ASAYİŞ - 21 Ekim 2024 Pazartesi 12:27

Adalet Bakanı Tunç(FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in ölümü üzerine): "Örgütle mücadele FETÖ elebaşı ile sınırlı olmayıp, tüm uzantılarıyla sürecektir"

A
A
A
Adalet Bakanı Tunç(FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in ölümü üzerine): "Örgütle mücadele FETÖ elebaşı ile sınırlı olmayıp, tüm uzantılarıyla sürecektir"

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in ölümünün ardından sosyal medya hesabı üzerinde açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Ülkemiz aleyhine esaslı bir milli güvenlik sorunu olarak devam eden bu örgütle mücadele FETÖ elebaşı ile sınırlı olmayıp, tüm unsur ve uzantılarıyla sürecektir" dedi.


Adalet Bakanı Yılmaz Tunç FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in ölümü üzerine X hesabı üzerinden açıklama yaptı. Bakan Tunç, FETÖ elebaşının ölümü, terör örgütüyle mücadeledeki kararlılığı etkilemeyeceğini ifade etti.



"Bu örgütle mücadele FETÖ elebaşı ile sınırlı olmayıp, tüm unsur ve uzantılarıyla sürecektir"


Mücadeleye aynı kararlılık ve azimle devam edileceğini belirten Tunç, "Ülkemiz aleyhine esaslı bir milli güvenlik sorunu olarak devam eden bu örgütle mücadele FETÖ elebaşı ile sınırlı olmayıp, tüm unsur ve uzantılarıyla sürecektir. FETÖ üyeleri hakkında yürütülmekte olan adli işlemler söz konusu ölüm olayından etkilenmeden örgütün yönetici ve üyelerine karşı yürütülen yargılamalar ve uluslararası adli mekanizmalar aynı kararlılıkla takip edilecektir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, başta yargı olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarıyla, milli iradeye karşı savaş açan bu ihanet şebekesinin kalıntılarını temizlemekten asla vazgeçmeyecek, milletimizin huzuru ve güvenliği için gereken her adım atılmaya devam edilecek, hain örgütün her bir üyesi Türk adaleti önünde mutlaka hesap verecektir" ifade etti.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Fatih Camii’nde imama saldıran sanık hakkında mütalaa: 3 suçtan 30 yıla kadar hapis cezası talebi Fatih Camii’nde soru sorma bahanesiyle yanaştığı imamın ve kendisine engel olmak isteyen 2 kişinin yaralanmasına neden olan sanık Ömer Salgın’ın yargılandığı davada mütalaa açıklandı. Mütalaada, sanık Salgın’ın 3 suçtan toplamda 30 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi. Fatih’te 8 Ocak 2024’de Fatih Camii imamı Galip Usta’ya ‘hocam bir şey sorabilir miyim’ diyerek bıçakla saldırdığı, kendisini ayırmaya çalışan 2 kişinin ise yaralanmasına neden olan sanık Ömer Salgın’ın yargılandığı davada Cumhuriyet Savcısı, esasa ilişkin mütalaasını açıkladı. İstanbul 35.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanık Ömer Salgın, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi’nde (SEGBİS) yaşanan sorun nedeniyle bağlanamadı. Duruşmada tarafların avukatları hazır bulundu. 3 suçtan 30 yıla kadar hapis cezası talebi Cumhuriyet Savcısı tarafından açıklanan esasa ilişkin mütalaada, olay günü sanığın, Fatih Camii’ne giderek bir müddet zaman geçirdiği, daha sonra olay öncesinde tanımadığı Camii imamı Galip Usta ve müşteki Bilal Erdem’in bulunduğu odaya girdiği aktarıldı. Mütalaada sanığın, Galip Usta’yı öldürme kastıyla hareket ederek elinde bulunan kesici alet ile birden fazla kez Usta’yı yaraladığı belirtildi. Mütalaada, sanık Ömer Salgın’ın, Galip Usta’yı öldürmeye elverişli kesici aletle, yaşamını tehlikeye sokacak şekilde yaraladığını kaydedilerek, ’kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 20 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi. Mütalaada, Ömer Salgın’ın ‘ruhsatsız silah bulundurma’ suçundan da 1 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasına, Salgın’ın Bilal Erdem’e yönelik eylemi nedeniyle, ’silahla kasten yaralama’ suçundan da 9 yıla kadar, toplamda 30 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi. Açıklanan mütalaada, olay anında sanığa müdahale ettiği esnada ayağı kırılan Yusufcan İslam’a yönelik ’kasten yaralama’ suçundan ise beraatı istendi. Mütalaaya karşı savunma yapabilmeleri için süre verildi Ara kararını açıklayan mahkeme, tarafların açıklanan mütalaaya karşı gelecek celse savunma ve beyanda bulunmaları için süre verilmesine ve sanık Ömer Salgın’ın tutukluluk halinin devamına hükmederek duruşmayı erteledi. İddianameden İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede şüpheli Ömer Salgın’ın, Bilal Erdem ve Galip Usta’ya karşı ayrı ayrı ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 18 yıldan 30 yıla kadar hapis, Yusufcan İslam’a karşı ‘vücutta kemik kırılmasına veya çıkığına neden olacak şekilde kasten yaralama’ suçundan 1 yıl 6 aydan 4 yıl 6 aya olmak üzere toplamda 19 yıl 6 aydan 34 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.
İzmir Filiz Başkan’dan ’Atatürk Evi’ çağrısı: "Kaderine terk edilmesin" Mustafa Kemal Atatürk’ün 1937 yılında Selçuk’un Çamlık Mahallesi’nde konakladığı yapının kazandırılması için 2019 yılından beri mücadele eden Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, yapının bir an önce restore edilmesi gerektiğini söyledi. Sengel, “Atatürk Evi’nin kim tarafından yapıldığı hiç önemli değil. Belediye, valilik, Kültür Bakanlığı ya da başka bir kamu kurumu Önemli olan bu kültürel değerlere sahip çıkmak” dedi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1937 yılında Kuşadası’nda yapılacak Ege manevralarına katılmak için trenle geldiği Selçuk’ta kaldığı yapının durumu her geçen gün kötüye gidiyor. 2019 yılında belediye başkanı seçildiğinden beri yapının restore edilmesi için mücadele eden Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne yazdığı yazıda yapının restore edilmesi için belediyeye tahsisini istedi. Başkan Ceritoğlu Sengel, “2019 yılında Selçuk Belediye Başkanı olduğumda Çamlık Atatürk Evi için müracaat etmiştik. Atatürk Evi 2019 yılından bu zamana kadar inanılmaz derecede yıprandı. Valilikten ’Çamlık Atatürk Evi’ni bize devredin. Biz restorasyonunu gerçekleştirelim’ diye bir talepte bulunmuştuk. Çünkü kendi belediye bünyemizde restoratör mimarlarımız da var demiştik. Ancak o dönem içerisinde YİKOB tarafından yapılacağı ifade edilmişti” dedi. "Bütçeden her yıl restorasyon için pay ayırıyoruz" Aradan geçen zaman içerisinde yeniden talepte bulunmalarına rağmen bu talebin de kabul edilmediğini belirten Başkan Ceritoğlu Sengel; “2022 yılında tekrardan bir talepte bulunduk. Buranın bir an önce Valilik Makamı tarafından YİKOB payıyla ya da Efes Selçuk Belediyesi’ne devredilerek Efes Selçuk Belediyesi’nin bulacağı mevcut olabilecek olan sistemle yapılabileceğini söylemiştik. O zamandan bu zamana kadar hala daha taş taş üstüne konulmadı. Biz ısrarla her yıl belediye bütçemize restorasyonun yapılabilmesi adına pay ayırıyoruz. 2019 yılında gönderdiğimiz yazının ardından baktık aradan yıllar geçti olmuyor tekrar gönderdik; yine biz yaparız dendi. Hala yapacaklar bekliyoruz” diye konuştu. Başkan Ceritoğlu Sengel, “Her şeyden önce bu tarihi ve kültürel mirasa sahip çıkmak hepimizin görevi olarak biliyoruz. Atatürk Evi’nin kim tarafından yapıldığı hiç önemli değil. Belediye, valilik, Kültür Bakanlığı ya da başka bir kamu kurumu Önemli olan bu kültürel değerlere sahip çıkmak. Milletvekilimiz Sevda Erdan Kılıç da konuyu meclis gündemine taşıdı. Herkesin desteğini bekliyoruz” dedi. Atatürk Evi’nin tarihi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kuşadası’nda yapılacak askeri manevraya katılmak üzere 1937 yılında Selçuk’a trenle gelmiş, buradan kara yoluyla Çamlık’a (o zamanki adıyla Aziziye köyü) geçerek bahse konu olan yapıda ikamet etti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk evi olarak adlandırılan yapıda ikamet ettiği sırada evin civarındaki çam ağaçlarına hayran kalmış, bu sebeple Aziziye olan köyün adını Çamlık olarak değiştirilmesini önermiştir.
İstanbul Fatih Camii’nde imama saldıran sanık hakkında mütalaa: 3 suçtan 30 yıla kadar hapis cezası talebi Fatih Camii’nde soru sorma bahanesiyle yanaştığı imamın ve kendisine engel olmak isteyen 2 kişinin yaralanmasına neden olan sanık Ömer Salgın’ın yargılandığı davada mütalaa açıklandı. Mütalaada, Sanık Salgın’ın 3 suçtan toplamda 30 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi. Fatih’te 8 Ocak 2024’de Fatih Camii imamı Galip Usta’ya ‘hocam bir şey sorabilir miyim’ diyerek bıçakla saldırdığı, kendisini ayırmaya çalışan 2 kişinin ise yaralanmasına neden olan sanık Ömer Salgın’ın yargılandığı davada Cumhuriyet Savcısı, esasa ilişkin mütalaasını açıkladı. İstanbul 35.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanık Ömer Salgın, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi’nde (SEGBİS) yaşanan sorun nedeniyle bağlanamadı. Duruşmada tarafların avukatları hazır bulundu. 3 suçtan 30 yıla kadar hapis cezası talebi Cumhuriyet Savcısı tarafından açıklanan esasa ilişkin mütalaada, olay günü sanığın, Fatih Camii’ne giderek bir müddet zaman geçirdiği, daha sonra olay öncesinde tanımadığı Camii imamı Galip Usta ve müşteki Bilal Erdem’in bulunduğu odaya girdiği aktarıldı. Mütalaada sanığın, Galip Usta’yı öldürme kastıyla hareket ederek elinde bulunan kesici alet ile birden fazla kez Usta’yı yaraladığı belirtildi. Mütalaada, sanık Ömer Salgın’ın, Galip Usta’yı öldürmeye elverişli kesici aletle, yaşamını tehlikeye sokacak şekilde yaraladığını kaydedilerek, ’kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 20 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi. Mütalaada, Ömer Salgın’ın ‘ruhsatsız silah bulundurma’ suçundan da 1 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasına, Salgın’ın Bilal Erdem’e yönelik eylemi nedeniyle, ’silahla kasten yaralama’ suçundan da 9 yıla kadar, toplamda 30 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi. Açıklanan mütalaada, olay anında sanığa müdahale ettiği esnada ayağı kırılan Yusufcan İslam’a yönelik ’kasten yaralama’ suçundan ise beraatı istendi. Mütalaaya karşı savunma yapabilmeleri için süre verildi Ara kararını açıklayan mahkeme, tarafların açıklanan mütalaaya karşı gelecek celse savunma ve beyanda bulunmaları için süre verilmesine ve sanık Ömer Salgın’ın tutukluluk halinin devamına hükmederek duruşmayı erteledi. İddianameden İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede şüpheli Ömer Salgın’ın, Bilal Erdem ve Galip Usta’ya karşı ayrı ayrı ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 18 yıldan 30 yıla kadar hapis, Yusufcan İslam’a karşı ‘vücutta kemik kırılmasına veya çıkığına neden olacak şekilde kasten yaralama’ suçundan 1 yıl 6 aydan 4 yıl 6 aya olmak üzere toplamda 19 yıl 6 aydan 34 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.
Kayseri Kayseri Kitap Fuarı’nı 1 milyon kişi ziyaret etti Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Sun Fuarcılık işbirliği ile düzenlenen Kayseri 7. Kitap Fuarı ile ilgili bilgi veren Sun Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Saçmacı, 1 milyon 85 bin 114 ziyaretçi ağırladıklarını söyleyerek, “Kitap fuarımızda kendi rekorumuzu egale ettik” dedi. Kayseri’de bu tür etkinliklerin daha çok yapılması gerektiğini söyleyen Mehmet Saçmacı, “Kayseri 7. Kitap Fuarı, Türkiye’de gündemde olan bütün yayın evlerinin, yazarların övgüyle bahsettiği bir kitap fuarı. Kayseri 7. Kitap Fuarı’nı 1 milyon 85 bin 114 ziyaretçi rekor sayısıyla kendi rekorumuzu egale ederek yine bir rekorlu kapanışla kapattık. Tabi bundan hem Kayseri memnun, hem yayın evleri memnun, hem yazarlarımız memnun. Gerçekten Kayseri Kitap Fuarı çok başarılı bir fuar. Tabi Kayseri’de bunun gibi etkinliklerin daha fazla yapılması lazım. Kayseri’nin böyle başarılı fuarlarla gündemde kalması, Kayseri için en büyük reklam. Biz Kayserili hemşehrilerimize, Kayseri’nin etrafından gelen bütün çevre il ve ilçedeki okurlarımıza sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz” dedi. Saçmacı, fuara 412 yayınevi ve 500’ün üzerinde yazarın katıldığını söyleyerek, “Fuarımıza 412 yayınevi ve 500’ün üzerinde yazar katıldı. Fiziki şartlarımız ve daha yazar sayısı da daha fazla artabilirdi ama uçak seferlerindeki doluluk oranlarından bir 50 yazarımıza da cevap veremedik. 412 yayın evimiz buradan hepsi herkes memnuniyetle ayrıldığı kanaatindeyim. Yani Kayseri gerçekten bu kitap fuarına önem veriyor. Kayseri halkı önem veriyor. Kayseri valimizin ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımızın bizim için manevi destekleri çok önemli. Onlar Her gün buradaydı. Onlar çok büyük destek verdiler. Yani burada hepimiz bir arada olduğumuz müddetçe bu kitap fuarlarının çok daha ileri seviyelere geleceği kanaatindeyim” ifadelerini kullandı.