ASAYİŞ - 21 Ekim 2024 Pazartesi 11:11

Bilecik’te çok sayıda suç kaydı bulunan şüpheli şahıs yakalandı

A
A
A
Bilecik’te çok sayıda suç kaydı bulunan şüpheli şahıs yakalandı

Bilecik’te, değişik suçlardan çok sayıda suç kayıtları bulunan 2 şüpheli şahıs gözaltına alındı.


Alınan bilgilere göre, Bilecik’in Bozüyük ilçesi Yeni Mahalle’de bulunan bir iş yerinde meydana gelen hırsızlık olayı ile ilgili Asayiş Büro Amirliği görevlileri harekete geçti. Yapılan incelemelerde bir araç ile gelen şüpheli şahsın işyerinde bulunan 1 adet hiltiyi alarak olay yerinden ayrıldığı tespit edildi. Şüpheli şahıs ikametinde araştırmalar sonucunda; çalmış olduğu 1 adet hilti ve olay esnasında araç içerisinde bulunarak, hırsızlık olayına karışan ikinci bir şüpheli şahıs ise üzerinde 1.42 gram esrar maddesi ile birlikte yakalandı.


Gözaltına alınan şüphelilerden çok sayıda suç kaydı bulunan şahıs tutuklanarak Bilecik M Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderilirken diğer ise şüpheli hakkında ise yasal işlem başlatıldı.



Bilecik’te çok sayıda suç kaydı bulunan şüpheli şahıs yakalandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Adalet Bakanı Tunç(FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in ölümü üzerine): "Örgütle mücadele FETÖ elebaşı ile sınırlı olmayıp, tüm uzantılarıyla sürecektir" FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in ölümünün ardından sosyal medya hesabı üzerinde açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Ülkemiz aleyhine esaslı bir milli güvenlik sorunu olarak devam eden bu örgütle mücadele FETÖ elebaşı ile sınırlı olmayıp, tüm unsur ve uzantılarıyla sürecektir" dedi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in ölümü üzerine X hesabı üzerinden açıklama yaptı. Bakan Tunç, FETÖ elebaşının ölümü, terör örgütüyle mücadeledeki kararlılığı etkilemeyeceğini ifade etti. "Bu örgütle mücadele FETÖ elebaşı ile sınırlı olmayıp, tüm unsur ve uzantılarıyla sürecektir" Mücadeleye aynı kararlılık ve azimle devam edileceğini belirten Tunç, "Ülkemiz aleyhine esaslı bir milli güvenlik sorunu olarak devam eden bu örgütle mücadele FETÖ elebaşı ile sınırlı olmayıp, tüm unsur ve uzantılarıyla sürecektir. FETÖ üyeleri hakkında yürütülmekte olan adli işlemler söz konusu ölüm olayından etkilenmeden örgütün yönetici ve üyelerine karşı yürütülen yargılamalar ve uluslararası adli mekanizmalar aynı kararlılıkla takip edilecektir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, başta yargı olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarıyla, milli iradeye karşı savaş açan bu ihanet şebekesinin kalıntılarını temizlemekten asla vazgeçmeyecek, milletimizin huzuru ve güvenliği için gereken her adım atılmaya devam edilecek, hain örgütün her bir üyesi Türk adaleti önünde mutlaka hesap verecektir" ifade etti.
Eskişehir Halk sağlığı tayfaları dijital bağımlılığa karşı savaş açtı Eskişehir’de 2024-2025 eğitim-öğretim yılı ilk döneminde ‘Halk Sağlığı Farkındalığının Artırılması ile Sağlığın Geliştirilmesi ve Güçlendirilmesi Projesi’ çerçevesinde dijital bağımlılıkla mücadeleye yönelik önemli bir adım atıldı. Ekim ayı itibariyle başlatılan proje çerçevesinde, belirlenen 10 okulda 4’üncü sınıf öğrencilerine yönelik ‘Dijital Bağımlılık’ konulu eğitim programı düzenlendi. İlk hafta etkinlikleri 14-18 Ekim 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilirken, bu süreçte Halk Sağlığı Tayfaları, öğrencilere dijital cihaz kullanımının zararları hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Eğitim programında, öğrencilerin konuya ilişkin farkındalıklarını artırmak amacıyla bir resim etkinliği düzenlendi. Çocukların çizdiği resimler, okullarda oluşturulan Halk Sağlığı Köşesi’ne asıldı. Her hafta farklı etkinliklerle devam edecek olan proje, öğrencilerin dijital bağımlılıkla ilgili bilinç düzeyini artırmayı hedefliyor. Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Tayfaları ile bu önemli toplumsal soruna dikkat çekmeyi ve dijital cihazların aşırı kullanımının yol açabileceği sağlık problemlerine karşı önleyici adımlar atmayı amaçlıyor. Projeyle ilgili açıklama yapan Uzm. Dr. Seval Çalışkan, dijital bağımlılığın özellikle çocuklar üzerinde oluşturduğu olumsuz etkileri vurgulayarak, bu tür farkındalık programlarının çocukların sağlıklı dijital alışkanlıklar edinmelerinde kritik bir rol oynadığını belirtti. Projenin uzun vadede dijital bağımlılığın olumsuz etkilerini azaltmayı hedeflediğini sözlerine ekledi.