu türküleri seslendirildi

Esenyurt Belediyesi ve İl Dernekler Birliği iş birliğiyle düzenlenen Kardeş Kültürler Festivali’nin 7. gününde, Aynur Özdemir ve Ercan Papur vatandaşlara türkü dolu bir akşam yaşattı.


Esenyurt Belediyesi ve İl Dernekler Birliği tarafından ortaklaşa düzenlenen Kardeş Kültürler Festivali, 7. gününde de ilk günkü coşkusunu sürdürmeye devam etti. İç Anadolu Bölgesi’ne özel gecede, bölgenin tanıtım filmleri gösterildi, yöresel oyunları sergilendi. Ardından sahne alan Aynur Özdemir, birbirinden güzel türkülerini seslendirerek Esenyurtlulara hem neşeli hem de duygusal anlar yaşattı. Gecenin ilerleyen saatlerinde sahneye çıkan Ercan Papur ise duygu dolu türküleriyle vatandaşlar unutulmaz bir akşam geçirdi.


“En sevdiğim ilçe Esenyurt”


İstanbul’da en sevdiği, kendini evinde hissettiği ilçelerden birinin Esenyurt olduğunu belirten şarkıcı Ercan Papur, “Sahnede de dile getirdim; Türkiye’de çok sevdiğim ve beğendiğim iki ilçe var. Hem konumları hem de burada yaşayan halklar açısından bu ilçeler dikkat çekici. Çünkü her iki ilçede de ezilmiş, zor zamanlar geçirmiş insanların yaşadığını düşünüyorum. Bunlardan biri Gazi Mahallesi, diğeri ise Esenyurt. Gazi Mahallesi’nde birçok akrabam yaşıyor ve orayı çok seviyorum. Oradaki insanların dik duruşu, hayata bakış açıları her yönüyle Esenyurt’u andırıyor. Bu yüzden burada olmaktan büyük onur ve şeref duyuyorum” diye konuştu.


“Türkülerde kin yoktur”


Kardeş Kültürler Festivali’nin Esenyurt için büyük bir kazanım olduğunu da söyleyen Papur, “Bana bu konser için destek olan Sivas Dernek Başkanı sevgili Hatice Uygun’a, İl Dernekler Birliği Başkanı sevgili Orhan Onur’a ve Esenyurt Belediye Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Özer’e sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Elimizden geldiğince Türkiye’ye sesimizi duyurmaya çalıştık. Eksikliklerimiz ya da hatalarımız olmuş olabilir. Eğer burada insanlarımızı kırdıysak, herkesten içtenlikle özür diliyorum. Hepinizi çok seviyorum. Kendinize iyi bakın. Türkülerle kalın, türkülerin ruhundan vazgeçmeyin. Çünkü türkülerde kan, kin, nefret yoktur; özgürlük, barış ve sevgi vardır. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de savaşın olmadığı, silahların patlamadığı, çocuklarımızın ve kadınlarımızın ölmediği bir ülke istiyoruz. Herkesin istediği bu barış ve huzuru biz de istiyoruz” ifadelerini kullandı.



Esenyurt Kardeş Kültürler Festivali’nde İç Anadolu türküleri seslendirildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 0 - Adanaspor: 0 Trendyol 1. Lig’in 8. haftasında MKE Ankaragücü sahasında karşılaştığı Adanaspor ile 0-0 berabere kaldı. Maçtan dakikalar 13. dakikada Ankaragücü’nde Efkan’ın ceza yayının az gerisinden savunmanın havadan pasında topla buluşan Bajic’in sol ayağıyla ceza sahası içinde gelişine vuruşunda meşin yuvarlak kalenin yanından auta çıktı. 59. dakikada penaltı noktasının üstünden Efkan’ın geriye çıkardığı pasta topu alan Tolga’nın ceza yayı içinden sert vuruşunda kaleci Jankat Yılmaz gole izin vermedi. 78. dakikada Saponara’nın sağ taraftan ortasında Efkan penaltı noktasının az önünde müsait durumda kafa vuruşunda top az farkla yandan dışarı çıktı. Hakemler: Ali Yılmaz, Hüseyin Aylak, Egemen Savran MKE Ankaragücü: Ertaç Özbir, İsmail Çokçalış (Saponaro dk. 76), Mert Çetin, Osman Çelik, Schulz (Alper Uludağ dk. 57), Ali Kaan Güneren, Tolga Ciğerci, Kitsious, Efkan Bekiroğlu (Astanakulov dk. 76), Varga (Cephas dk. 69), Bajic (Dadaşov dk. 69) Yedekler: Fatih Demir, Coelho, Cem Türkmen, Arda Ünyay, Hayrullah Bilazer Teknik Direktör: Kenan Koçak Adanaspor: Jankat Yılmaz, Donkor, Fatih Kurucuk, Uğur Demirok, Feyzi Yıldırım, Innocent, Turgay Gemicibaşı, Dabo (Diakite dk. 46), Fofana (Ferhat Katipoğlu dk. 77), Harun Alpsoy (Devran Şenyurt dk. 80), Ciss (Doğukan Emeksiz dk. 93) Yedekler: Korcan Çelikay, Hıdır Aytekin, Metehan Altunbaş, Yepie, Burhan Tuzun, Metehan Mollaoğlu Teknik Direktör: Kemal Kılıç Sarı kartlar: Osman Çelik (MKE Ankaragücü),
Sinop Güzelkent’in geleceği referandumda belirleniyor 13 Ekim’de yapılacak referandumda Sinop’un Türkeli ilçesine bağlı Güzelkent köyü sakinleri, köylerinin mahalle olarak Türkeli ilçesine bağlanıp bağlanmayacağına karar verecek. Seçmen listeleri askıya çıkarılmış durumda, köy halkı sandık başına gitmek için son hazırlıklarını yapıyor. Türkeli ilçesine bağlı Güzelkent köyünün mahalle olarak ilçeye bağlanması için 13 Ekim’de yapılacak referandum heyecanı giderek artıyor. Halk oylamasına bir hafta kala seçmen askı listesi yayımlandı ve bölgedeki seçmenler isimlerinin listede olup olmadığını kontrol etmeye başladı. Bu önemli oylama, köy sakinlerinin Güzelkent’in geleceğiyle ilgili kritik bir kararı vereceği bir dönemeç niteliğinde. Referandumun amacı, Güzelkent köyünün mevcut statüsünden mahalle statüsüne geçirilerek Türkeli ilçesine bağlanması. Bu değişiklik, köy halkına yeni bir idari yapı ve belediye hizmetlerine daha kolay erişim sağlayabilir. Özellikle altyapı, sosyal hizmetler ve yerel yönetim desteği açısından köy halkının yaşam koşullarını iyileştirme potansiyeline sahip bu karar, bölgedeki pek çok kişi tarafından dikkatle izleniyor. Referandum için hazırlıklar tamamlandı. Güzelkent’te yaşayan yaklaşık 710 seçmen, sandık başına giderek kararlarını verecek. Oylama sürecinde adil ve şeffaf bir şekilde hareket edileceğini belirten yetkililer, tüm sürecin yasal çerçevede gerçekleşeceğini vurguladı. Güvenlik önlemlerinin alındığı ve her türlü tedbirin gözden geçirildiği kaydedildi. Güzelkent köyü sakinleri arasında referandumla ilgili farklı görüşler hakim. Kimi köylüler mahalle olarak ilçeye bağlanmanın hizmetlere daha hızlı erişim sağlayacağını düşünürken, bazıları ise köy statüsünün korunmasından yana. Mahalle olmanın idari açıdan köye ne gibi faydalar sağlayacağı ve bu sürecin köyün sosyal yapısını nasıl etkileyeceği konusunda da çeşitli tartışmalar sürüyor. 13 Ekim’de yapılacak halk oylaması sonrası sonuçların kısa sürede açıklanması bekleniyor. Güzelkent’in ilçeye bağlanıp bağlanmayacağı ise köy halkının vereceği kararla netleşecek.