ASAYİŞ - 27 Ekim 2024 Pazar 14:17

Konya’da 3 evin tamamen yandığı mahallede enkaz kaldırma işlemleri sürüyor

A
A
A
Konya’da 3 evin tamamen yandığı mahallede enkaz kaldırma işlemleri sürüyor

Konya’nın Beyşehir ilçesinde gece saatlerinde 3 evin tamamen yanarak kullanılamaz hale geldiği yangında enkaz kaldırma ve temizlik çalışmaları devam ediyor.


Yangın, gece saatlerinde ilçeye bağlı Doğanbey Mahallesi’nde bulunan bir evde çıktı. Edinilen bilgiye göre, ikametinde tek başına yaşayan F.S.’nin evinde henüz bilinmeyen bir sebeple yangın başladı. Alevler bitişikteki iki eve daha sıçradı. Yangını görenlerin haber vermesi üzerine adrese çevre ilçelerden de destekle çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Talep üzerine Beyşehir Orman İşletme Müdürlüğüne ait yangın arasözleri de müdahale için sevk edildi. Kerpiç, taş ve ahşap yapılı eski köy evlerinde çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahalede bulundu. Zaman zaman patlamaların da yaşandığı yangın, uzun uğraşların ardından sabah saatlerinde kontrol altına alınırken, ardından soğutma çalışmaları başlatıldı. Yangında 3 ev tamamen yanarak kullanılamaz hale gelirken, alevlerin sıçraması sonucu çevresindeki 4 ev de kısmen yandı.


Ekipler ve mahalle sakinlerinin de katıldığı çalışmada iş makineleri ile enkaz kaldırma ve temizlik çalışmaları devam ediyor. Yangın anını anlatan Mustafa Akiz, gece aniden elektriklerin kesildiğini belirterek, "Elektrik neden kesildiğini pencereden baktığımda dumanların yükseldiğini fark ettim. İlk anda büyük bir müdahale olsaydı bu kadar yangın olmazdı. Canlı yayın açtık, oradan sesimizi duyurduk. 9-10 tane evimiz yangından dolayı hasar gördü. Ekiplerin çalışması olmasa 30-40 ev yanacaktı" dedi.


Yangının yaşandığı mahalleye gelen AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay evi yanan vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulunarak yangına ilişkin bilgi aldı.



Konya’da 3 evin tamamen yandığı mahallede enkaz kaldırma işlemleri sürüyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Fatih Serkan Albayrak: "Almış olduğumuz mağlubiyetten dolayı çok üzgünüz" Konyaspor Teknik Sorumlusu Fatih Serkan Albayrak, 3-1 mağlup bitirdikleri Gaziantep FK maçının ardından, "Almış olduğumuz mağlubiyetten dolayı çok üzgünüz" dedi. Konyaspor, Trendyol Süper Lig’in 10. haftasında konuk olduğu Gaziantep Futbol Kulübü’ne 3-1 mağlup oldu. Bu sonuçla Gaziantep FK puanını 9’a yükseltirken Konyaspor ise 11 puanda kaldı. Karşılaşma sonrası basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Konyaspor Teknik Sorumlusu Fatih Serkan Albayrak, karşılaşmayı mağlup bitirdikleri için üzgün olduklarını söyledi. Albayrak, "Bugün gerçekten burada almış olduğumuz mağlubiyetten dolayı çok üzgünüz. Çünkü istemediğimiz bir mağlubiyet oldu. Yani oyun olarak da memnun değiliz. İlk yarıda bizim attığımız gole kadar her şey istediğimiz gibi gidiyoruz. Erken golü bulduk. Ama bulduğumuz gol bizim maalesef oyun disiplinimizi kopardı. Çünkü skoru koruma içgüdüsüyle anlamsız bir şekilde uzun toplarla, direkt hücumlarla oynamaya çalıştık. Aslında orada istediğimiz, daha çok topa sahip olarak oyunu domine etmekti. Çünkü skor da bizim lehimizeydi. Oyun da artık bize doğru dönmeye başlıyordu. Fakat biz de anlam veremiyoruz o paniğe. Oyuncularımızın bazen öz güvensiz oynamaları bizi de üzüyor. İstemediğimiz şekilde plan gelişiyor. Futbolun içerisinde var. Ne kadar biz kenardan veya hafta içerisinde çalışsak da bazen sahanın kenarından yeterli derecede müdahale edemiyoruz. Bir yere kadar müdahale edebiliyoruz. Kalemizde erken golü görmek oyun planını tamamen bizim açımızdan bozdu. İkinci gole de reaksiyon veremedik. Biraz oyun disiplininden kopmalar oldu. Yani bugünkü oyun bizi gerçekten üzdü. En büyük gücümüz, mücadele gücümüz. Bu bizim artı tarafımız ama eksi tarafımız da topa sahip olamamak. Bugün de topa sahip olma konusunda sıkıntı yaşadık. Bugün bu anlamda sıkıntı yaşadık. Mücadele anlamında sıkıntımız yok. Oyuncularımızın daha öz güvenli, hata yapmaktan korkmadan oynaması gerekiyor. Son maçlarda bu konuda sıkıntı yaşadık. Ligde 10 haftada 6 deplasman maçı oynadık. Ligde zorlu takımlarla zorlu müsabakalar oynadık. Bu bahane olamaz. Bizim isteğimiz oyunu oynamak ve topa sahip olmak" ifadelerini kullandı.
Kocaeli Başiskele’de Cumhuriyet Bayramı coşkusu başladı Başiskele’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu ve heyecanı "Türkülerle Türkiye Yüzyılı" programıyla başladı. Başiskele Belediyesi tarafından ilki geçen yıl gerçekleştirilen ve vatandaşlar tarafından beğeni toplayan Türkülerle Türkiye Yüzyılı programı, Cumhuriyetin 101. yıldönümünde de sahnelendi. Türkiye Yüzyılı Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen programa yoğun ilgi oldu. Programa Başiskele Kaymakamı Soner Şenel, Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, STK’lar, amatör spor kulüpleri yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. "Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatacağız" Programda ilk konuşmayı gerçekleştiren Başkan Yasin Özlü, Türkiye’nin savunma sanayisinin lokomotifi TUSAŞ’a düzenlenen hain terör saldırısına değinerek, "Tam bağımsız Türkiye idealimizin timsali olan yerli ve milli sanayi atılımlarımızı sekteye uğratmak isteyen hainlere en güzel cevabı yine bir TUSAŞ mühendisimiz verdi. ’Hainlere inat var gücümüzle daha çok çalışacağız, daha fazla üreteceğiz’ diyen mühendisimiz gibi Türkiye Yüzyılı’nın mimarı olacak gençlerimiz ile güçlü bir Türkiye inşa etmeye devam edecek, Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ülkemizi taşımak için Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatacağız. Bizlere Cumhuriyeti miras bırakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere kahraman şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve özlemle anıyorum. TUSAŞ saldırısında şehit düşen vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum" dedi. Yıllardır geleceğin müzisyenlerini yetiştiren Başiskele Müzik Okulları’nda görev yapan öğretmenlerin seslendirdiği kahramanlık türküleri, Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Abdulsamed Yaylı’nın okuduğu kahramanlık şiirleriyle izleyicilere coşku dolu güzel bir müzik ziyafeti sunuldu. Cumhuriyet Bayramı coşkusu 29 Ekim Salı günü daha da artacak. Başiskele Kaymakamlığı koordinesi Başiskele Belediyesi’nin destekleriyle Cumhuriyetin 101. kuruluş yıldönümü kapsamında Başiskele Kent Meydanı’nda Atatürk anıtına çelenk sunumu yapılacak. İlçe protokolünün, ilçedeki resmi ve özel okul öğretmenlerinin ve öğrencilerinin katılımıyla Barbaros Semt Meydanı’nda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlenecek. Aynı günün akşamında ise Başiskele Sahili’nde yine ilçe protokolü ve halkın el ele, omuz omuza vereceği Fener Alayı yürüyüşü yapılacak. Başiskele Sahil Kafe’den itibaren saat 19.30’da başlayacak yürüyüş iskelede sona erecek.HFV
Muğla Bodrum’da 345 dönümlük göletin sivrisinek sorunu çözüldü Muğla Büyükşehir Belediyesi Vektörle Mücadele ekipleri Bodrum Göltürkbükü Mahallesi’ndeki 345 dönümlük gölet, sazlık ve bataklık alanda yaşanan sivrisinek sorununu çözdü. Muğla’nın 13 ilçesi, 574 mahallesinde vektörle mücadele çalışmalarına veteriner hekim, ziraat mühendisi, kimyager ve biyologlardan oluşan 202 personel ve 61 araçla devam eden Büyükşehir Belediyesi uzun yıllardır sivrisinekle mücadele ettikleri mevkilerden birisi olan Göltürkbükü Mahallesi’ndeki 345 dönümlük gölet, sazlık, bataklık alanında ilaçlama yaptı. Büyükşehir ekipleri gölet alanının çok su tutan geniş bir bölge olması, son yıllarda sivrisinek popülasyon sayısının artarak merkez mahallelere de rahatsızlık vermeye başlaması nedeniyle bölgede 10 ekiple çalışma başlattı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın talimatı ile 345 dönümlük bölgede adım adım ilerleyen Büyükşehir Belediyesi vektörle mücadele ekipleri doğaya zarar vermeyen biyolojik ürünleri ile sorunu çözdü. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Bodrum Göltürkbükü ve çevre mahalleleri ilgilendiren vektörle mücadele çalışmalarını 1. Bölge İlçe Hizmetleri Genel koordinatörü Abdullah Engin Başol, Bodrum Belediyesi meclis üyesi İbrahim Özten, Büyükşehir Belediyesi 1. Bölge İlçe Hizmetleri Daire Başkanı Kadriye Erkal Yıldırım, Gölköy Mahalle Muhtarı Ahmet Barut’ta yerinde inceledi.