EĞİTİM - 27 Eylül 2021 Pazartesi 12:53

Rektör Uzun’un yeni akademik yıl mesajı

A
A
A
Rektör Uzun’un yeni akademik yıl mesajı

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof.

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, 2021-2022 Akademik Yılı’nın başlaması dolayısıyla bir mesaj yayımladı.


Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun yayımladığı mesajında 2021-2022 Akademik Yılı’nın hayırlı olması temennisinde bulundu.


Bartın Üniversitesinin her geçen gün büyüyüp geliştiğini dile getiren Rektör Uzun, “Başarılarıyla adından söz ettiren, çalışmalarıyla bölgesinden başlayarak ülkemizin kalkınmasına destek olan Bartın Üniversitesinde en iyiye ulaşma azmi taşıyan akademik-idari insan kaynağımız ve öğrencilerimiz ile yeni bir akademik yıla daha başlamanın heyecanını yaşıyoruz. Üniversitemiz, geçtiğimiz yıllarda birçok önemli başarıya imza atan tüm bileşenleriyle her geçen gün kendini daha da geliştiriyor ve geleceğe kararlı adımlarla yürümeye devam ediyor. Bilimsel çalışmaların yanında kültür, sanat ve spor faaliyetleriyle de öne çıkan Üniversitemiz, ortak aklın da erdemiyle her alanda sürdürülebilir bir şekilde büyüyor ve gelişiyor” dedi.


Rektör Uzun, üniversite olarak hedeflerinin ülkemizin aydınlık geleceğini yetiştirmek olduğunu aktardığı mesajında öğrencilere şu ifadelerle seslendi:


“Sevgili Öğrencilerimiz, Bartın Üniversitesi ailesi olarak 2021-2022 Akademik Yılı’nın sevincini ve heyecanını sizlerle birlikte yaşıyoruz. En temel önceliğimiz olan siz değerli öğrencilerimizle yaşam boyu sürecek öğrenme yolculuğumuzun kesiştiği bu zaman diliminin her anını birbirimizden öğrenerek yeni bakış açıları kazanabilmek için fırsat olarak görüyoruz. Birlikte çıktığımız bu yolculukta hem birey hem de kurum olarak sınırlarımızı genişleteceğimize, ufkumuzu daha da ileriye taşıyacağımıza inanıyoruz. Bu büyük ailenin bir üyesi olarak başarı çıtanızı daha da yukarılara çıkaracak ve ülkemizi daha müreffeh bir geleceğe birlikte taşıyacağız. Bu düşüncelerle 2021-2022 Akademik Yılı’nın tüm öğrencilerimiz ile akademik ve idari insan kaynağımıza hayırlar getirmesini diliyorum. Bartın Üniversitesi ailesine yeni katılan öğrencilerimize de ‘hoş geldiniz’ diyor, başarılarla dolu bir hayat temenni ediyorum.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Akdenizli balıkçılar ’Vira Bismillah’ diyerek denize açıldı Türkiye’nin sahil şehirlerinden 321 kilometrelik Akdeniz’e kıyısı olan Mersin’de av yasağının bu gece kalkmasıyla birlikte 5 aylık aranın ardından 7 ayrı barınaktan 441 balıkçı, ekmek tekneleriyle denize açılmaya başladı. Akdeniz’e 321 kilometrelik kıyısı ile dikkat çeken Mersin’de balıkçılık ciddi bir gelir sağlıyor. Ege ve Karadeniz’de 15 Nisan’da kapanan avlanma sezonu 1 Eylül’de açılırken, Akdeniz’de ise yeni sezon 15 Eylül gecesi başladı. Mersin’de bulunan 7 balıkçı barınağından 441 teknede tüm hazırlıklar tamamlandı. Erdemli Balıkçı Barınağı’nda da sezon açılışı için program düzenlendi. Programda Vali Ali Hamza Pehlivan, Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara ve diğer protokol üyeleri balık ekmek ikram etti. Kur’an-ı Kerim okunup dua edilmesinin ardından Vali Pehlivan, telsizle balıkçılara ’Vira Bismillah’ diyerek tekneleri açık denize uğurladı. Protokolün yanı sıra balıkçıları çocukları, eşleri ve anneleri uğurladı. 7 barınaktan 441 tekne denize açıldı Türkiye’nin balık üretiminde dünyada 5’inci sırada olduğuna dikkat çeken Vali Ali Hamza Pehlivan, "İlimiz 30 bini yetiştiricilik, yaklaşık 10 bin tonu da avcılık olmak üzere 40 bin ton civarında balık üretimiyle ülke genelinde 5’inci sırada yer alıyor. Bugün 7 balıkçı barınağımızdan toplam 441 teknemiz denizlere açılarak, avcılık sezonu başlatılmış olacak" dedi. 2024 yılında sezonun kapalı olduğu günlerde ekiplerin 3 bin denetim gerçekleştirdiğine de değinen Vali Pehlivan, sadece 12 balıkçıya cezai işlem uygulandığını ve bu rakamın oldukça düşük olduğunu kaydetti. Balıkçıların av yasağı döneminde hassas davrandığını belirterek teşekkür eden Pehlivan, "Hassas davranmalıyız, çünkü gerek denizlerimizde gerek tatlı sularımızdaki balık popülasyonu sonsuz değil. Balıkçılığı kurallarına göre yaparsak balık gibi insan sağlığı için önemli bir yer tutan besin kaynağını bugün olduğu gibi gelecek nesiller de sağlıklı bir şekilde tüketebilir" diye konuştu. Balıkçıları aileleri uğurladı Sezon açılışına torunu ile oğlunu uğurlamaya gelen Rabia Taş, "2024-2025 av sezonunu açacağız. Rabbim hayırlı bol kısmetler versin. Torunumla bugün oğlumu ve balıkçı arkadaşlarını uğurlamaya geldik" ifadelerini kullandı. Ailece balıkçılıkla uğraştıklarını aktaran Sultan Aydın ise, "Biz doğma büyüme balıkçıyız. Babam balıkçıydı, kardeşlerim ve eşim de balıkçı. Denizi seviyoruz. Bizde kadınlar olarak onlara yardımcı oluyoruz. Her konuda yanlarındayız. Bugün de onları uğurlamaya geldik. Güzel, bol ve bereketli bir sezon olmasını diliyoruz. 5 ay sonra heyecanlı ve umutluyuz" şeklinde konuştu.
Ankara Trendyol 1. Lig: Gençlerbirliği: 1 - Erzurumspor FK: 0 Trendyol 1. Lig’in 5. haftasında Gençlerbirliği, sahasında ağırladığı Erzurumspor FK’yı 1-0 mağlup etti. Maçtan dakikalar 23. dakikada rakipten yarı sahada topu alan Amilton ceza sahası içine girdi. Sağ çaprazdan vuruşunu yapan Amilton’un şutu kale önünde savunma tarafından uzaklaştırıldı. 44. dakikada sağ kanattan ortasını yapan Nalepa ön direkte topu Metehan’a aktardı. Metahan’ın yüksekten gelen topa yaptığı kafa vuruşunu kaleci Göktuğ çeldi. 53. dakikada Crociata’nın açtığı ortaya iyi yükselen Mustafa’nın kafa vuruşunda kaleci Erhan kornere çeldi. 69. dakikada savunmanın arkasına aktarılan topa hareketlenen Djitte, kaleci Göktuğ’un kaleden uzaklaştığını görerek ceza yayından şutunu çekti. Kaleci Göktuğ’un üzerinden geçen meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 1-0 Hakemler: Ümit Öztürk, Gökhan Bilir, Cem Özbay Gençlerbirliği: Erhan Erentürk, Oğuzhan Berber, Sinan Osmanoğlu, Zuzek, Yasin Güreler, Nalepa (Samed Onur dk. 84), Amilton (Çağrı Fedai dk. 88), Ensar Kemaloğlu (Mete Kaan Demir dk. 59), Mikail Okyar, Metahan Mimaroğlu (Gökhan Altıparmak dk. 59), Djitte (Fıratcan Üzüm dk. 88) Yedekler: Orkun Özdemir, Yatabare, Jimmy Durmaz, Taha Atay, Elias Durmaz Teknik Direktör: Recep Karatepe Erzurumspor FK: Göktuğ Bakırbaş, Orhan Ovacıklı, Mustafa Yumlu, Yakup Yumlu, Yakup Kırtay, Süleyman Koç (Teklic dk. 60), Crociata, Azubuike (Sefa Akgün dk. 73), Celal Hanalp (Furkan Özhan dk. 86), Roshi (Salih Sarıkaya dk. 60), Tasev (Koray Kılınç dk. 73), Eren Tozlu Yedekler: Ataberk Dadakdeniz, Gökhan Akkan, Özgür Sert, Cengizhan Bayrak, Mustafa Fettahoğlu Teknik Sorumlu: Hakan Kutlu Gol: Djitte (dk. 69) (Gençlerbirliği) Sarı kartlar: Sinan Osmanoğlu (Gençlerbirliği), Eren Tozlu, Crociata, Yakup Kırtay (Erzurumspor)
Kocaeli Şarkıcı Bayhan’dan Kocaelispor camiasına jest Tredyol 1.Lig ekiplerinden Kocaelispor’un taraftarlarının haftalardır maçlarda söylediği ’Tiryakinim’ isimli şarkıyı seslendiren Bayhan, Manisa FK maçı öncesinde tribünlerle buluştu. Trendyol 1. Lig ekiplerinden Kocaelispor’un iç saha maçlarında haftalardır taraftarın seslendirdiği ’Tiryakinim’ isimli şarkıyı yeniden söyleyen şarkıcı Bayhan, Manisa FK maçı öncesinde stadyumda mini konser verdi. Eski şarkılara kattığı kendi yorumuyla kitlelerin sevgisini kazanan Bayhan üç şarkılık mini konserinde tribünleri tek tek dolaştı, taraftarla bütünleşti. Bayhan: "Bundan sonra Kocaelispor’u takip edeceğim" Mini konserin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bayhan, "Herkes çok güzel ve çok içten. Hepimiz aynıyız, birbirimizden farkımız yok. Ben onların ailelerinden biriyim. Dolayısıyla bu çok değerli bir duygu. Sevmektir esas olan. Kocaeli taraftarı çok samimi, tamamen aile bütünlüğünde. Takımını ve yolculuğunu benimsemiş, bu çok değerli. Hodri Meydan sözünün hakkını veriyor. Burada olmaktan çok mutluyum. Kocaelispor için şarkı ya da marş besteleyebilirim ama şu anda farklı bir atmosferdeyiz. Bestelemek başka bir adrenalin gerektiriyor. Ama sözüm olsun. Kocaelispor’un inandığı yolda devam etmesini diliyorum. İnanılırsa, çalışılırsa ve kararlı olunursa başarılır. Samimiyetle söylüyorum, benim çok futbol bilgim ve takip ettiğim takım yok. Kocaelispor’u bu bağ sebebiyle takip etmeyi düşünüyorum" dedi. Bayhan’dan Kocaelispor’a şarkı besteleme sözü Taraftarın sevgilisi haline gelen Bayhan’ı ağırlayan Kocaelispor Başkanı Recep Durul ise teşekkür konuşmasında, "Kendisine teşekkür ederim. Taraftarımız çok mutlu oldu. Bayhan, Türkiye’de çok önemli bir yıldız. Şarkıları bizi motive etti. İnşallah bu maçı Bayhan’ın şarkılarıyla kazanacağız ve kazanma alışkanlığı oluşturup yolumuza devam edeceğiz. Şampiyon olduğumuzda ise Bayhan’ı tekrar davet edeceğiz" diye konuştu. Bayhan’ın şarkı veya marş sözüyle ilgili olarak da Başkan Durul, "Bayhan Bey şarkı besteleme gibi fikriniz varsa lütfen bir an önce çalışmalara başlayalım. Teşekkür ediyoruz. Ayağınıza sağlık, iyi ki varsınız" ifadelerini kullandı.