GÜNDEM - 27 Ekim 2024 Pazar 12:56

Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Gökpınar köy sakinleri ile bir araya geldi

A
A
A
Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Gökpınar köy sakinleri ile bir araya geldi

Bilecik Valisi Şefik Aygöl, merkeze bağlı Gökpınar köy sakinleri ile bir araya gelerek köydeki çalışmaları da yerinde inceledi.


Bilecik merkeze bağlı Gökpınar köyünde devam eden sıcak asfalt serimi çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Aygöl, köy sakinleriyle bir araya gelerek hem projeyle ilgili köy halkının düşüncelerini aldı hem de vatandaşlarla sohbet etti.


Vali Aygöl ziyarete ve incelemelere ilişkin yaptığı açıklamada, “Gökpınarlı teyzelerimizin sohbeti, tıpkı onların güler yüzleri gibi içimizi ısıtıyor, onların samimiyeti ve duaları bizlerin çalışma azmini artırıyor. Vatandaşlarımızın en iyi şekilde hizmet alması için çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz. Ülkemizin kalkınmasının önüne engel koymak isteyenler bizleri asla yolumuzdan geri döndüremezler. Hainlere inat Türkiye Yüzyılı’nda üretmeye, çalışmaya devam edeceğiz” dedi.


Vali Aygöl’e köylerine yapılan yatırımlar için teşekkür eden Gökpınar sakinleri, yollarının yenilenmesiyle ulaşımın daha güvenli ve konforlu hale gelmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.



Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Gökpınar köy sakinleri ile bir araya geldi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Konya’da 3 evin tamamen yandığı mahallede enkaz kaldırma işlemleri sürüyor Konya’nın Beyşehir ilçesinde gece saatlerinde 3 evin tamamen yanarak kullanılamaz hale geldiği yangında enkaz kaldırma ve temizlik çalışmaları devam ediyor. Yangın, gece saatlerinde ilçeye bağlı Doğanbey Mahallesi’nde bulunan bir evde çıktı. Edinilen bilgiye göre, ikametinde tek başına yaşayan F.S.’nin evinde henüz bilinmeyen bir sebeple yangın başladı. Alevler bitişikteki iki eve daha sıçradı. Yangını görenlerin haber vermesi üzerine adrese çevre ilçelerden de destekle çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Talep üzerine Beyşehir Orman İşletme Müdürlüğüne ait yangın arasözleri de müdahale için sevk edildi. Kerpiç, taş ve ahşap yapılı eski köy evlerinde çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahalede bulundu. Zaman zaman patlamaların da yaşandığı yangın, uzun uğraşların ardından sabah saatlerinde kontrol altına alınırken, ardından soğutma çalışmaları başlatıldı. Yangında 3 ev tamamen yanarak kullanılamaz hale gelirken, alevlerin sıçraması sonucu çevresindeki 4 ev de kısmen yandı. Ekipler ve mahalle sakinlerinin de katıldığı çalışmada iş makineleri ile enkaz kaldırma ve temizlik çalışmaları devam ediyor. Yangın anını anlatan Mustafa Akiz, gece aniden elektriklerin kesildiğini belirterek, "Elektrik neden kesildiğini pencereden baktığımda dumanların yükseldiğini fark ettim. İlk anda büyük bir müdahale olsaydı bu kadar yangın olmazdı. Canlı yayın açtık, oradan sesimizi duyurduk. 9-10 tane evimiz yangından dolayı hasar gördü. Ekiplerin çalışması olmasa 30-40 ev yanacaktı" dedi. Yangının yaşandığı mahalleye gelen AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay evi yanan vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulunarak yangına ilişkin bilgi aldı.
Bursa "Dijial izi’min farkındayım" Özel eğitim meslek okullarında öğrenim gören öğrencilere yönelik olarak yürütülen ve dijital okuryazarlık becerilerini geliştirmeyi amaçlayan "Dijital iz’imin farkındayım" projesi tamamlandı. Proje çerçevesinde, Bursa’daki 6 özel eğitim meslek okulundan 24 öğrenciye siber zorbalık, dijital istismar ve internet güvenliği konularında farkındalık kazandırılarak güvenli internet kullanımı ile ilgili eğitimler verildi. Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), Bilişim Sektörü İş Adamları ve Profesyonelleri Derneği (BİSİAD), Bursa Coşkunöz Eğitim Vakfı ve Bursa İstihdam ve Kariyer Ofisi’nin (BİKO) paydaşları arasında yer aldığı projede, öğrencilerin dijital dünyada daha güçlü bireyler olmalarını sağlamak hedefiyle çeşitli etkinlikler düzenlendi. Proje kapsamında ayrıca iş hayatına geçiş ve istihdam süreçlerine ilişkin farkındalık programları da gerçekleştirildi. Bursa İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu, projenin tüm aşamalarını büyük bir ilgi ve heyecanla takip ettiğini ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü; “Günümüz dünyasında öğrencilerimizin dijital ortamda karşılaşabilecekleri tehditlere karşı hazırlıklı olmalarını sağlamak, aynı zamanda bizim de sorumluluklarımız arasındadır. Paydaşlarımızın çok kıymetli katkılarıyla hayata geçirilen ‘Dijital iz’imin farkındayım’ projesi, odağına insanı almış olan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında da her sınıf seviyesindeki özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerimize yönelik önemli bir adım olarak değerlendirilmektedir. Proje çerçevesinde yürütülen etkinliklerle özel gençlerimiz dijital güvenlik konusunda özel bir programa dahil olmuşlar ve bu alandaki farkındalıklarını güçlendirmişlerdir. Teknik faydasının yanı sıra sosyal anlamda da bir bütünleşmeye vesile olan bu çalışmaya emek veren mesai arkadaşlarıma ve katkı sunan tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.” Özel bireylerde farkındalık oluşturmayı, bu bireylere eğitim ve bağımsız yaşam konularında destek sağlayarak toplumla bütünleşmelerini kolaylaştırmayı ve özel bireylere hizmet sunan kişiler ile bu bireyler arasında bilimsel uygulamaların yaygınlaşmasını sağlamayı amaçlayan 4 bin 8 destekleme programı çerçevesinde Türkiye genelinde desteklenen 68 projeden biri olan “Dijital iz’imin farkındayım” projesi ile elde edilecek sonuçların, öğrencilerin dijital becerilerini geliştirmek için etkili stratejilerin belirlenmesine katkıda bulunarak bu alandaki bilinç ve farkındalık düzeyini artırması hedeflenmektedir.
Tunceli Tunceli’de “Uluslararası Duvar Boyama Günleri” düzenlendi Tunceli’nin Pülümür ilçe belediyesi, ünlü şair Cemal Süreya anısına yaptırılan Cemal Süreya Kültür ve Bellek Evi etkinlikleri kapsamında Türkiye’nin yanı sıra dünyanın farklı ülkelerinden ressamların katılımıyla “Uluslararası Duvar Boyama Günleri” etkinliği düzenledi. 5 gün süren etkinlikte ilçedeki duvarlar rengarenk boyandı. Tunceli’nin Pülümür Belediyesi, Cemal Süreya Kültür ve Bellek Evi etkinlikleri kapsamında 5 gün süren Uluslararası Duvar Boyama günleri etkinliği gerçekleştirdi. Türkiye’nin yanı sıra Singapur, Tacikistan, Amerika, Endonezya ve Bangladeş’ten ünlü ressamların katıldığı etkinlikte, belirlenen duvarlara ilçenin tarihi ve doğal güzellikleri resmedildi. Projenin koordinatörlüğünü yapan emekli edebiyat öğretmeni Ayfer Çakal, boyama günleri öncesi temalar belirlediklerini belirterek, “Pülümür kentinin doğal ve tarihi güzellikleri, Pülümürlü şair Cemal Süreya’nın şiirleri ve yaşama bakışı, dostluk ve dayanışma ve kültürlerarası diyalog konuları duvarlara işlendi” dedi. Singapur’dan etkinliğe katılan Barry Yeow isimli ressam, Cemal Süreya’nın yaşamı ve şiirlerindeki umutsuzluğu umutlu hale getirmek için resmettiklerini söylerken, Amerika’dan katılan Tacikistan asıllı Farrukh Negmat ise, Türkiye’de benzer çok projeye katıldığını ve Pülümür’de bulunmaktan son derece mutlu olduğunu belirtti. Etkinliğe ilişkin bilgi veren Pülümür Belediye Başkanı Müslüm Tosun, “Belediyemizin etkinlikleri kapsamında dünyanın birçok ülkesinden sanatçıları bir araya getirerek duvarlara resimler yaptık. Oldukça keyifli geçti. Pülümür’ü, Cemal Süreya’yı biraz daha öne çıkarmak, kültürel ve sanatsal faaliyetleri yaygınlaştırmak amacı taşıyoruz. Önümüzdeki yıllarda da farklı sanatçıları da katarak bu tür etkinlikleri geliştirmek ve yaygınlaştırmak istiyoruz” dedi. Vatandaşlardan Eylem Aras ise, “Türk ve dünya edebiyatının ünlü şairlerinden Cemal Süreya’nın doğduğu topraklarda uluslararası duvar boyama günlerine katılım sağlayan 5 ressamla çalışmanın içinde olmanın gururunu yaşıyorum. Ciddi emek verildi. Bundan sonra yapılacak çalışmalarla ilçemize farklı değerler kazandıracağız” diye konuştu. Etkinliğin sonunda ressamlar Belediye Başkanı Müslüm Tosun’a resim hediye ederken Başkan Tosun da katılımcılara ilçenin ünlü balı ve tuzundan hediye etti.