GÜNDEM - 01 Ekim 2024 Salı 13:28

Bitlis Veteriner Hekimler Odası kuruldu

A
A
A
Bitlis Veteriner Hekimler Odası kuruldu

Bitlis’te ilk kez Veteriner Hekimler Odası kurulurken, başkanlığına ise Veteriner Hekim Rehber Altıntaş seçildi.


Bitlis Veteriner Hekimler Odası, 28 Eylül 2024 tarihinde yapılan olağan genel kurul toplantısı ile resmen kuruldu. Oda başkanlığına yapılan seçimde Veteriner Hekim Rehber Altıntaş, üyelerin oylarıyla ilk başkan olarak seçildi. Olağan genel kurulda, divan başkanlığı görevine Veteriner Hekim Mehmet Şirin Üncü, katip üyeliklere ise Veteriner Hekim Mehmet Ali Çelik ve Veteriner Hekim Efe Yürek getirildi. Divan, yönetim kurulu listesini inceleyerek onayladı.


Bitlis Veteriner Hekimler Odası Başkanı Veteriner Hekim Rehber Altıntaş, "Odamızın 1’inci olağan genel kurul seçimi 29 Eylül 2024 Pazar günü 09.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirildi. Katılım sağlayan tüm meslektaşlarımı sevgiyle selamlıyorum" dedi.


Toplantıya katılan Van Veteriner Hekimler Odası Eski Başkanı Prof. Dr. Cumali Özkan da meslekle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.



Bitlis Veteriner Hekimler Odası kuruldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli 100 yıllık Türk-Macar dostluğu anıldı Türk-Macar Dostluk Anlaşması’nın 100. yılı, Kocaeli’de gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle kutlandı. 1923 yılında imzalanan anlaşmanın yıl dönümü dolayısıyla Türkiye’nin farklı illerinde yapılan kutlamaların bir kısmı, Macar Milli Kahramanı Thököly İmre’nin İzmit ile olan bağından dolayı Kocaeli’de düzenlendi. Bu kapsamda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ikili ilişkilerde dinamizm, kültürler arası paylaşım ve iletişimi artırmak amacıyla birbirinden anlamlı programlar hazırladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, programlara katılmak için Kocaeli’ye gelen Macaristan Ankara Büyükelçisi Viktor Matis’i makamında kabul etti. Başkan Büyükakın ve Büyükelçi Matis, Macar Kültür Merkezi ve Kocaeli Macar-Türk Dostluk Derneği yetkililerinin katılımıyla Thököly İmre Anıtı’na çelenk bıraktı. Ardından, Başkan Büyükakın ve Büyükelçi Matis, Macaristan’ın bağımsızlık mücadelesinde önemli bir şahsiyet olan Thököly İmre’nin anısının yaşatıldığı evi ziyaret etti. "Kocaeli, Macarların kalbinde ayrı bir yere sahip" Etkinliklerin ikinci bölümünde ise Büyükelçi Matis, SEKA Kâğıt Müzesi Süreli Sergi Salonunda Türkiye’ye gelen Macarları anlatan "Türkiye Cumhuriyeti’nin İlk Yıllarında Macarlar" isimli serginin açılışını gerçekleştirdi. Burada katılımcılara konuşma yapan Matis, Kocaeli’de kutlanan 2024 Macar-Türk Kültür Yılı etkinlikleri sayesinde ikili ilişkilerin ve iletişimin daha da artacağına olan inancını dile getirdi. İki devlet arasında geçmişten gelen bağların kültürel alanda da pekiştiğini vurgulayan Matis, "Kocaeli, Macarların kalbinde ayrı bir yere sahip" dedi. Macaristan’ın dünyaca ünlü müzik grubu Muzsikas, Macar-Türk Kültür Yılı için Kocaeli’de konser verdi. SDKM’de gerçekleşen konsere, Büyükşehir Başkan Vekili Berna Abiş, Büyükelçi Viktor Matis, Macaristan Kültür Merkezi Müdürü Aron Sipos, Macar Türk Dostluk Derneği Başkanı Nihat Emir Ahmet ve çok sayıda vatandaş katıldı. Macar halk müziği ve dansını katılımcılara tanıtan ünlü müzik grubu, şarkılarının yanı sıra sempatik tavırlarıyla da büyük beğeni topladı. Konser sonunda Başkan Vekili Abiş, müzik grubu üyelerine çiçek takdim etti.
İstanbul Arnavutköy’de Dünya Kahve Günü’nde binlerce kahve vatandaşa ikram edildi İstanbul’un Arnavutköy’de 1 Ekim Dünya Kahve Günü nedeniyle, Arnavutköy Kahvecisi kahve ikramlarıyla görücüye çıktı. Arnavutköy Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu’nun da katıldığı etkinlikte vatandaşlar belediye başkanıyla hem muhabbet etti hem de kahve içti. Arnavutköy Belediyesi Dünya Kahve Günü çerçevesinde bünyesinde bulunan Arnavutköy Kahvecisi isimli işletmelerinde gün boyu ücretsiz kahve dağıtımı yapıyor. Öğle saatlerinde başlayan kahve ikramına Arnavutköy Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu’da katıldı. Mustafa Candaroğlu ilk kahveleri vatandaşlara ikram ettikten sonra, vatandaşlarla hem kahve içti hem de muhabbet etti. “Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır, yıllarca hatırı sürmesi dileğiyle” Düzenlenen etkinlikle alakalı konuşan Arnavutköy Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu, “Bu güzel günde Arnavutköy Belediyemizin iştiraki olan Arnavutköy Kahvesi’nin kurmuş olduğu bir stanttayız. Meydanımızda, metro çıkışlarında ve Arnavutköy’ün bir çok noktasında vatandaşımıza ücretsiz kahve dağıtımı yapıyoruz. Kısa süre içerisinde Arnavutköy Kahvecisi, Arnavutköy’de bir çok noktada şubeleriyle vatandaşımıza hizmet verecek. Bugün deneyimliyoruz ve vatandaşlarımızdan aldığımız önemli tepkilerimiz var bizler için önemli. Vatandaşlarımızın beraber olabildikleri alanları oluşturacağız. Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır, yıllarca hatırı sürmesi dileğiyle diyorum. Arnavutköy Kahvecisi bütün şubelerinde aynı damak tadında kahvelerini sunacak ve kahve yanında bir çok ürün uygun fiyata vatandaşımıza sunulacak” şeklinde konuştu. “Bizim milletimiz Dünya Kültürü’nde kahve olarak önde” Düzenlenen etkinlikte ikram edilen kahveleri deneyimleyen Eyüp Menteş, “Çok harika bir uygulama olmuş. İnsanlar kahvelerin tadına bakarak deneyimliyor. Bizim milletimiz Dünya Kültürü’nde kahve olarak önde. Genel olarak kahve güzel bir şey şimdi içtiğimiz zaman saatlerce dinç tutuyor. Dünya Kahve Günü nedeniyle tüm Dünyaya güzellikler dilerim” ifadelerini kullandı.
Kahramanmaraş Başkan Toptaş’tan sezon öncesi Onikişubat Spor Kulübü’ne moral daveti Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, Onikişubat Spor Kulübü’nün futbolcuları, teknik heyeti ile bir araya gelerek, "Hem İstiklalspor hem de Kahramanmaraşsporumuz ve Bölgesel Amatör Lig’de mücadele edecek Onikişubat Spor Kulübümüze desteklerimizi esirgemeyeceğiz” dedi. Bölgesel Amatör Lig 3. Grup’ta mücadele edecek Onikişubat Spor Kulübü’nün futbolcuları, teknik heyeti ve idari kadrosuyla bir araya gelen Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, takıma moral depoladı. Onikişubat’ta sporun ve sporcunun en büyük destekçisi olacaklarını kaydeden Başkan Toptaş, “Sezon öncesinde Onikişubat Spor Kulübü’nün lansmanına katılarak futbolcular, teknik heyet ve idari kadroyla bir araya gelmekten dolayı duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Şehrimizde özellikle deprem sonrası süreçte bir hareketlilik var, ciddi bir toparlanma süreci içerisindeyiz. Dolayısıyla sporun birleştirici, bütünleştirici ve iyileştirici gücünü çok iyi biliyoruz. Biz de tüm yerel yönetimler olarak spor kulüplerimize ciddi destekler veriyor. Biz de Onikişubat Belediyesi olarak hem İstiklalspor hem de Kahramanmaraşspor’umuz ve Bölgesel Amatör Lig’de mücadele edecek Onikişubat Spor Kulübü’müze desteklerimizi esirgemeyeceğiz. Yine diğer amatör kulüplerimizi ve diğer branşları da desteklemeye devam edeceğiz. Çünkü biz sporun ne kadar değerli olduğunu, özellikle bir şehrin gelişimi açısından ne kadar kıymetli olduğunu biliyoruz. Kültür, sanat ve spor etkinliklerinin arasında bir bağlantı olduğunun farkındayız. Bu dönem içerisinde elimizden geldiğince hem kültür hem sanat hem de spor noktasında desteklerimizi esirgemeyeceğiz” ifadelerini kullandı. “Gözlemlediğimiz kadarıyla çok iyi bir takım oluşturulmuş” Onikişubat Spor Kulübü’ne yeni sezonda başarılar dileyen Başkan Toptaş, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Onikişubat Spor Kulübü’müz bu sezon Bölgesel Amatör Lig’de mücadele edecek. Gözlemlediğimiz kadarıyla çok iyi bir takım oluşturulmuş. Tecrübeli oyuncular ve iyi bir teknik ekip var. Geçen dönem İstiklalspor’un yönetiminde görev almıştım. Gözlemlediğim şey şuydu; iyi bir kadro ve teknik ekip çok önemli ama yönetim olarak hem futbolcu hem de teknik ekibe iyi bir ortam sağladığınızda başarının kaçınılmaz olduğunu, belki de düşük bütçelerle çok daha büyük başarılara imza atılabileceğini tecrübe etmiştim. BAL’da mücadele edecek Onikişubat Spor Kulübü’müze, teknik ekibe, yönetimine ve futbolcularına başarılar diliyorum.” Soru-cevap kısmının ardından toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle kahvaltı sona erdi.
Manisa Bireysel sulama desteği ödemeleri çiftçilerin hesabına yatırıldı Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, 2024 yılı bireysel sulama sistemlerine yüzde 50 hibe desteği ödemelerinin çiftçilerin hesabına yatırıldığını söyledi. Öztürk, Manisa’da 158 çiftçiye toplam 20 milyon 434 bin 494 TL hibe ödemesi gerçekleştirildiğini bildirdi. Öztürk açılamasında, “Kırsal Kalkınma Destekleri 2024 Yılı Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklemesi hibesi kapsamında ilimizde bireysel sulama projesi uygulayan 158 çiftçimizin toplam 20 milyon 434 bin 494 TL hibe ödemesi hesaplarına yatırılmıştır. 150 adet Yüzey Damla Sulama Sistemi, 6 adet Yeraltı Damla Sulama Sistemi, 1 adet Mikro Yağmurlama Sulama Sistemi ve 1 adet Güneş Enerjili Damla Sulama Sistemi desteklenmiş olup, uygulama sonunda yaklaşık 14 bin dekar arazi modern sulamaya açılmıştır” dedi. Bugüne kadar Manisa’da 921 adet sulama projesine toplam 59 milyon 300 bin TL hibe ödemesinin gerçekleştirildiğini ve 77 bin 516 dekar arazide modern sulama sistemlerinin desteklendiğini belirten İl Müdürü Öztürk açıklamasın şöyle tamamladı: “Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak kullanılan her damla suyun ne kadar önemli olduğunu bilmekteyiz ve suyun tasarruflu kullanılması yönünde her türlü çalışmanın içerisinde yer almaktayız. Hedefimiz Manisa’mızda sulanabilir tarım arazilerinin tamamının modern sulama yöntemleri ile sulanmasını sağlamaktır.”
Zonguldak BEUN uluslararası akademik kadrosunu güçlendiriyor BEUN’a kısmi zamanlı çalışma kapsamında öğretim üyeleri Prof. Dr. Dante Augusto Couto Barone ve Prof. Dr. Tolga Fikret Tözüm atandı. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Brezilya’da bulunan Universidade Federal do Rio Grande do Sul (UFRGS) Eğitimde Yeni Teknolojiler Merkezi (CINTED) bünyesinde görev yapan, Eğitimde Bilgisayarlar Lisansüstü Programı Başkanı Prof. Dr. Dante Augusto Couto Barone ile ABD University of Illionis Chicago UIC College of Dentistry Periodontoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tolga Fikret Tözüm’ü bünyesine kattı. Uluslararası bilim camiasında önemli çalışmalarıyla öne çıkan Prof. Dr. Dante Augusto Couto Barone, BEUN Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümüne; diş hekimliği alanında önemli uluslararası akademik çalışmalar gerçekleştiren Prof. Dr. Tolga Fikret Tözüm ise BEUN Diş Hekimliği Fakültesine 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun Ek 46. Maddesi kapsamında kısmi zamanlı profesör olarak atandı. İlgili atamalar yoluyla, BEUN öğrencilerinin güncel akademik çalışma ve bilimsel gelişmelere farklı perspektiften bakmalarını sağlamak hedeflendiği gibi yine öğrencilerin, alanında uzman ve uluslararası tecrübeye sahip akademisyenlerin danışmanlığında yetkin çalışmalar gerçekleştirmeleri sağlanmaya çalışılıyor. Böylece atamaları gerçekleştirilen öğretim üyelerinin proje ve araştırma tecrübeleri ile yayın müktesebatını öğrenci ve akademik personel ile paylaşma ve tartışma imkanına sahip olmalarının doğuracağı sinerji yoluyla Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinin, öğrenci odaklı uluslararasılaşma çalışmalarının devam etmesi hedefleniyor.