ASAYİŞ - 17 Eylül 2024 Salı 15:49

Özel hastane bahçesi karıştı...O anlar kamerada: 6 yaralı

A
A
A
Özel hastane bahçesi karıştı...O anlar kamerada: 6 yaralı

Balıkesir’in Edremit ilçesinde özel bir hastanenin yakınındaki çay bahçesinde meydana gelen silahlı saldırıda 6 kişi yaralandı. Saldırı anı saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı.


Edinilen bilgiye göre, Edremit ilçesi Kadıköy Eroğlan Mahallesi Yahya Kemal Beyatlı Caddesi’ndeki özel hastane yakınında bulunan çay bahçesinde oturan ve daha önce aralarında husumet olan Hüseyin A.’ya, F.E. tabanca ile 10 el ateş etti.


Saldırıda Hüseyin A., sağ kol ve bacak ile göğüs bölgesinden yaralandı. Silahlı saldırı sırasında seken mermiler, çay bahçesinde oturan Mustafa Ç., Resmiye H., Ayşe C., Şevval A. ve Safiye K.’ye isabet etti.


Saldırıda yaralanan 6 kişi; karga tulumba olay yerinin yakınındaki Edremit Özel Hastanesine kaldırılarak tedaviye alındı.


F. M.’nin yakalanması amacıyla Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince çalışma başlatıldı.


Silahlı saldırı anı ise saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı.


Yaralılardan Hüseyin A.’nın hayati tehlikesinin bulunduğu, diğer yaralıların hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Uzmanlardan uyarı; “Üzümü çekirdeği ile yiyin” Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Teknokent’te faaliyetlerini sürdüren ve yaklaşık 20 yıldır devam eden çalışmalarında özellikle endemik bitkiler ve doğal gıdaların insan sağlığı üzerindeki etkileri araştıran ve 17 spesifik ve stratejik patentleri ile gündeme gelen Karya Farma HBX Ar-Ge ekibi, üzüm ve çekirdekleri üzerinde çalışma yaptı. Üzüm kanser önleme ve tedavi sürecindeki potansiyel rolünü araştıran ekip, üzümün çekirdeği ile tüketilmesini önerdi. Üzüm, dünya genelinde geniş çapta tüketilen bir meyve olmasının yanı sıra, içerdiği antioksidanlar, flavonoidler, polifenoller ve diğer biyolojik olarak aktif bileşenler sayesinde kansere karşı koruyucu etkileri olduğu düşünülen gıdalar arasında yer aldığını belirten Karya Farma HBX Ar-Ge Bilim Kurulu Üyesi Kimyager Aslı Aktaş, üzüm çekirdeğiyle birlikte tüketmenin daha sağlıklı olduğunu belirtti. Aktaş, konuyla ilgili açıklamasında "Üzüm çekirdeği, güçlü antioksidan özellikleriyle bilinen proantosiyanidinler açısından zengin bir kaynaktır. Bu antioksidanlar, vücutta serbest radikallerle savaşarak hücre hasarını azaltmaya yardımcı olur. Üzüm çekirdeği tüketimi, kalp sağlığını destekler, cilt sağlığını iyileştirir ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Ayrıca, anti-enflamatuar özellikleri sayesinde kronik hastalıkların riskini azaltmaya da katkıda bulunur." dedi. “Üzüm çekirdeği kanserin düşmanı çıktı” Üzümde bol miktarda bulunan resveratrol, kansere karşı koruyucu etkileri en fazla araştırılan bileşenlerden biri olarak öne çıktığını kaydeden Kimyager Aslı Aktaş, “Çalışmalardan aldığımız sonuçlara göre özellikle üzüm çekirdeği, resveratrol, meme, prostat, kolon ve cilt kanserleri gibi çeşitli kanser türlerinde hücre çoğalmasını engelleyici, apoptotik (hücre ölümünü teşvik edici) ve anti-anjiyogenik (tümör kanlanmasını engelleyici) özellikler sergiliyor. Bu bileşen, hücre döngüsünü durdurarak kanser hücrelerinin büyümesini ve yayılmasını engelleyebiliyor. Bunun yanında üzüm çekirdeği ekstraktı (GSE), kanser hücreleri üzerinde toksik etkiler gösterirken, sağlıklı hücrelere zarar vermeden bu hücreleri öldürebilme potansiyeli taşıyor. Bu da üzüm çekirdeğinin kanserler üzerinde umut vaat eden sonuçlar ortaya koyduğunu gösteriyor” diyerek üzümün çekirdeği ile tüketilmesini önerdi. Yaptıkları çalışmalarda üzümün doğal bir antikanser ajan olarak büyük bir potansiyele sahip olduğunu gördüklerini kaydeden Aktaş, üzümde bulunan resveratrol ve diğer polifenolik bileşenlerin, kanser hücrelerinin büyümesini engelleyici, antioksidan, anti-inflamatuar ve apoptotik etkileri ile dikkat çektiğini söyledi.
Zonguldak Filyos Hisarönü Seçil Şanlı Ortaokuluna Özel Sektör Desteği SLB Şirketi tarafından Filyos Hisarönü Seçil Şanlı Ortaokulu bünyesinde kurulan Z-Kütüphane, Kodlama ve Yazılım Atölyesi, Müzik ve Resim Atölyesi ve Fen Bilimleri Laboratuvarının açılışı gerçekleştirildi. Oluşturulan eğitim ortamlarının açılışına; Çaycuma Kaymakamı Adem Kaya, Filyos Belediye Başkanı Erol Acar, Schlumberger (SLB) Şirketi Türkiye Ülke Müdürü Metin Talat Güleryüzlü, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Bozkan, İlçe Jandarma Komutanı Samet Tonga, Çaycuma İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş, Kilimli İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Alkuş, İl Milli Eğitim Şube Müdürü, Erdal Yılmaz, Şube Müdürü Veli Cenk,Schlumberger Şirketi İnsan Kaynakları Müdürü Bahar Nuryyeva, Sosyal Sorumluluk Koordinatörü Burcu Kocabal, okul yöneticileri, öğrenci ve öğretmenler katıldı. Açılışta konuşan Schlumberger (SLB) ŞirketiTürkiye Ülke Müdürü Metin Talat Güleryüzlü; “Sosyal sorumluluk kapsamında Schlumberger (SLB) şirketi olarak öğrencilerimize vakit geçirmekten, eğlenmekten, öğrenmekten her zaman keyif alacakları eğitim ortamları sunmaktan son derece memnunuz. Öğrencilerimizdeki sevinç ve heyecanı görünce ne kadar doğru bir eğitim yatırımı yaptığımızı anlıyoruz. Okulumuz bünyesinde oluşturduğumuz bu öğrenme ortamlarından yararlanarak yetişen öğrencilerimizle gelecekte belki de birlikte çalışacağız, aramızda olacaklar.” dedi. (SLB) Şirketi Türkiye Ülke Müdürü Metin Talat Güleryüzlü, verdikleri destek ve işbirliği için Çaycuma Kaymakamı Adem Kaya’ya, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Bozkan’a, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş’a teşekkür ederek hayırlı olsun dileklerini iletti. Çaycuma Kaymakamı Adem Kaya; Schlumberger (SLB) Şirketi Türkiye Ülke Müdürü Metin Talat Güleryüzlü’ye ,şirket yöneticilerine eğitim ortamları oluşturulurken sundukları katkılar için teşekkür ederek Filyos Hisarönü Seçil Şanlı Ortaokulu bünyesinde oluşturulan bu imkan ve fırsatlardan bölgedeki diğer okullarda öğrenim gören öğrencilerinde istifade edeceğini söyleyerek hayırlı oldun dileklerini ileterek öğrencilerden hazırlanan bu eğitim ortamlarından maksimum düzeyde yararlanmalarını istedi. Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Osman Bozkan, Schlumberger (SLB) Şirketitarafından Filyos Hisarönü Seçil Şanlı Ortaokulu bünyesinde kurulan Z-Kütüphane, Kodlama ve Yazılım Atölyesi, Müzik ve Resim Atölyesi ve Fen Bilimleri Laboratuvarının okulun öğrencilerine ve bölgede bulunan diğer okulların öğrencilerine sunacağı eğitim imkanlarını değerlendirirken; “Öğrencilerimizin teknolojiyi yakından takip edebilecekleri, öğrenirken eğlenecekleri, okulda geçireceklerini zamanın kalitesini artıracak, merak uyandıracak, araştıracak, deneyimleme yapabilecekleri öğrenme ortamları hazırlandı. Öğrencilerimiz için bu ortamı sağlayan Schlumberger (SLB) Şirketi Ülke Müdürü Metin Talat Güleryüzlü’ye , şirket yöneticilerine bu anlamlı yatırımları için teşekkür ediyorum. Öğrencilerimize hayırlı olsun. “