GÜNDEM - 21 Eylül 2024 Cumartesi 10:26

Bandırma’da üst geçide hızlı onarım

A
A
A
Bandırma’da üst geçide hızlı onarım

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde tırın dorsesinin çarpması sonucu hasar gören üst geçit, yetkililerin hızlı müdahalesi ile 38 saatte yeniden trafiğe açıldı.


4 ve 18 Temmuz tarihlerinde meydana gelen iki ayrı kazada, tırların dorselerinin açık kalması nedeniyle üst geçitte hasar meydana geldi. 13 gün arayla gerçekleşen bu kazalarda, üst geçit kullanılamaz hale gelirken kullanıma kapatılmıştı. 600 Evler Mahallesi’nde bulunan üst geçitte meydana gelen kaza sonrası başlatılan tamirat çalışmaları, 24 saat esasına göre aralıksız sürdü. Çalışmaların devam ettiği süre boyunca ana yol trafiğe kapatıldı ve sürücüler alternatif güzergahlara yönlendirildi.


Bandırma Belediyesi ekiplerinin özverili çalışmaları sonucunda üst geçit, 2 gün içinde hizmete açıldı. Toplam 38 saat süren yol kapatması, vatandaşlar tarafından da olumlu karşılandı.


Bandırma Belediyesi yetkilileri, çalışmaların gece gündüz devam ettiğini ve en kısa sürede tamamlanması için yoğun çaba sarf edildiğini belirtti. Yetkililer ayrıca, önümüzdeki günlerde bölgede Kapalı Spor Salonu’nun önünden başlayarak, 600 Evler, Eti Bor önü ve Küçük Sanayi’ye kadar yan yol çalışması yapılacağını da duyurdu.


Yetkililer, benzer olayların tekrar yaşanmaması için sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyarırken, bölgedeki yol çalışmalarının devam edeceğini belirtti.



Bandırma’da üst geçide hızlı onarım

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çankırı Uzmanından ikinci el telefon alacaklara tavsiyeler: "e-Devlet üzerinden IMEI sorgusu yapılmalı" İkinci el cep telefonu alacak vatandaşlara tavsiyelerde bulunan Endüstri Mühendisi Gökhan Taşcı, e-Devlet üzerinden IMEI sorgusunun yapılması gerektiğini söyledi. Endüstri Mühendisi Gökhan Taşcı, ikinci el telefon alacaklar için tavsiyelerde bulundu. Cihazın garanti ve faturasının bulunmasının, alım sürecinde güven verici bir faktör olduğunu belirtti. e-Devlet üzerinden IMEI sorgusu yapmanın önemini vurgulayan Taşcı, telefonun Türkiye’ye ait olmasının en kritik unsurlardan biri olduğunu ifade etti. Orijinal parçaların kullanılması gerektiğini, yan sanayi parçaların ise sorun oluşturabileceğini belirten Taşcı, cihazı almadan önce yetkili serviste kontrol ettirmenin faydalı olacağını kaydetti. Dolandırıcıların tuzaklarına düşülmemesi gerektiğini ifade eden Taşcı, telefona ulaşmadan IBAN üzerinden para göndermemek gerektiğini önerdi. “IMEI numarası e-Devlet üzerinden basit bir şekilde yapılabilir” Cihazı almadan önce IMEI sorgulaması yapılması gerektiğini söyleyen Taşcı, “İkinci el telefon alırken dikkat edilmesi gereken birtakım hususlar mevcuttur. Öncelikle cihazın garantisi ve faturasının olması, daha iyi bir durumda olduğunu gösterir. Cihazı alırken Türkiye faturasının olmasına dikkat edin. IMEI numarası e-Devlet üzerinden yapılmalı, böylece cihazın Türkiye’mi yoksa yurt dışı mı olduğunu rahatlıkla anlayabilirsiniz. Donanımsal olarak bakmamız gereken başlıca hususlar ise hoparlör, ekran, kamera, bataryadır. Cihazın daha önceden tamir görüp görmediği kontrol edilir ve neden tamir edildiği araştırılır. Değişen parçanın yan sanayi mi yoksa orijinal mi takıldığına dikkat edilmelidir. Yan sanayi ürünlerde yüksek bir şekilde problemler yaşanabilir” şeklinde konuştu. “Kesinlikle telefonu görmeden IBAN üzerinden para gönderip telefon alma çabalarına girmemenizi öneririm” Telefonu görmeden parasının ödenmemesini kaydeden Taşcı, “Cihazı telefoncudan değil de bir kullanıcı tarafından alacaksanız mutlaka bir yetkili servise getirmenizi öneririm. Herhangi bir teknik serviste kontrol ettirilmeyen cihazı almamanızı öneriyorum. Bir cihazın batarya ömrü iki yıldır. İki yıldan fazla kullanılmış bir cihaz alınacaksa ve bataryası da değişmediyse bataryada problem yaşayabilirsiniz. İkinci el telefon alırken kandırılmamaya ve dolandırılmamaya dikkat etmeniz gerekiyor. Kesinlikle telefonu görmeden IBAN üzerinden para gönderip telefon alma çabalarına girmemenizi öneririm” dedi.