EĞİTİM - 25 Eylül 2024 Çarşamba 09:11

BARÜ’de eğiticilere eğitim

A
A
A
BARÜ’de eğiticilere eğitim

Bartın Üniversitesinde (BARÜ) akademisyenlerin öğrenme ve öğretme yetkinliklerini daha ileriye taşımak hedefiyle düzenlenen “Eğiticilerin Eğitimi” programı yoğun katılımla tamamlandı.


Bartın Üniversitesi (BARÜ) eğitim-öğretim faaliyetlerinde niteliği arttırma hedefiyle yürütülen çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda her yıl yapılan ihtiyaç analizleri doğrultusunda hem çevrim içi hem yüz yüze olarak gerçekleştirilen “Eğiticilerin Eğitimi” programı başarıyla tamamlandı. Bu yıl dördüncüsü Öğrenmeyi ve Öğretmeyi Geliştirme Koordinatörlüğü ile Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğinde düzenlenen program yoğun ilgi gördü. BARÜ’lü akademisyenler ile farklı üniversitelerden öğretim elemanlarının bilgi birikimlerini paylaştıkları eğitim programında; ilk gün BARÜ Eğitim Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Esra Sözer Boz “Kalite Süreçlerinde Ders Dosyası Hazırlama”, Süleyman Demirel Üniversitesi Eğitim Fakültesinden Doç. Dr. Serkan Aslan “Yükseköğretimde Yenilikçi Pedagoji: Yaklaşım, Model ve Uygulamalar” konusunda katılımcılara bilgi verdi.


Programın ikinci gününde; Gazi Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Çelik “Eğitimde Yapay Zekâ ve Prompt Yazma” ve BARÜ Fen Fakültesinden Doç. Dr. Seyfullah Gökoğlu “Üretken Yapay Zekânın Bilimsel Araştırmalarda Kullanımı” hakkında bilgilendirmelerde bulundu.


Eğitimin üçüncü gününde Manisa Celal Bayar Üniversitesinden Doç. Dr. Barış Çukurbaşı ile Dr. Ali Geriş “Eğitimde Sürükleyici Teknolojiler”, Bursa Uludağ Üniversitesinden Prof. Dr. Şehnaz Baltacı “Proje Yazımı Süreci ve Yönetiminde Püf Noktalar” ve Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinden Doç. Dr. Fatih Erdoğdu “Etkili Eğitsel Materyal Tasarımında İpuçları” başlıklarında sunumlar gerçekleştirdi.


Dördüncü günde ise BARÜ Eğitim Fakültesinden Doç. Dr. Beyza Aksu Dünya “Yapay Zekâ Çağında Ölçme Araç ve Yöntemlerini Yeniden Düşünmek”, Dr. Öğr. Üyesi Gülşah Ekici Kaçmaz “Eğitimde Dijital Oyunlar ile Öğrenme Deneyimi Tasarımı” ve Doç. Dr. Özlem Şener “İletişimde Etkili Yöntemler” konulu eğitimleri verdi.


Eğitim programının son gününde Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinden Doç. Dr. Ceren Mutluer “Tamamlayıcı Ölçme ve Değerlendirme Teknikleri”, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinden Prof. Dr. İlker Cırık “Yükseköğretimde Öğrenme Çıktısı Çerçevesinin Hazırlanması”, BARÜ Eğitim Fakültesinden Doç. Dr. Gülsün Şahan “Sınıfta Öğretimi Yönetmek: İpuçları ve Etkili Yollar” içeriklerinde bilgiler paylaştı.


Yaşam boyu öğrenmenin yükseköğretim kurumlarının nitelikli eğitim verebilmeleri noktasında önemine değinen BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun “Gelecek nesilleri yetiştiren eğiticiler olarak değişen ve gelişen dünya dinamiklerine adapte olmalı, bilgi ve becerilerimizi artırarak yetkinliklerimizi geliştirme noktasında çalışmalar yürütüyoruz. Bu doğrultuda öğretim elemanlarımızın yanı sıra farklı üniversitelerden akademisyenlerin katılımlarına imkan sağlayarak ‘birbirimizden öğreniyoruz, birlikte gelişiyoruz’ anlayışımızla bir eğitim programı düzenledik. Gerçekleştirdiğimiz eğitimler ile öğrenme-öğretme süreçlerini daha etkileşimli ve etkili hale getirmede akademik personelimizin bilgi ve becerilerini, teorik ve uygulamalı eğitimlerle pekiştirilmesine katkıda bulunduk. Bu düşüncelerle kurumsal ilerleyişimize değer katan eğitim programına katkı sunan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Sevim Çelik başta olmak üzere Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, Öğrenmeyi ve Öğretmeyi Geliştirme Koordinatörlüğü ile Kalite Koordinatörlüğü ve emeği geçen tüm bileşenlerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca eğitimde kaliteyi artırma amacıyla çıktığımız yolculukta daima yanımızda olarak destek veren YÖK Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar’a, YÖK üyelerimize ve YÖKAK Başkanımız Prof. Dr. Ümit Kocabıçak’a teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.



BARÜ’de eğiticilere eğitim

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara TİKA, Tacikistan’da engel tanımayan sporcuları destekliyor Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Tacikistan’ın başkenti Duşanbe’deki Gayrat ve Vahdat Tekerlekli Sandalye Basketbol Kulüplerine, altyapılarını güçlendirmek amacıyla profesyonel tekerlekli sandalye başta olmak üzere ihtiyaç duyulan ekipman ve malzeme desteğinde bulundu. Gayrat ve Vahdat Tekerlekli Sandalye Basketbol Kulüpleri, Tacikistan’da engelli bireyleri destekleyerek gençleri spora teşvik ediyor. Kısıtlı imkanlar nedeniyle zorlanan kulüpler, TİKA tarafından sağlanan altyapı desteğiyle profesyonelleşme yolunda önemli bir adım attı. Temin edilen ekipmanların teslimi dolayısıyla dostluk maçı düzenlendi. Düzenlenen dostluk maçına, Türkiye’nin Tacikistan Büyükelçisi Umut Acar, Beden Eğitimi Enstitüsü Rektörü Muhammadşo Abdullozoda, TİKA Duşanbe Koordinatörü İbrahim Ethem Ünal ve kulüp taraftarları katıldı. Büyükelçi Acar törende yaptığı konuşmasında, TİKA’nın Tacikistan’da gerçekleştirdiği gerçek hayata dokunan projelerle Türk ve Tacik halklarının birbirine daha da yakınlaştığını görmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti Ünal ise TİKA olarak bu proje ile amaçlarının engelli bireylerin spor aracılığıyla sosyal hayata katılımını sağlamak ve söz konusu kulüplerin hem altyapı hem de sporcu kalitesi yönüyle paralimpik oyunlara katılabilecek seviyeye ulaşmasını sağlamak olduğunu ifade etti. Söz konusu projenin devamı kapsamında, önümüzdeki dönemde iki ülke tekerlekli sandalye basketbol takımları arasında çeşitli eğitim programları ve dostluk maçlarının yapılması, böylelikle iki dost ülke arasında tecrübe paylaşımı ve spor alanında iş birliğinin geliştirilmesi planlanıyor.
Muğla Muğla Karya bölgesel lig için hazır Bu sezon Basketbol Bölgesel Liginde yer alacak olan Karya Muğla Basketbol Takımı çalışmalarına hız verdi. Alt yapıdan yetişen oyuncularına İzmir ve Balıkesir takımlarından da takviye yapan Takım çalışmalarını Muğla Atatürk Spor Salonunda sürdürüyor. Takımın Baş Antrenör Tuğberk Maviş. Uzun yıllar Ormanspor forması ile birinci lige kadar yükselen başarılı bir coach Tuğberk Maviş Karya Alt yapılardan sonra Bölgesel lig takımı ile de başarı kovalayacak. Muğla merkezde uzun yıllardır alttan gelen sporculara umut olacak rol model olacak bir yapılanmanın olmamasının kendilerine bu kararı aldırdığını söyleyen Muğla Karya Basketbol Şube Başkanı Öznur Genek; “Bu sezon bir başlangıç yapalım istedik. Alttan gelen çocuklarımıza İzmir ve Balıkesir’deki takımlardan takviye yaptık. İlk planda ligi tanımak neler yapabileceğimizi görmek istiyoruz. Bu sezon ki durumumuza göre gelecek sezonlarda Merkez menetşemize uzun yıllardır olmayan Basketbol heyecanını yeniden kazandırmayı hedefliyoruz. Uzun zamandır birlikte çalıştığımız alt yapılarda çok başarılı bri antrenörümüz var. Takım olmayı başaran çok karakterli sporcularımız var. inşallah güzel bir başlangıçla Muğlalı basketbolseverleri hafta sonları yeniden basketbol heyecanı ile buluşturmak isiyoruz. Dedi. Takımın kendi imkanları ile Yönetim kurulunda ki üyelerle finanse edildiğini de sözlerine ekleyen Muğla Karya Basketbol Şube Başkanı Öznur Genek, bu konuda tüm sporseverlerin desteğini bekliyoruz. Özellikle forma sponsoru, isim sponsor konusunda Menteşelilerin desteğini bekliyoruz” dedi.