GÜNDEM - 17 Eylül 2024 Salı 15:58

Bozüyük’te İlköğretim Haftası kutlandı

A
A
A
Bozüyük’te İlköğretim Haftası kutlandı

-Bilecik’in Bozüyük ilçesinde Cumhuriyet Meydanında İlköğretim Haftası Kutlamaları gerçekleştirildi.


Bozüyük Kaymakamı Sayın Adem Öztürk, ilçe protokol üyeleri ile okul ve kurum idarecilerinin katıldığı törende günün önemine binaen konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Çetinkaya yaptı. Çetinkaya yaptığı konuşmada


“2024 2025 eğitim öğretim yılına Türk eğitim tarihinde bir dönüm noktası oluşturacağına inandığımız "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" ile adım atıyoruz. İnanıyorum ki biz elbirliği ile birbirimizi destekleyerek elimizi taşın altına koymaktan imtina etmeyerek yeni nesillerin inşasında üzerimize düşeni yapacak ve Türkiye Yüzyılının hakkını vereceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün "Eğitimdir ki bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da esaret ve sefalete terk eder." sözünden anlaşılacağı gibi İstiklal ve istikballe ilgili olarak üzerinde hassasiyet ve durulması gereken en önemli konuların başında eğitim gelmektedir. Bu düşüncede yeni eğitim yaklaşımı "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" ile çocuklarımızı zihni açık ufku geniş insanlar olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz" dedi.


Devamında sahnelenen folklor gösteri ve okunan şiirlerin ardından Kaymakam Adem Öztürk ve ilçe protokolü tarafından İlköğretim Haftası münasebetiyle yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyelerinin verilmesi ile tören son buldu.



Bozüyük’te İlköğretim Haftası kutlandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Kuşadasıspor’a moral dopingi TFF 3’üncü Lig 1’inci Grup’ta henüz galibiyetle tanışamayan Kuşadasıspor’da, deplasmanda oynanacak Kahramanmaraş Spor maçı öncesi taraftarlar antrenmanı ziyaret edip, futbolculara baklava ikram ederek moral dopingi yaptı. Kuşadasıspor, ligde Pazar günü deplasmanda karşılaşacağı Kahramanmaraşspor maçının hazırlıklarını sürdürüyor. Zorlu 90 dakika öncesi siyah-beyazlı ekip, teknik direktör Bülent Ataman yönetiminde, Özer Türk Stadı’nda taktik antrenmanı yaptı. Oyuncuların oldukça hırslı göründüğü antrenmanı, Kuşadasıspor Başkanı İsmet Türker, yöneticiler ile Kuşadası Belediyesi Meclis Üyesi Çağlayan Erdem ve taraftarlar izledi. Antrenmandan sonra taraftarlar, oyuncular ve teknik heyete baklava ikramında bulunarak moral dopingi yaptı. Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği buluşmada, taraftarlar her zaman Kuşadasıspor’un yanında olacaklarını ifade etti. Kuşadasıspor taraftar temsilcisi Çağlar Yiğit Işık, tek arzularının siyah-beyazlı takımın başarılı sonuçlar alması olduğunu belirterek, "Sizlere güvenimiz tam. Taraftarlar olarak sizleri sezon sonuna kadar yalnız bırakmayacağımıza söz veriyoruz” dedi. Antrenmandan sonra takımın genel durumuyla ilgili bilgi veren teknik direktör Bülent Ataman ise, “Ligin ilk haftalarında istemediğimiz sonuçlar alarak taraftarlarımızı üzdük. Ancak lig çok uzun bir maraton. Yeni kurulan bir takım olduğumuz için biraz zamana daha ihtiyacımız var. Kahramanmaraş’tan galibiyetle dönerek camiamıza üç puan armağan etmek istiyoruz. Bugün antrenmanımızı ziyaret ederek oyuncularımıza moral veren değerli taraftarlarımız bizleri çok mutlu etti” diye konuştu. Kuşadasıspor Başkanı Başkan İsmet Türker de Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’e takıma verdiği destek dolayısıyla teşekkür etti. Siyah-beyazlı ekipte, Kahramanmaraş Spor maçı öncesi sakat veya cezalı oyuncu bulunmuyor.
Erzincan Erzincan’da 2. Kamu Spor Oyunları tamamlandı Erzincan’da düzenlenen 2. Kamu Spor Oyunları sona erdi. Şampiyon takımlar, 02-05 Ekim’de yapılacak bölge maçlarında Erzincan’ı temsil edecek. Erzincan’da kamu çalışanları arasında düzenlenen 2. Kamu Spor Oyunları, voleybol, 3x3 basketbol ve masa tenisi branşlarında oynanan müsabakalarla sona erdi. Voleybol ve basketbol kategorilerinde dereceye giren takımlar, 02-05 Ekim 2024 tarihlerinde Erzincan’da yapılacak Doğu Anadolu Bölgesi Grup Maçlarında Erzincan’ı temsil edecek. Erzincan’da, kamu çalışanlarının kaynaşmalarını sağlamak, kurumlar arası iş birliğini artırmak ve spor yapma alışkanlığı kazandırmak amacıyla düzenlenen 2. Kamu Spor Oyunları, voleybol, 3x3 basketbol ve masa tenisi branşlarında oynanan çekişmeli müsabakalarla tamamlandı. Voleybol Erkekler Kategorisi’nde 17 takım eleme usulüne göre mücadele etti. Oldukça çekişmeli geçen final maçında, Erzincan İtfaiye Müdürlüğü takımını 2-1 yenen Adli Yargı Adalet Komisyonu takımı il birincisi oldu. Kadınlar voleybol kategorisinde ise, İl Emniyet Müdürlüğü takımını 2-1’lik skorla mağlup eden Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi takımı şampiyonluğu kazandı. 3x3 Basketbol Erkekler Kategorisi’nde, rakibi Ağız ve Diş Sağlığı takımını 15-5 yenen İl Emniyet Müdürlüğü takımı il birincisi oldu. Masa Tenisi erkekler kategorisinde ise Erzincan Valiliği takımı birinci olmuştur. Bu spor dallarında birinci olan takımlar, 02-05 Ekim 2024 tarihlerinde Erzincan’da düzenlenecek olan Doğu Anadolu Bölgesi Bölgesel Grup Maçlarında Erzincan’ı temsil etme hakkı kazandı.
İstanbul Arnavutköy’de mağaza önünde sergilenen ürünleri önce beğendi, sonra çaldı İstanbul’un Arnavutköy’de bir giyim mağazası önünde sergilenen elbiseleri seçerek beğenen kadın, ürünleri çantasına doldurarak çaldı. Hırsızlık anı güvenlik kamerası tarafından görüntülendi. Arnavutköy Merkez Mahallesi’nde bulunan bir kadın giyim mağazasında geçtiğimiz günlerde yaşanan olayda, mağaza önüne gelen bir kadın kapı önünde sergilenen ürünleri dakikalarca seçerek beğendi. Beğendiği ürünleri beraberinde bulunan sırt çantasına koyarak çalan kadın hiç bir şey olmamış gibi mağaza önünden uzaklaştı. Hırsızlık anı işyerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde kadının ürünleri seçerek beğendiği ve sonrasında sırt çantasına koyarak çaldığı görüldü. “Bizden gelip özür dilemesini bekliyoruz” Mağaza işletmecisi olan Nazmi Kaya, “Olay akşamüstü saat 16.00 sıralarında gerçekleşti. Bizim içeride biraz yoğunluğumuz vardı. Yolan geçen bir kişi geldi ürünü önce üzerine tutarak denedi ve çaldı. Biz içeride başka müşterilerle ilgileniyorduk. Biz burada daha yeni esnafız ama fark ettik ki hırsız daha öncede mağazaya gelip bakmış. Keşke gelip isteseydi hırsızlık yapmak yerine. Bizden gelip özür dilemesini bekliyoruz. Çok rahat davranıyor. Sanki içeride ödeme yapmış dışarıda ürün seçiyormuş gibi davranıyor” şeklinde konuştu.
Aksaray Kadını kocası, kocayı da kayınbabası vurdu: 1 ölü, 1 ağır yaralı Aksaray’da bir süre önce eşiyle kavga eden koca, babasının evine yerleşen karısına kurşun yağdırdı. Kadının babası ise damadına ateş açarken, kadın kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti, koca ise yoğun bakıma alındı.Olay, gece yarısı Fatih Mahallesi 4164 Şehit İsmail Dağ Sokak’ta yaşandı. Edinilen bilgiye göre, bir süre önce eşiyle kavga eden R.O. (30), babasının evine yerleşen karısı Fadimana Ok ile görüşmek istedi. Kadının görüşmeyi reddetmesi üzerine kayınbabasının evine giden R.O. burada araç içinde eşinin dışarıya çıkmasını bekledi. Babası M.A. ile apartmandan dışarı çıkan eşini gören R.O. araçtan inip eşine tabancayla kurşun yağdırdı. Kadın kanlar içinde yere yığılırken baba da belindeki tabancayı çıkartarak damadına ateş açtı. Kadın ve eşi yaralanırken silah seslerini duyan mahalle sakinleri durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri yerdeki yaralı karı kocaya ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Ardından ambulanslarla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine kaldırılan yaralılardan Fadimana Ok yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Ağır yaralanan kocası R.O. ise tedavi altına alınırken hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri kayıplara karışan kayınbaba R.A.’nın peşine düşerken olayla ilgili Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca tahkikat başlatıldı.
İstanbul Yurtta hava durumu Yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Balıkesir’in kuzey ve doğu, Çanakkale’nin iç kesimleri, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak ve Isparta çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Adana’nın kuzeydoğusu, Çankırı, Erzurum, Iğdır, Ağrı, Muş, Bitlis ve Van çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre hava sıcaklığı, Doğu Akdeniz, Batı Karadeniz ile Doğu Anadolu’da 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26 İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26 İzmir: Parçalı ve az bulutlu 30 Adana: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların öğle saatlerinde kuzeydoğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor) 30 Antalya: Parçalı bulutlu 31 Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor) 26 Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların akşam saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor) 25 Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların öğle saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olması bekleniyor) 19 Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30