YEREL HABERLER - 28 Nisan 2012 Cumartesi 11:40

BURSAGAZ`DAN ÖОRENCİLERE SEMİNER

A
A
A
BURSAGAZ`DAN ÖОRENCİLERE SEMİNER

Bursagaz Genel Müdür Asistanı Esin Yenilmez ve Kurumsal İletişim Birim temsilcisi Uzman Sosyolog Cengiz Acar, öğrencilere yönetici asistanlığını ve doğru meslek tercihini anlattı.
Ergin Ağaç Ticaret Meslek Lisesi Büro Yönetimi ve Sekreterliği bölümü tarafından organize edilen seminerde. 9. sınıf öğrencilerine bir yönetici asistanında olması gereken kabiliyetler ve iş hayatındaki pratik uygulamalar anlatıldı. Bursagaz Genel Müdür Yönetici Asistanı Esin Yenilmez, yönetici asistanlığının bir futbol sahasına benzediğini söyledi. Yönetici asistanının en önemli özelliğinin emin olması ve sır saklaması olduğunu vurguladı. Yenilmez, yönetici asistanlarının işinin ``çözüm üretmek``, ``yöneticinin taleplerini tam zamanında ve doğru şekilde karşılamak``, ``oluşabilecek riskleri önlemek ve korumak`` ve ``işleyişi planlamak`` olduğunu söyledi.
Bursagaz Kurumsal İletişim Birim temsilcisi Uzman Sosyolog Cengiz Acar ise, başarısızlığın beyinde başladığını söyledi. Acar, kendi eğitim hayatından örnekler vererek başladığı konuşmasında ilk, orta ve lise eğitiminde ortalamanın altında bir başarı gösterdiğini, daha sonraki süreçte çalışarak, inanarak ve hedefleyerek hayal ettiği yerlere nasıl geldiğini anlattı.
Acar, herkesin meslek seçimi konusunda korkuları olduğunu, ancak bundan kurtulmak gerektiğini söyledi. Herkesin "çok çalışırsam doktor veya mühendis olurum" düşüncesinin mantıken doğru gözükmesine rağmen gerçek hayatta mümkün olmadığını sözlerine ekleyen Acar, ülkemizde her yıl yaklaşık 2 milyon insanın YGS sınavına girdiğini ve sadece en iyi 5 bin kişinin doktorluk gibi statüsü yüksek meslekleri kazanabildiğini hatırlattı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bayburt Doğa ve Bilim Okulu projesi başladı Bayburt Üniversitesinin Doğa ve Bilim Okulu projesi başladı. Bâbertî Külliyesinde başlayan “Bilim Birlikte Hayat Birlikte” Bütünleşik Doğa ve Bilim Okulu projesinin açılışı coşkuyla yapıldı. Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında desteklenen proje, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Teknoloji Transfer Ofisi iş birliğinde, Öğr. Gör. Derya Yarımkaya tarafından yürütülüyor. Proje, ortaokul öğrencilerine bilim sevgisi aşılamak ve çevre bilinci kazandırmak amacıyla hayata geçirildi. Projeye, Bayburt il merkezindeki ortaokulların 5., 6. ve 7. sınıflarında öğrenim gören 30 öğrenci katıldı. Başvuruların yoğun olduğu projede katılımcılar, kura yöntemiyle belirlendi. 11-16 Kasım tarihleri arasında sürecek proje kapsamında öğrenciler, bilim, doğa ve kültür temalı çeşitli etkinliklerde bir araya geliyor. Proje boyunca öğrenciler; drama, bocce, simülasyon, okçuluk, model uçak yapımı, teleskopla gökyüzü gözlemi, ebru sanatı, organik tarım, oryantiring, akıl ve zekâ oyunları, insansız kara ve hava araçları, fotoğrafçılık ve artırılmış gerçeklik gibi geniş bir yelpazede etkinliklere katılacak. Eğitimler, her biri alanında uzman 18 akademisyen tarafından yürütülecek ve öğrencilere bilimsel bilgi ve uygulamalı öğrenme fırsatı sunulacak. Açılışta konuşma yapan Rektör Yardımcısı ve Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Prof. Dr. Ali Savaş Bülbül, üniversitemizin proje çağrılarına yanıt vermesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu proje ile öğrencilerin bilimle dolu bir deneyim yaşayacağını belirtti. Prof. Dr. Bülbül, gençlerin bilime olan ilgisini artırmanın önemine vurgu yaptı. Proje Yürütücüsü Öğr. Gör. Derya Yarımkaya ise, öğrencilerin bilimle keyifli bir yolculuğa çıkacaklarını ifade ederek, bu sürecin onların gelecekteki akademik başarılarına önemli katkı sağlayacağını söyledi. Bayburt Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen bu proje, bilim ve doğanın iç içe olduğu, öğrencilerin bilimsel meraklarını keşfetmeleri için önemli bir fırsat sunuyor. Proje, 16 Kasım 2024 tarihine kadar devam edecek.
Bayburt Bayburt Üniversitesinin üniversite sporlarındaki yükselişi 21 yeni madalyayla sürdü Bayburt Üniversitesi, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonunun (TÜSF) 2023-2024 yılı madalya sıralamasında 29. sıraya yükselerek, her geçen yıl spor alanında önemli bir ivme kazandığını ortaya koydu. Türkiye genelinde 161 üniversitenin yer aldığı üniversiteler arası spor müsabakalarında Bayburt Üniversitesinin sporcu öğrencileri 5 altın, 8 gümüş ve 8 bronz olmak üzere toplam 21 madalya ile önemli bir başarıya imza attı. Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu uhdesinde düzenlenen spor müsabakalarında Türkiye genelindeki 161 üniversiteden toplam 38.309 sporcu öğrencinin mücadele ettiği düşünüldüğünde, Bayburt Üniversitesinin başarı grafiği daha fazla önem kazanıyor. 91 farklı spor dalında faaliyet gösteren TÜSF, 178 farklı spor etkinliği düzenlerken, bu etkinliklerin önemli bir kısmında temsil edilen Bayburt Üniversitesi başarılı sonuçlarla spor camiasında adından söz ettiriyor. Yakın zaman önce TÜSF Başkanı seçilen Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen, Bayburt Üniversitesinin spor alanındaki bu başarısının yalnızca kendileri için değil, Türkiye’deki tüm üniversite sporlarının gelişimi için de büyük önem taşıdığını vurguladı. Rektör Türkmen, yaptığı açıklamada, “Bayburt Üniversitesi olarak sporun her dalında var olmayı ve öğrencilerimize destek olmayı sürdüreceğiz. Bu başarıyı daha ileriye taşıma hedefindeyiz. Her bir öğrencimizi tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum” ifadelerini kullandı. Bayburt Üniversitesi, 2024 yılında da hem sporcu öğrenci sayısını artırmayı hem de spor dallarındaki çeşitliliğini genişletmeyi hedefliyor. Üniversite, gelecekte de ülke genelinde köklü üniversitelerle rekabet ederek, Türk sporuna katkı sunmaya devam edecek.