SPOR - 22 Temmuz 2024 Pazartesi 11:23

Tekerlekli kayak sporcuları kış hazırlıklarını sürdürüyor

A
A
A
Tekerlekli kayak sporcuları kış hazırlıklarını sürdürüyor

Bitlis’teki tekerlekli kayak sporcuları, önümüzdeki ay açılışı gerçekleşecek olan otogarın park alanında çalışmalarını sürdürüyor.


Çalışmalarını genellikle Bitlis’in Tatvan ilçesine bağlı Benekli köyü yolu, Tatvan sahil yolunda ya da Nemrut yolunda gerçekleştiren kayakçılar, hem yarışmalara hem de kış sezonuna hazırlanıyorlar. Sporcular, daha önce çalışmalarını yürüttükleri Benekli köyü yolunda araç trafiği olduğu için bu kez de Rahva bölgesinde önümüzdeki ay açılışı gerçekleşecek olan otogarın araç parkında yapıyorlar.


Çalışmalarda yaklaşık 25 sporcu, tekerlekli kayak antrenörleri Sedat Doymaz ve Celal Apak yönetiminde antrenmanlarını sürdürüyor. Milli Takım Antrenörü Sedat Doymaz, çok güzel bir alt yapıya sahip olduklarını belirterek, imkanlar dahilinde ellerinden geldikçe en iyisini yapmaya çalıştıklarını söyledi. Doymaz, 2025 sezonu yaz çalışmalarına sıkı bir antrenmanla devam ettiklerini ifade ederek, “25- 27 Haziran tarihinde Ahlat ilçesinde Tekerlekli Kayak Türkiye Şampiyonasını yaptık. 22 ilden 400 sporcu ile katılım oldu. Orada iki birincilik, iki ikincilik, iki de üçüncülük aldık. 22 ilin katıldığı yarışmada genel toplamda 6. olduk. Bu yıl yine olimpiyat hazırlık merkezine 4 sporcu verdik. Çok güzel bir alt yapımız var. Çok güzel çalışmalarımız var. Çalışmalarımızı genelde Benekli köyü, Tatvan sahili ve Nemrut’ta yapıyoruz. Orada trafiğin akışından dolayı bazen sıkıntı yaşıyoruz. Ağustos ayı içerisinde açılacak Bitlis otogarında şu an antrenmanlarımızı yapıyoruz. Araç olmadığından dolayı daha verimli bir antrenman oluyor. Kendimize ait bir asfaltımız olursa çalışmalarımızın çok daha verimli olacağına inanıyorum. Çok güzel bir alt yapımız var ve her geçen gün sporcularımız fazlalaşıyor. Hocalarımızla beraber en iyi şekilde çalışıyoruz. 2025 kış sezonunda çok iyi dereceler elde etmeyi planlıyoruz” dedi.



Tekerlekli kayak sporcuları kış hazırlıklarını sürdürüyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Uluslar Ligi: Türkiye: 0 - Galler: 0 (İlk yarı) UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup ilk maçında Türkiye, deplasmanda Galler ile karşılaşıyor. Mücadelenin ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 10. dakikada sağ taraftan Thomas’ın kullandığı köşe vuruşuna ön direkte Ramsey’in dokunuşunda meşin yuvarlak dışarıya çıktı. 37. dakikada savunma arkasına atılan uzun pasa hareketlenen Thomas’ın Mert Günok ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda aşırtma vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti fakat ofsayt gerekçesiyle geçersiz sayıldı. 38. dakikada Galler savunmasının çıkarken kaptırdığı topta araya giren Barış Alper pasını Arda Güler’e aktardı. Arda’nın penaltı noktası gerisinden vuruşunda meşin yuvarlak Galler savunmasından döndü. Hakemler: Rohit Saggi, Morten Jensen, Anders Olav Dale Galler: Danny Ward, Ethan Ampadu, Joe Rodon, Ben Davies, Connor Roberts, Jordan James, Aaron Ramsey, Neco Williams, Sorba Thomas, Harry Wilson, Brennan Johnson Yedekler: Karl Darlow, Adam Davies, Mark Harris, Louie Koumas, Kieffer Moore, Oliver Cooper, Benjamin Cabango, Owen Beck, Rubin Colwill, Josh Sheehan, Charles Crew Teknik Direktör: Craig Bellamy Türkiye: Mert Günok, Zeki Çelik, Çağlar Söyüncü, Abdülkerim Bardakcı, Mert Müldür, Kaan Ayhan, İsmail Yüksek, Arda Güler, Orkun Kökçü, Kenan Yıldız, Barış Alper Yılmaz Yedekler: Altay Bayındır, Uğurcan Çakır, Samet Akaydin, Okay Yokuşlu, Kerem Aktürkoğlu, Hakan Çalhanoğlu, Emirhan Topçu, Salih Özcan, İrfan Can Kahveci, Umut Nayir, Can Uzun, Eren Dinkçi Teknik Direktör: Vincenco Montella Sarı kartlar: Harry Wilson, Brennan Johnson (Galler), Kenan Yıldız, Barış Alper Yılmaz, Kaan Ayhan (Türkiye)
Erzurum Vali Çiftçi’den bomba ihbarı yapılan uçakla ilgili açıklama Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, bomba ihbarı nedeniyle Erzurum Havalimanına acil iniş yapan Hindistan-Air Vistara Havayollarına ait uçağın kabin kısmındaki arama çalışmaları tamamlandığını, bagaj kısmındaki arama/tarama çalışmalarına geçildiğini açıkladı. Vali Çiftçi yaptığı açıklamada, "Bildiğiniz üzere Hindistan-Air Vistara Havayollarına ait Mumbai-Frankfurt seferini yapan UK27 sefer sayılı yolcu uçağı, yapılan bomba ihbarı nedeniyle saat 16.30 sıralarında Erzurum Havalimanı’na acil iniş yapmıştır. Uçaktaki 234 yolcu ve 13 mürettebat yoğun güvenlik önlemleri altında tahliye edilmiş ve güvenli alana yerleştirilmiştir. An itibariyle Erzurum Emniyet Müdürlüğü bomba uzmanlarımız arama çalışmalarına devam etmektedir. Uçağın kabin kısmındaki arama çalışmaları tamamlanmış olup, bagaj kısmındaki arama/tarama çalışmalarına geçilmiştir. Uluslararası uçuş kuralları gereği Air Vistara uçağının pilotları günlük uçuş sürelerini tamamlamış durumdadırlar. Bu yüzden arama/tarama çalışmaları tamamlandıktan sonra, uçağın bu gece yeni bir uçuş gerçekleştirmesi söz konusu olamayacaktır. Ayrıca güvenli alana nakledilen yolculara maymun çiçeği virüsü testinin yapıldığı şeklinde yapılan haberler de gerçeği yansıtmamaktadır. Bu geceki beklentimiz, bomba ihbarının asıllı olup-olmadığı tespit edildikten sonra, havaalanımızın uçuş yasağının kaldırılması ve uçak trafiğinin yeniden başlaması şeklindedir" dedi.
Aksaray Öfkeli kadın adama tabancayla böyle kurşun yağdırdı Aksaray’da bir kadın kendisiyle ilişkiye girdiği ve adını çıkardığı iddiasıyla kafede oturan adama kurşun yağdırdı. Tabancayla ateş açan kadının o anları güvenlik kamerasına yansırken adam ağır yaralandı. Olay, Aksaray - Ankara Karayolu Çiftlik Mahallesinde bulunan bir kafede yaşandı. Edinilen bilgiye göre, B.S. (36) isimli kadın, kendisiyle ilişkiye girdiği ve adını çıkardığı gerekçesiyle A.B. (39) isimli adamı takibe aldı. Şahsın bir kafede oturup yakınıyla çay içtiği anda kafeye giren kadın çantasından çıkardığı tabancayla onlarca kişinin içinde A.B. isimli şahsa ateş etmeye başladı. Neye uğradığını şaşıran adam yaralanmasına rağmen can havliyle kaçmaya çalışırken, kafede bulunan diğer müşterilerin de kimisi kaçtı kimisi de masanın altına saklandı. Tüm bu yaşananlar kafenin güvenlik kamerasına yansıdı. Yaklaşık 7 el ateş eden kadın daha sonra hiçbir şey olmamış gibi tabancasını çantasına koyarak kafeden çıktı. 3 kurşun isabet eden adam çevredeki vatandaşlar tarafından haber verilmesi üzerine olay yerine gelen 112 Acil Yardım ekiplerince Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan adamın sağlık durumunun ciddi olduğu öğrenilirken yaşadığı olayı kameralara anlattı. B.S. isimli kadın polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Kadının üzerinde yapılan aramada suç aleti tabanca da ele geçirilirken olayla ilgili Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca tahkikat başlatıldı. (YC-