GÜNDEM - 03 Eylül 2024 Salı 15:22

Başkan Şehirli, Zabıta teşkilatının 198. yılını kutladı

A
A
A
Başkan Şehirli, Zabıta teşkilatının 198. yılını kutladı

Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, Zabıta Teşkilatı’nın Kuruluşunun 198’inci yıl dönümü dolayısıyla zabıta personeliyle bir araya gelerek pasta kesti ve Zabıta Haftası’nı kutladı


1-7 Eylül tarihleri arasında kutlanan Zabıta Haftası kapsamında, Başkan Yardımcıları Mehmet Derdiman, Baha Torun ve Serdar Karakaş ile Özel Kalem Müdürü Ahmet Deniz’in de katılımıyla, Zabıta Müdürlüğü’nü ziyaret eden Başkan Şehirli, Zabıta Müdürü Müjdat Keskin ve zabıta personeliyle tek tek selamlaşarak, Zabıta Haftası’nı kutladı. Zabıtaların, halkın her kesimine hitap eden önemli bir birim olduğunu vurgulayan Başkan Şehirli, şunları söyledi: "İlçemizdeki insanların daha huzurlu, daha sağlıklı ve daha düzenli bir yaşam sürmelerini sağlamak amacıyla özveriyle çalışan ekiplerimizin çabaları, hepimiz için büyük bir anlam taşımaktadır. Bugün, belki de halkımızla en fazla iç içe olan, onların günlük yaşamına doğrudan dokunan birimimizle bir aradayız. Zabıta ekiplerimiz, belediyemiz ile vatandaşlarımız arasında güçlü bir köprü oluşturarak, halkımızın sağlığı, güvenliği ve huzurunu koruma noktasında önemli bir görev üstleniyor. Mesai kavramı gözetmeksizin, gece gündüz demeden, büyük bir sorumluluk ve özveriyle çalışan tüm zabıta personelimizin bu gayretlerini yürekten takdir ediyoruz. Zabıta Haftası vesilesiyle, bu zorlu ama bir o kadar da kutsal görevi üstlenen tüm arkadaşlarımızın haftasını kutluyor, çalışmalarında üstün başarılar diliyorum. Sizlerin emekleri sayesinde ilçemiz daha yaşanabilir, daha güvenli ve daha mutlu bir yer haline geliyor" dedi.


Zabıta Müdürü Müjdat Keskin de yaptığı konuşmada, Belediye Başkanı Hakan Şehirli’ye içtenlikle teşekkür ederek, zabıta ekiplerinin görevlerini başarıyla yerine getirmelerinde sağlanan destek ve işbirliği için minnettarlığını dile getirdi. Keskin, Başkan Şehirli’nin her zaman zabıta personelinin yanında olduğunu ve bu destek sayesinde ilçedeki huzur ve güvenliğin daha da pekiştiğini belirtti.


Konuşmaların ardından, pasta kesildi ve Başkan Şehirli, zabıta ekipleriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.



Başkan Şehirli, Zabıta teşkilatının 198. yılını kutladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Giresun 25. Uluslararası Kuşdili Festivali Coşkuyla Gerçekleşti Giresun’un Çanakçı ilçesine bağlı Kuşköy köyünde, 25. Uluslararası Kuşdili Festivali renkli görüntülerle kutlandı. Kuşköy İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen festivale, Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, çevre ilçe kaymakamları, belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Festivalde konuşan Islık Dili Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Şeref Başkan, yörede haberleşmede kullanılan ıslık dilinin önemine değindi. Başkan, “Her yıl düzenlediğimiz ıslık dili festivali ile amacımız bu kültürü yaşatmak, tanıtmak ve gelecek kuşaklara aktarmaktır. Dernek olarak Türkiye’nin çeşitli yerlerinde de ıslık dili tanıtım günleri düzenliyoruz. Islık dili, bölgemiz için ve ülkemiz adına önemli bir kültürel değerdir. UNESCO’nun, 7 Aralık 2017 tarihinde ıslık dili kültürünü ’Acil Koruma Gerektiren Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’ne alması büyük bir başarıdır,” dedi. Zorlu coğrafya ıslık dilini ortaya çıkardı Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti ise köydeki insanların zorlu coğrafi şartlar nedeniye ıslık diliyle haberleşmeyi tercih ettiğini belirtti. Vali Serdengeçti, “Canlılar arasında çeşitli haberleşme yöntemleri var. Bu bölgede frekansı düşük sesler yerine, yüksek tiz seslerin duyulabilmesi için ıslıkla haberleşme geliştirilmiş. Belki dünyada 100’den fazla konuşulmayan dil var” dedi. Festivalde, en iyi ıslıkla haberleşme yarışması büyük ilgi gördü. Yaklaşık 300 metre uzaklıktaki arkadaşlarıyla haberleşmeye çalışan katılımcılar arasından kadınlarda Esma Kodalak, erkeklerde ise Ahmet Köçek birinci olarak madalya kazandı. Festival, konserlerle sona erdi.