MAGAZİN - 24 Haziran 2023 Cumartesi 02:11

Koray Avcı yeni şarkısının hikayesini anlattı: "Aylardır tek başıma geziyorum"

A
A
A
Koray Avcı yeni şarkısının hikayesini anlattı: "Aylardır tek başıma geziyorum"

Kendine has tarzı ve yorumlarıyla geniş bir hayran kitlesine sahip olan şarkıcı Koray Avcı, Bursa’da hayranlarıyla buluştu.

Kendine has tarzı ve yorumlarıyla geniş bir hayran kitlesine sahip olan şarkıcı Koray Avcı, Bursa’da hayranlarıyla buluştu. Sahne aldığı eğlence mekanının sezon kapanış gecesinde sahne alan Avcı, yeni çıkardığı ‘Yan’ şarkısının hikayesini anlatan Avcı, babasına aldığı kayıkta tek başına şarkıyı tamamladığını dile getirirken, ‘Tuttuğum çok şey var ki hayatta, artık bırakmam gerektiğini düşündüm. Ve aylardır tek başıma geziyorum. Sanırım bu şarkı beni anlatıyor, bizi anlatıyor. Umarım keyifle dinlersiniz.’ dedi.


Bursa’daki konserde ‘Adaletin Bu Mu Dünya’ şarkısıyla sevenlerini selamlayan Avcı, özellikle Aşık Mahzuni ve Aşık Veysel’in eserlerinin de yer aldığı pek çok şarkı ve türküyü hayranları için söyledi. Gecenin ilk bölümünde sevenleriyle sohbet eden Avcı, kendi şarkılarıyla da gönüllere dokundu. Duygusal bir tempoda götürdüğü konserinde; ‘Sen’ ve ‘Aşk Sana Benzer’ ile beğeni topladı.


Bursa bize geldi bayramcılar


Dinleyiciler ile şarkı aralarında sohbet eden Koray Avcı, Aşık Mahzuni Şerif’in unutulmaz eseri ‘Yuh’ şarkısını seslendirdiği esnada dinleyicilerin eşlik etmesini istedi. Şarkının nakarat bölümünde ‘yuh’ bölümünü dinleyicilerin eşlik etmesini isteyen Avcı; ‘Sizin bayramınız gelmemiş görünüyor. Biz bize mi kaldık? Bursa bize mi kaldı? İyi güzel. Arkadaşlar aslında yuh çekecek çok şey var. Abartmak istemiyorum. Yuh çekecek çok şey var değil mi? Kadına şiddet var, hayvana şiddet var, taciz var. Birbirine sürekli saldıran insanlar var. Saygı yok, sevgi yok. Herkes bir şeye inanmış kendi doğrusuna gidiyor. Yuh çekecek çok şey var arkadaşlar. Şarkıyı söyleyeyim, Aşık Mahzuni Şerif zaten gerekeni söylemiş.’ diyerek dinleyicileri şarkılarına eşlik etmesi için tetikledi.


Aylardır tek başıma geziyorum.


Konser ritüellerinde ‘bu sahnede babaları ağırlıyoruz’ diyerek geçmişten günümüze önemli isimlerin şarkılarını seslendirdiği kısa bir tanıtım müzik şöleni yaşatan Avcı, bu konserinde bir değişiklik yaptı. ‘Bu sefer o tanıtımı yapmayacağız’ diyerek iki hafta önce yayınladığı ‘Yan’ şarkısının hikayesini anlattı. Babasına almış olduğu kayık ile tek başına denize açıldığını ve orada şarkı sözlerini tamamladığını belirten Avcı sözlerine şu şekilde devam etti; ‘Bayramınız Kurban olsun. Güzel bir gece olacak söz veriyoruz. Daha önce bizi izlemeye gelenler alkışlayabilir mi? Daha önce biz bir tanıtım yapıyorduk, onu yapmayacağız. Bugün tanıtımımızı şöyle yapacağız. Yeni bir şarkı yaptık. Kasım-Aralık gibi karaladım ilk nakaratını. Kendime güvenemedim aslında, şarkının tamamlanması gerekiyordu. Sonra bir anda kendimi sularda buldum. Bir tane kayık almıştım pedere. O gidince bana kaldı. Tek başıma kalınca orada, ne olabilir diye düşündüm. Tuttuğum çok şey var ki hayatta, artık bırakmam gerektiğini düşündüm. Ve aylardır tek başıma geziyorum. Sanırım bu şarkı beni anlatıyor, bizi anlatıyor. Umarım keyifle dinlersiniz.‘ dedi.


Gecenin ilerleyen anlarına doğru giderek tempoyu artıran Koray Avcı, Bursalılara keyif dolu anlar yaşattı. Türk müziğinin unutulmayan eserlerinden ‘Unutamam Seni’, ‘Gittin Gideli’, ‘Doymadım Doyamadım’ performanslarında mekanı dolduran Bursalılar, şarkılara hep bir ağızdan eşlik etti. ‘Hangimiz Sevmedik’ ile başlayan anlarda ise coşku tavana yükseldi.


Son bölümde tamamen hareketli şarkılara repertuvarında yer veren Koray Avcı ile Bursalılar, doyasıya dans ederek eğlencenin tadını çıkardı. Geçtiğimiz ekim ayında da yoğun ilgi ile karşılaşan ve Bursa’ya sık sık geldiğine işaret eden Avcı, dinleyicilerinin her birine teşekkür etti. Avcı, konser boyunca sevenleriyle kurduğu bağ ile sohbet ederken, sahneden dinleyicilerine takılmayı da ihmal etmedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Giovanni van Bronckhorst: “Maç, çok erken bitti” Beşiktaş Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorst, 4-0’lık Ajax mağlubiyetinin ardından yaptığı açıklamada, “Ajax’a karşılık veremedik. Maç, çok erken bitti. Bunu beklemiyordum" dedi. UEFA Avrupa Ligi’nin ilk hafta maçında Beşiktaş, deplasmanda karşılaştığı Hollanda temsilcisi Ajax’a 4-0 mağlup oldu. Müsabakanın ardından siyah-beyazlıların teknik direktörü Giovanni van Bronckhorst basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu. Kötü oynadıklarını ve maçın erken bittiğinin altını çizen Giovanni van Bronckhorst, “Biz çok kötüydük, onlar da çok iyiydi. Hiç iyi pozisyonumuz olmadı. Çok kötü bir maç oynadık. Ajax’a tehlike oluşturamadık. Bazı yanlış seçimlerimiz oldu. İstediklerimizi yapamadık. Ajax’a hediye verdik. Ajax, çok pres yaptı. Sol kanatta iyi değildik. Üst üste goller yedik. Orta sahada topları kaybettik. 55. dakikada aslında maç bitmişti. Ajax’a karşılık veremedik. Maç, çok erken bitti. Bunu beklemiyordum” diye konuştu. “Sonuç iyi değildi, bu da benim sorumluluğum” Kadro tercihi ve futbolcuların performanslarına dair açıklamalarda da bulunan Hollandalı çalıştırıcı, "İyi bir kadromuz var. Mustafa, en önemli oyuncularımızdan biri. Rotasyon da yapmak zorundayız. Mustafa iyi oynamadı. Gelişimi için bu önemliydi. Ajax’a karşı 45 dakika oynaması onun için büyük bir deneyim. Bunun faydasını göreceğini söyledim. Ajax’ın oyun stiline göre 2 tane 6 numaraya ihtiyacımız vardı. Onana antrenmanlarda çok iyi. Ona şans verdim. Kaybedince benim hatam. Oyuncuların nasıl hissettiğine bakıyoruz. Immobile’yi oynatmamaya karar verdim. Arkasında bir fikir vardı. Sonuç iyi değildi, bu da benim sorumluluğum. Rafa Silva’yı da dinlendirmek için çıkardım çünkü bir sonraki maçı düşünmeliyiz" ifadelerini kullandı.
İstanbul UEFA Avrupa Ligi’nde ilk hafta maçları tamamlandı Bu sezon 36 takımla lig formatında oynanan UEFA Avrupa Ligi’nin ilk hafta maçları tamamlandı. UEFA Avrupa Ligi’nin bu sezon 36 takımla oynanacak lig formatında 2024-2025 sezonu ilk haftası tamamlandı. Türk temsilcilerinden Galatasaray, sahasında Yunanistan temsilcisi PAOK’u 3-1 mağlup ederken Fenerbahçe de evinde Belçika ekibi Union Saint-Gilloise’i 2-1 yendi ve iki takım da turnuvaya 3 puanla başladı. Bir diğer Türk temsilcisi Beşiktaş ise Hollanda’da karşılaştığı Ajax’a 4-0 mağlup oldu ve ilk haftanın en farklı yenilgisini aldı. Alınan sonuçların ardından Ajax, UEFA Avrupa Ligi’nin ilk haftasını liderlikle tamamladı. Rumen ekibi FCSB ikinci, İtalyan temsilcisi Lazio üçüncü ve İngiliz ekibi Tottenham ise dördüncü sırada yer aldı. Hemen ardından ligin beşincilik koltuğu ise Galatasaray’ın oldu. UEFA Avrupa Ligi’nin ilk haftasında oynanan maçlar ve alınan sonuçlar şöyle: 25 Eylül Çarşamba AZ Alkmaar - Elfsborg: 3-2 Bodo/Glimt - Porto: 3-2 Manchester United - Twente: 1-1 Galatasaray - PAOK: 3-1 Dinamo Kiev - Lazio: 0-3 Ludogorets - Slavia Prag: 0-2 Midtjylland - Hoffenheim: 1-1 Nice - Real Sociedad: 1-1 Anderlecht - Ferencvaros: 2-1 26 Eylül Perşembe Fenerbahçe - Union Saint-Gilloise: 2-1 Malmö - Rangers: 0-2 FCSB - Rigas Skola: 4-1 Ajax - Beşiktaş: 4-0 Sporting Braga - Maccabi Tel Aviv: 2-1 Roma - Athletic Bilbao: 1-1 Lyon - Olympiakos: 2-0 Eintracht Frankfurt - Viktoria Plzen: 3-3 Tottenham - Karabağ: 3-0