GÜNDEM - 21 Ekim 2024 Pazartesi 11:11

Bilecik’te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları başladı

A
A
A
Bilecik’te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları başladı

Bilecik’te Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen sportif turnuvalar başladı.


Bilecik Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün öncülüğünde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenlediği ’ Cumhuriyet Turnuvaları’ başladı. Gençlerin sporla buluşmasını teşvik etmek amacıyla düzenlenen turnuvalarda dereceye girenlere 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında ödülleri verilecek. Turnuva hakkında bilgi veren Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Yasin Özdemir, "Gençlerimiz için modern spor tesisleri inşa eden bakanlığımız bunun yanında çeşitli spor branşların da düzenlediği organizasyonlarla kapalı ve açık spor alanlarından tam kapasite faydalanıyor. Bu sebeple Gölpazarı ve Söğüt ilçelerinde düzenlenen halka açık voleybol turnuvaları ve masa tenisi turnuvaları gerçekleşti. Ayrıca açık hava spor alanında ise kadın voleybol takımı arasında gazozuna maç etkinliği düzenlendi. Maç sonunda gazoz ikramıyla günü tatlandırdılar. Spor ve arkadaşlık dolu harika bir gün geçirdiklerini dile getirdiler" dedi.



Bilecik’te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları başladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Vadi Mahallesi, yeni yağmur suyu altyapısına kavuştu Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Vadi Mahallesi’nde yürüttüğü 3 kilometrelik yağmur suyu hattı imalatlarını tamamladı. 40 milyon TL’lik yatırımla Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Başkonuş ve Süleyman Çelebi caddelerinin yağmur suyu kaynaklı sorunları çözüme kavuşturuldu. 6 Şubat depremlerinin ardından şehrin yeniden inşası ve modern altyapı ihtiyaçlarının karşılanması noktasında yatırımlarını artırarak sürdüren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin çalışma gerçekleştirdiği adreslerden biri de Onikişubat ilçesi Vadi Mahallesi oldu. Daha sağlam ve sürdürülebilir altyapılar oluşturarak vatandaşların yaşam kalitesini artırmak ve şehrin altyapısını uzun yıllar boyunca garanti altına almak için başlatılan proje kapsamında bölgeye yaklaşık 3 kilometrelik yeni yağmur suyu şebeke hattı kazandırıldı. 40 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilen projeyle Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Başkonuş ve Süleyman Çelebi caddelerinde yağmur suyundan kaynaklı oluşan sorunların önüne geçildi. Yeni şebeke hattı bölgenin yağmur suyu altyapısını daha sağlıklı ve sürdürülebilir bir seviyeye taşıyarak altyapının mevcut ve gelecekteki ihtiyaçlara daha iyi yanıt vermesini sağlayacak. “Mahallemizin önemli bir sorunu daha çözüme kavuştu” Vadi Mahallesi Muhtarı Betül Akdağ, Süleyman Çelebi Caddesi’nde yağmur yağdığı zaman göllenmeler, su birikintileri ve ulaşımda aksamalar meydana geldiğini belirterek, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Fırat Görgel, göreve geldiği günden itibaren bizlerin istek, talep ve şikâyetlerimize kulak verdi. Burada meydana gelen sorunu da başkanımıza ilettik. Başkanımızın talimatları doğrultusunda ekipler burada başlattığı alt ve üstyapı çalışmalarını tamamladı. Mahallemizin büyük bir sorunu daha çözüme kavuştu. Büyükşehir Belediye Başkanımız Fırat Görgel ve ekibine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Erzurum Erzurum’da bilirkişilik müessesesi masaya yatırıldı Erzurum Bilirkişilik Bölge Kurulu, bilirkişilik müessesesini ele almak için bir program düzenledi. Taraflar karşılaşılan sorunları ve çözümleri dile getirdi. Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi Konferans Salonu’nda düzenlenen “Bilirkişilik Müessesesi Yargılama Aşamasındaki Sorunlar ve Çözüm Önerileri” konulu programda, konunun tarafları bir araya geldi, sistemde karşılaşılan sorunlar gündeme getirildi. Erzurum Bilirkişilik Bölge Kurulu Başkanı Pınar Demir Yılmazel, bilirkişilik müessesesinin hukuk sistem için çok önemli ve değerli bir yere sahip olduğunu belirterek, “Bu vesile ile hakimlerimiz, savcılarımız, avukatlarımız, akademisyenlerimiz ve bilirkişilerimizle bir araya gelerek bilirkişilik kurumunun karşı karşıya olduğu sorunları, onların çözüm yollarını ilk ağızdan paylaşma imkanı bulduk. Değerli katkılarından dolayı tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz” dedi. Başsavcı Aydemir: “Yargılamaları hızlandırıcı özelliğe sahip” Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, bilirkişiliğin konumu itibariyle yargılamaların belki de en önemli, özellikle teknik konu gerektiren, uzmanlık gerektiren konularda kurumlarından bir tanesi olduğunu dile getirerek, “İyi hazırlanmış bir bilir kişi raporu, tüm sefahatleri kapsayan, tüm soruları cevaplayan, tek seferde iyi bir şekilde sonuçlandıran bir bilirkişi raporu yargılamaları son derece hızlandırıcı bir etkiye sahip. Bilir kişiliğin önemi değeri o kadar net bir şekilde aslında ceza mahkemesi kanununda ortaya konulmuş ki, hakimin reddi ile aynı sebeplerden reddedilen bir kurum olarak CMK 69’ncu maddede açık hükümle bu belirtiliyor. Yani düşünün taraflar hakimin reddi sebeplerini ki, hakim yargılamanın ana aktörü ile bilirkişinin reddi sebeplerini yasa koyucu aynı derecede tutmuş. Bu ne demek? Ne kadar kıymetli ve değerli bir iş yaptığınızın göstergesi demek. Aynı zamanda bilirkişilikten çekinme sebeplerini de yargılamaların en önemli delili olan tanıklıktan çekilme sebepleriyle eşdeğer tutmuş. Bu da gösteriyor ki, bilirkişiliğe kanun koyucumuz üst seviyede bir konumlandırma yapmış. Bilirkişilerimiz tıpkı hakimlerimiz gibi tarafsız, bağımsız, objektif, bilimsel kriterlere göre hareket eden, taraflarla bağlantı kurmayan, iki tarafta bir arada iken değerlendirme yapan, onların görüşünü alan yani hakimin tüm vasıflarını bünyesinde toplaması gereken bir özelliğe sahip olmalı.” şeklinde konuştu. Sorunlar tek tek not alındı Açılış konuşmalarından sonra katılımcılar bilirkişilikle alakalı karşılaşılan sorunların birinci ağızdan iletme imkanı bulurken, Erzurum Bilirkişilik Bölge Kurulu Başkanı Pınar Demir Yılmazel ve Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir tek tek not aldı.
Erzurum Erzurum’da bilirkişilik müessesesi konuşuldu Erzurum Bilirkişilik Bölge Kurulu, bilirkişilik müessesesini ele almak için bir program düzenledi. Taraflar karşılaşılan sorunları ve çözümleri dile getirdi. Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi Konferans Salonu’nda düzenlenen “Bilirkişilik Müessesesi Yargılama Aşamasındaki Sorunlar ve Çözüm Önerileri” konulu programda, konunun tarafları bir araya geldi, sistemde karşılaşılan sorunlar gündeme getirildi. Erzurum Bilirkişilik Bölge Kurulu Başkanı Pınar Demir Yılmazel, bilirkişilik müessesesinin hukuk sistem için çok önemli ve değerli bir yere sahip olduğunu belirterek, “Bu vesile ile hakimlerimiz, savcılarımız, avukatlarımız, akademisyenlerimiz ve bilirkişilerimizle bir araya gelerek bilirkişilik kurumunun karşı karşıya olduğu sorunları, onların çözüm yollarını ilk ağızdan paylaşma imkanı bulduk. Değerli katkılarından dolayı tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz” dedi. Başsavcı Aydemir: “Yargılamaları hızlandırıcı özelliğe sahip” Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, bilirkişiliğin konumu itibariyle yargılamaların belki de en önemli, özellikle teknik konu gerektiren, uzmanlık gerektiren konularda kurumlarından bir tanesi olduğunu dile getirerek, “İyi hazırlanmış bir bilir kişi raporu, tüm sefahatleri kapsayan, tüm soruları cevaplayan, tek seferde iyi bir şekilde sonuçlandıran bir bilirkişi raporu yargılamaları son derece hızlandırıcı bir etkiye sahip. Bilir kişiliğin önemi değeri o kadar net bir şekilde aslında ceza mahkemesi kanununda ortaya konulmuş ki, hakimin reddi ile aynı sebeplerden reddedilen bir kurum olarak CMK 69’ncu maddede açık hükümle bu belirtiliyor. Yani düşünün taraflar hakimin reddi sebeplerini ki, hakim yargılamanın ana aktörü ile bilirkişinin reddi sebeplerini yasa koyucu aynı derecede tutmuş. Bu ne demek? Ne kadar kıymetli ve değerli bir iş yaptığınızın göstergesi demek. Aynı zamanda bilirkişilikten çekinme sebeplerini de yargılamaların en önemli delili olan tanıklıktan çekilme sebepleriyle eşdeğer tutmuş. Bu da gösteriyor ki, bilirkişiliğe kanun koyucumuz üst seviyede bir konumlandırma yapmış. Bilirkişilerimiz tıpkı hakimlerimiz gibi tarafsız, bağımsız, objektif, bilimsel kriterlere göre hareket eden, taraflarla bağlantı kurmayan, iki tarafta bir arada iken değerlendirme yapan, onların görüşünü alan yani hakimin tüm vasıflarını bünyesinde toplaması gereken bir özelliğe sahip olmalı.” şeklinde konuştu. Sorunlar tek tek not alındı Açılış konuşmalarından sonra katılımcılar bilirkişilikle alakalı karşılaşılan sorunların birinci ağızdan iletme imkanı bulurken, Erzurum Bilirkişilik Bölge Kurulu Başkanı Pınar Demir Yılmazel ve Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir tek tek not aldı.