GÜNDEM - 02 Temmuz 2024 Salı 08:25

Öğretmenler Mahallesi Plajı’na mavi bayrak

A
A
A
Öğretmenler Mahallesi Plajı’na mavi bayrak

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde Öğretmenler Mahallesi Halk Plajı’nda Mavi Bayrak töreni yapıldı.


Öğretmenler Mahallesi Halk Plajı’nda düzenlenen törene, TÜRÇEV İzmir ve Kuzey Ege İlleri Şubesi Koordinatörü Yetkin Karabinalı ve İlçe protokolü katıldı.


Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayıp, Belediye Başkan Vekili Tarık Erdil’in konuşmasıyla devam etti: “Mavi bayrak, gerekli standartları taşıyan nitelikli plaj ve marinalara verilen uluslararası bir çevre ödülüdür. Temiz, bakımlı, donanımlı güvenli ve dolayısıyla uygar, sürdürülebilir bir çevrenin sembolüdür.


Burhaniye’mizin plajlarında yapmış olduğumuz düzenlemeler ile halkımıza açık çim alanlarda ücretsiz ve keyifli bir tatil ortamı oluşturarak bu ortamı ücretsiz bir şekilde halkımıza sunuyoruz. Pelitköy Mahallesi, Öğretmenler Mahallesi, İskele Mahallesi olmak üzere Burhaniye’mizi Belediye Başkanı’mız Ali Kemal Deveciler öncülüğünde cazibe merkezi haline getiriyoruz. Mavi Bayraklı Plajlarımız ile turizme hizmet etmek Burhaniye Belediyesi için ayrı bir onur kaynağıyken bunun yanı sıra Burhaniye’de 6 adet halk plajımızda belediyemize ait, 1 adet de özel tesis olmak üzere toplamda 7 adet mavi bayrağı dalgalandırıyoruz; amacımız bu sayıyı daha da arttırmak.” dedi.


Törende konuşan TÜRÇEV İzmir ve Kuzey Ege İller Koordinatörü Yetkin Karabinalı, Türkiye’nin sahip olduğu 567 Mavi Bayraklı plajıyla, dünyada İspanya ve Yunanistan’ın ardından 3’üncü sırada yer aldığının altını çizerek, Mavi Bayrağın ülkenin tanıtımı açısından çok önemli olduğunu vurguladı.


“Mavi Bayrak sadece deniz temizliği ile ilgili değil, 33 kriterin yerine getirilmesiyle ilgili bir sistem ve ne mutlu ki Burhaniye 2000 yılından itibaren Ören Plajı ile başladığı Mavi Bayrak ödülüne kesintisiz olarak yerine getiriyor” dedi.


Mavi bayrak töreninde TÜRÇEV İzmir ve Kuzey Ege illeri Şubesi Koordinatörü Yetkin Karabinalı’nın nezaretinde getirdikleri mavi bayrağı Belediye Başkan Vekili Tarık Erdil’e teslim etti.



Öğretmenler Mahallesi Plajı’na mavi bayrak

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri KAYMEK yaz dönemi kurs kayıtları sürüyor Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin eğitimde marka kuruluşu Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür A.Ş. (KAYMEK) tarafından düzenlenen yaz dönemi kursları kayıtları sürüyor. Düzenlediği eğitimler, kurslar ve kültür sanat etkinlikleri ile Kayseri’nin 6’ncı üniversite olarak anılmaya başlayan KAYMEK, 11 birimiyle şehir merkezinde ve tüm ilçelerde 41 tesiste 55 farklı noktada sergiler, seminerler, sosyal, sanatsal ve kültürel etkinlikler, gezilerin yanı sıra yılın her dönemi zengin içerikli kurslar düzenlemeye devam ediyor. Çocuklar ve gençler başta olmak üzere tüm vatandaşların merakla beklediği KAYMEK Yaz Kursları için 3 Haziran’da başlayan kayıtlar sürüyor. 7 tesiste zengin içerikli kurslar KAYMEK’in yaz kurslarına yoğun ilgi sonucu bazı tesislerde kontenjanlar dolarken, 7 tesiste belirli branşlarda kayıtlar sürüyor. KAYMEK Sanat ve Mesleki Eğitim Yaz Dönemi Kursları bünyesinde KAYMEK Erkilet tesisinde El Bakımı branşında, Köşk Sosyal Yaşam Merkezi’nde Çocuklar İçin Resim Sanat Eğitimi, Etkili ve Hızlı Okuma, İleri Excel Geliştirme ve Uyum Eğitimi, Temel Bilgisayar Eğitimi (10-13 yaş arası), Nevresim Takımları Dikimi, Dekoratif Ahşap Süsleme, Ebru (10-14 yaş arası) ve Meddata Hastane Otomasyon Sistemi Destekli Tıbbi Sekreterlik kursları için kayıtlar sürüyor. KAYMEK Sümer tesisinde, Overlok Makineci (Mobilya Terziliği), Türk İşaret Dili (TİD) Kurs Programı, Misinalı Takı Yapımı, Dekoratif Örtü Dikimi, İğne Oyası Yapımı ve Muhasebe Veri Tabanlı Programlar Kullanma, Geliştirme Ve Uyum Eğitimi branşlarında, KAYMEK TOKİ tesisinde ise Diksiyon (11-14 yaş arası), Temel Bilgisayar Eğitimi (10-13 yaş arası) branşları için kayıtlar alınıyor. Ayrıca, KAYMEK Beyazşehir tesisinde Diksiyon (11-14 yaş arası), Kur’an-ı Kerim Eğitimi (8-13 yaş arası) ve Temel Bilgisayar Eğitimi (10-13 yaş arası) branşlarında, KAYMEK Göznuru tesislerinde ise Dekoratif Tablo Yapımı, Edirnekari, Eski Nakışları Geri Dönüştürme, İğne Oyası Yapımı, Rodajcı (Gümüş Takı İşlemeciliği) ve Gümüş Takı İşlemeci branşlarında kayıt kabulü devam ediyor. KAYMEK Akademi Tesisinde ise Dekoratif Örtü Dikimi, Dökümcü Sırlamacı (Çini), Etkili ve Hızlı Okuma (11-15 yaş arası), İşaret Dili Pratik Çeviri, İşyeri Açma Hazırlık Eğitimi ve Türk İşaret Dili (TİD) Kurs Programı branşlarında kayıtlar yapılabiliyor. KAYMEK Erkilet, Köşk Sosyal Yaşam Merkezi, Sümer, TOKİ, Beyazşehir, Göznuru ve Akademi olmak üzere toplam 7 farklı tesiste gerçekleştirilecek kurslara kayıtlar www.kaymekonline.com adresinden yapılabilirken vatandaşlar, kurslar hakkında bilgiye 0 352 231 80 31 numaralı telefon üzerinden erişebilecek.