YEREL HABERLER - 12 Ocak 2012 Perşembe 13:35

78 YAŞINDAKİ DEDEYİ 7 BİN TL DOLANDIRDILAR

A
A
A
78 YAŞINDAKİ DEDEYİ 7 BİN TL DOLANDIRDILAR

Bursa’da, bir şahıs, evlenmek için anlaştığı bir bayan tarafından 7 bin TL dolandırıldığını iddia ederek karakola müracaat etti.
Edinlen bilgiye göre, Demmirtaş Mahallesi İnönü Caddesi’nde A.A (78) evlenmek için anlaşığı F.T.’nin (57) kendisini 7 bin TL parasını dolandırdığını iddia etti. Polis, müştekinin beyanı üzerine şüpheli bayan hakkında tahkikata başlattı.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Diyarbakır Anneler Günü, Dürümlü şehitlerinin yıldönümünde ailelerinin acısını katladı Terör örgütü PKK mensuplarınca 12 Mayıs 2016’da Diyarbakır’ın Dürümlü mezrasında 15 ton patlayıcı yüklü kamyonun infilak ettirilmesi sonucu hayatını kaybeden 16 kişi, aile fertleri tarafından Anneler Günü’nde anıldı. PKK’lı teröristlerin, Bingöl’ün Genç ilçesinde gasbettikten sonra patlayıcı yükledikleri kamyonu Dürümlü mezrasında infilak ettirdiği saldırıda yaşamını yitirenlerin aile fertleri tarafından anıldı. Katliamın yıldönümü Anneler Günü’ne denk gelmesi ailelerin acısını katladı. İki oğlu ve bir torununu terör saldırısında kaybeden anne Saniye Yaman, İHA muhabirine Kürtçe konuşarak, 3 evladının öldüğünü, 8 yıldır onlardan ayrı olduğunu söyledi. Her şeyin içinde parçalandığını belirten Yaman, “Canları, öldükleri zaman, parçaları hepsi aklıma, gözümün önüne geliyor. Evet, Anneler Günü’nü kutlarlardı. Fistan, tülbent getirirlerdi” dedi. Aileden gelin Bahar Yaman, Anneler Günü’nün sessiz, çok buruk geçirdiklerini ifade etti. Yaman, (Saniye Yaman için), “Onun için bugünün anlamı büyük. Komşuyuz, çocukları bugünü unutmazdı, görüyorduk. Çocukları Anneler Günü’nde onun gönlünü hoş edecek hediyeler getirirdi. Bugün ise yok. Çocukları, torunu yok. Ölüm yıldönümleri. İlk günkü gibi acısı yüreğinde taze. Hepimiz için geçerli, çünkü biz aileyiz. O günü tarif edemiyorum” diye konuştu. Babasını ve iki kardeşini kaybeden Recep Yaman ise, annelerin hepsi mağdur, gözleri çocuklarının yolunda olduğunu dile getirdi. “Hepsi bize hediye getirecekti diye bekleyecekti. Hepsi umutsuz, hediyesiz kaldılar. Hem Anneler Günü, hem de şehitlerimizin ölüm yıldönümü aynı güne denk gelmesi daha da acıları da büyüdü” diyen Yaman, şunları söyledi: “Her yıl aynı günü sanki şehitlerimizi yeni defnediyoruz gibi o acıyı yaşıyoruz. Gördüğünüz gibi terör örgütü Kürt-Türk ayırt etmiyor. Onların meselesi Türkiye’yi bölmek. Bu şehitlerimiz hepsi Kürt. Onların zihniyeti ile İsrail’in zihniyeti aynı. Benim gözüm de ikisi de terör. Çoluk, çocuk, kadın demeden katlediliyor. Burada da aynı şekilde PKK’da yapıyor. Terör örgütü, çoluk, çocuk, Türk, Kürt demeden katlediyor. “
Konya Konya Mesleki Eğitim İstihdam Fuarı için geri sayım başladı Konya’da gerçekleştirilecek Türkiye’nin mesleki eğitim odaklı ilk ‘Mesleki Eğitim İstihdam Fuarı’nda geri sayım başladı. Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Mustafa Büyükeğen, sanayiciler ile sanayi işletmelerinde ihtiyaç duyulan insan kaynağını bir araya getirmeyi hedefleyen Konya Mesleki Eğitim İstihdam Fuarı’nın 15-16 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirileceğini hatırlatarak, tüm sanayicileri, meslek lisesi öğrencilerini ve mezunlarını fuarı ziyaret etmeye davet etti. Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Sanayi Odası, Konya Organize Sanayi Bölgesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenecek ‘Konya Mesleki Eğitim İstihdam Fuarı’ 15-16 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek. Konya Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Mehmet Tuza Pakpen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenecek fuarda, Konyalı sanayiciler ile meslek lisesi öğrencileri ve mezunları bir araya gelecek. Fuarda hem iş hem de staj fırsatları sunulacak. Sanayicilerle, meslek liseleri arasında istihdam köprüsü olacak Fuar hakkında bilgiler veren Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen, bu fuarın, Konya sanayisinin insan kaynağı ihtiyacını karşılamak ve meslek lisesi mezunlarını iş gücü piyasasına kazandırmak için büyük bir fırsat olduğunu söyledi. Mesleki Eğitim İstihdam Fuarı’nın, Konya’da başlatılan Mesleki Eğitim Seferberliği çerçevesinde düzenlendiğini belirten Başkan Büyükeğen, “Konya sanayimizin en öncelikli sorunlarından biri insan kaynağı. Sanayi işletmelerimiz istihdam edecek insan kaynağı bulmakta büyük zorluklar çekiyor. Bu sorunun en köklü çözümü de meslek liselerine olan ilgiyi artırmak ve buradan mezun olan öğrencilerimizin istihdamı ile mümkün olacaktır. Bu çerçevede, Konya Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Konya Sanayi Odamız ve Konya Organize Sanayi Bölgemiz tarafından şehrimizde bir Mesleki Eğitim Seferberliği başlattık. Bu kapsamda da, Türkiye’nin mesleki eğitim odaklı ilk Mesleki Eğitim İstihdam Fuarı’nı düzenliyoruz. ‘Burada İş Var, Burada İstidam Var’ mottosu ile gerçekleştireceğimiz fuarımız hem Konya sanayimizin insan kaynağı açığının kapatılmasına büyük katkı sunacak, hem de meslek lisesi öğrencilerimizin ve mezunlarının iş bulmalarına imkan sağlayacak” dedi. Konyalı sanayiciler ile meslek lisesi öğrencilerini ve mezunlarını 15-16 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek Konya Mesleki Eğitim İstihdam Fuarı’na katılmaya davet eden Başkan Büyükeğen, şöyle devam etti: “Sanayicilerimizle, meslek liselerimiz arasında istihdam köprüsü olacak bu fuarda sanayicilerimiz stantlı katılım sağlayacak. Meslek liselerinden gelen öğrencilerimiz ve mezunlar da CV’leri ile katılarak, firmalarımız ile birebir görüşme fırsatı elde edecekler. Fuarda stant açmak isteyen sanayicilerimiz, geleceksende.org.tr internet sitemiz üzerinden başvuru yapabilirler.”