GÜNDEM - 13 Ekim 2024 Pazar 13:42

Ara tatilden sonra öğrenciler yeni okuluna kavuşacak

A
A
A
Ara tatilden sonra öğrenciler yeni okuluna kavuşacak

Bilecik Valisi Şefik Aygöl, İnhisar İlk ve Ortaokulu’nun yapım çalışmalarını yerinde inceledi.


Vali Aygöl, 3 Kasım 2023 tarihinde temelini attıkları yeni okul binasının modern eğitim imkanları sunacağını belirttiği konuşmasında; "Kasım ayında verilecek Birinci Dönem Ara Tatilinden sonra öğrencilerimiz yeni binalarında ders alacak. Öğretmenlerimiz, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı yetiştirecektir. İnhisar ilçemizin yeni okulu, şimdiden öğretmen, öğrenci ve velilerimize hayırlı olsun," ifadelerini kullandı.


Vali Aygöl, ayrıca İnhisar ilçesine bağlı Samrı köy yoluna atılan sıcak asfalt serim çalışmalarını da inceledi. Köydeki vatandaşlarla bir araya gelerek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Vali Aygöl burada yaptığı açıklamada, "Vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunmak adına çalışmalarımız aralıksız devam edecektir" dedi.



Ara tatilden sonra öğrenciler yeni okuluna kavuşacak

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Eşini darp edip sokağa atan ardından çocuklarını rehin alan koca tutuklandı Denizli’de çalışmayan koca, ‘Para yok’ cevabını aldığı eşini darp edip sokağa attıktan sonra biri engelli 3 çocuğunu da odaya kilitleyip rehin aldı. Boşanmak isteyen eşinin şikayetçi olması üzerine şahıs tutuklandı. Olay, Sarayköy ilçesi Cumhuriyet Mahallesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bir süredir çalışmadığı öğrenilen Hüseyin Tüzün, biri engelli 3 çocuk annesi eşi Şadiye Tüzün’den para istedi. Eşinden para alamayan Hüseyin Tüzün, çocuklarının gözü önünde eşini darp ederek dışarı attı. Gözü dönen koca 12, 10 ve 6 yaşındaki çocuklarını da odaya kilitleyip rehin aldı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine acil sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekibi darp edilip, dışarı atılan Şadiye Tüzün’e müdahalede bulunurken, eve giren polis ekipleri Hüseyin Tüzün’ü gözaltına aldı. Odaya kilitlenen çocukları ise kurtarılıp annelerine teslim edildi. “‘Seni satarım, çocuklarını da satarım’ diyordu” Eşinden şikayetçi olan Şadiye Tüzün Sarayköy Emniyet Müdürlüğünde verdiği ifadesinde, “Eşim benden sürekli para istiyor. Paramın olmadığını söylediğimde ‘Seni satarım, çocuklarını da satarım’ diyordu. Bir süre önce 10 yaşındaki oğlumuzu durduk yere uyuduğu sırada boğazından sıkarak darp etti. Niye darp ettiğini sorduğumda ‘Kendimi kaybettim. Gözüme yabancı biri olarak göründü’ dedi. En son olay günü yine benden para istedi. Faturaların bile ödenmediği ve engelli kızımızın aylık parası olduğunu onu da kızımızın tedavisi için harcayacağımı söyledim. Daha sonra bana ‘Sen benim karımsın, benim malımsın, ister satarım, ister döverim, çocukları da alırım, sana göstermem’ diyerek beni çocuklarımın gözü önünde saçımdan asılıp, darp etti. Elindeki bıçağı gösterip, ölümle tehdit etti. Ben darp ettikten sonra bayılmışım. Kendime geldikten sonra yine beni boğazımı sıkarak darp edip, engelli kızım için olan 4 bin lirayı alıp, evden gitti. Birkaç saat sonra eve geri geldi. Kızıma ‘Kızım sen okula gitmeyeceksin. Engelli kardeşine bakacaksın. Annende ölüp gidecek.’ Dedi. Sonra beni evden attı. Eşimin ruhsatsız tabancası olduğunu biliyordum. Tabancayı ondan habersiz alıp, bana ve çocuklarıma zarar vermemesi için sakladım. Eşim olan Hüseyin Tüzün’den beni darp ettiği, ölümle tehdit ettiği, çocuklarımı tehdit ettiği, engelli çocuğumun bakım parasını gasp ettiği için davacı ve şikayetçiyim. Kadın sığınma evine gitmek istiyorum ve koruma kararı almak istiyorum” dediği öğrenildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Hüseyin Tüzün ise çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Muğla CHP lideri Özel, 13 bin oy aldığı Datça’da bin kişiye seslendi Muğla programı öncesinde Datça ilçesini ziyaret eden CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 13 bin oy aldığı Datça’da yaklaşık bin kişiye konuşma yaptı. "Muğla’nın geleceğini birlikte planlıyoruz" sloganı ile yola çıkan, Muğla’ya dair değer üreten, söz söylemek isteyen herkesin buluştuğu bir mecra olarak veriye dayalı ihtiyaç analizi çıkarması planlanan Muğla Büyükşehir Belediyesi Muğla Planlama Ajansı’nın tanıtım toplantısı için Muğla’ya gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, program öncesinde Datça ilçesini ziyaret etti. Yaklaşık bir saatlik gecikmeli gerçekleştirilen ziyarette Genel Başkan Özel’in, 13 bin oy aldığı Datça’da yaklaşık bin kişiye seslenmesi dikkatlerden kaçmadı. Datça CHP İlçe Başkanlığı önünde gerçekleştirilen programda kısa bir konuşma yapan Özel; "Ahmet başkan bu kadar yüksek bir oy alınca, Datça’daki su sorununu da biliyorum. Dedim ki; Datçalılar size bir mesaj vermiş. Büyük bir destekle yüksek bir hizmet bekliyorlar. Biraz önce dedi ki; ’Birinci etap çalışmayı bitirdik, 8 mahallenin su sorununu çözdük. 2. etaba başladık, geri kalanını da çözüyoruz’ dedi. Kendisine teşekkür ediyorum tebrik ediyorum. Bugüne kadar çalıştıkları gibi umduğumuz ve umduğunuz gibi dürüst çalıştıklarında, gayretli çalıştıklarında, emeğe değer verdiklerinde, doğayı koruduklarında, kent suçlarına karşı mücadele ettiklerinde bu yaptıkları görev bizim partimize iktidar yolunu açacak. İktidarın anahtarı onların cebinde" dedi. Genel Başkan Özel, konuşmasının ardından Abdi İpekçi Parkı Halk Kafe’nin açılışını yapmak üzere beraberindeki heyetle birlikte Marmaris’e geçti.
Muğla Özgür Özel, Bodrum’da İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu: "CHP artık Türkiye’nin partisidir" Muğla’nın Bodrum ilçesinde düzenlenen CHP İl Başkanları Toplantısı’nda konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, gündeme dair açıklamalarda bulunarak "CHP artık Türkiye’nin partisidir" dedi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Bodrum’da gerçekleştirilen CHP İl Başkanları Toplantısı’na katıldı. Azka Otel’de gerçekleştirilen toplantıda, 81 ilden gelen CHP il başkanlarına hitap eden Özel, konuşmasında Türkiye gündemine dair açıklamalarda bulundu. Konuşmasında CHP’nin yerel yönetimlerdeki başarısına dikkat çeken Özel, partinin artık sadece kıyı şeridinde değil, tüm Türkiye’de söz sahibi olduğunu belirterek "Bundan iki gün önce Çanakkale’deydim. 21 il belediye başkanımızla toplantı yaptık. Bir zamanlar Cumhuriyet Halk Partisi, yalnızca sahil şeridinin partisi olmakla suçlanıyordu. Artık bu durum değişti. CHP, yedi bölgede de il belediye başkanlığı olan tek partidir. Hiçbir partinin yedi bölgede de il belediye başkanlığı yoktur. Cumhuriyet Halk Partisi artık sadece kıyıların değil, 7 bölgenin, 81 ilin, 973 ilçenin birinci partisidir. Bu seçimlerde 413 belediyemizle Türkiye’ye hizmet ediyoruz" dedi. "Cumhuriyet Halk Partisi iktidara hazırdır" Erken seçim çağrısını yineleyen ve partisinin seçimlere her an hazır olduğunu belirten Özel, "Biz dünden razıyız, yarın seçim kararı alınsın, biz hazırız. 31 Mart seçimlerinde elde ettiğimiz başarıdan sonra 11 ay önce gerçekleştirdiğimiz kurultayda da ifade ettik, bir parti iktidara yürüyecekse, önce örgütü buna inanmalıdır. Bizim bir aday sorunumuz yok. Genel başkan, parti meclisi, milletvekili grubu ve bütün üyelerimizle birlikte en doğru adayı belirleriz" dedi. Kurultayda CHP örgütlerinin yaşadığı ekonomik sıkıntıları bildiklerini ve gerekli maddi desteği sağladıklarına da değinen Özel; "Örgüt ödeneklerini iki katına, üç katına çıkardık. Tasarruf edeceğiz ama örgütün emeğinin boşa gitmemesi için maddi desteği artırmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yaptığı konuşmada partinin Türkiye’nin sorunlarını çözmek için hazır olduğunu vurgularken, il başkanları da Özel’e desteklerini ifade ettiler. Azka Otel’de gerçekleştirilen toplantıya, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci ve Bodrum CHP İlçe Teşkilatı da katıldı.