ASAYİŞ - 24 Eylül 2024 Salı 12:51

Bandırma’da tır kazası sonrası yola mazot döküldü

A
A
A
Bandırma’da tır kazası sonrası yola mazot döküldü

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde yeni hastane kavşağında tır kazası meydana geldi. Kazayı sürücü hafif sıyrıklarla atlatırken, yola dökülen mazot ise Karayolları ekipleri tarafından temizlendi.


Yeni yapılan Bandırma-Külefli yolundaki ışıklı kavşakta sabah saatlerinde, Bayram A.T. yönetimindeki 10 ALK 875 plakalı tır, ışıklardan geçtiği esnada aniden yola çıkan bir otomobile çarpmamak için manevra yaptı. Ani fren ve manevra sonucu tır ters döndü. Kazada ölen ya da yaralanan olmazken, maddi hasar meydana geldi. Tırın ters dönmesi nedeniyle mazot tankından yola mazot döküldü. Olay yerine gelen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri trafiği düzenleyerek ikinci bir kazanın önüne geçerken, Karayolları ekipleri de yola dökülen mazotun yayılmasını engelledi.


Kaza nedeniyle bölünmüş yol yaklaşık bir saatliğine trafiğe kapatıldı. Bandırma Emniyet ekipleri, trafiği yan yoldan güvenli bir şekilde yönlendirdi. Devrilen tır, çekici yardımıyla yoldan kaldırıldıktan ve Karayolları ekipleri tarafından temizlik çalışmaları tamamlandıktan sonra yol tekrar trafiğe açıldı.


Emniyet ekipleri kaza ile ilgili soruşturma başlattı.



Bandırma’da tır kazası sonrası yola mazot döküldü

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Sanat Güneşi Bodrum’da anılıyor Tüm mal varlığını Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı ve Türk Eğitim Vakfına bağışlayan Sanat Güneşi Zeki Müren, vefatının 28’inci yıl dönümünde Muğla’nın Bodrum ilçesinde anılıyor. Sanat Güneşi Zeki Müren, vefatından bu yana olduğu gibi TSK Mehmetçik Vakfı ve Türk Eğitim Vakfı iş birliğinde Bodrum’da anılıyor. Müren’in Bodrum’da yer alan ve müze olarak kullanılan evinde Kızılhisarlı Mustafa Paşa Camii İmamı Şeref Aran, Adliye Camii İmamı Sait Alpogan ve Tepecik Camii İmamı Yüksel Kılınçarslan tarafından mevlit okundu. Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, Belediye Başkan Vekili Emel Çakaloğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı ve Türk Eğitim Vakfı yetkilileri ile çok sayıda vatandaşın katıldığı etkinlikte Sanat Güneşi Zeki Müren için dualar okundu. Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, etkinlikte yaptığı konuşmada Zeki Müren’i rahmetle anarak; “Sanat Güneşimizin ruhu şad olsun, mekanı cennet olsun. Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı ve Türk Eğitim Vakfı’na teşekkür ediyorum. Her sene bizleri yalnız bırakmıyorlar, sanatçımızı Bodrum’da beraber anıyoruz. Sanatçımız güzel eserler bıraktı, ebedi yaşayacaktır” dedi. Belediye Başkan Vekili Emel Çakaloğlu da Müren’in bağışlarıyla kendisine minnettar olduklarını ifade ederek “Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun” dedi. Türk Eğitim Vakfı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Şükrü Tekbaş ile Mehmetçik Vakfı Başkanı İsmail Şanlı ise Zeki Müren’în sağlığında ortaya koyduğu eserler ve yaşamının sonunda da bağışlarıyla gönüllere taht kurduğunu dile getirdi. Anma etkinliğinde evinin önünde de lokma dağıtıldı. Zeki Müren’in anma etkinlikleri kapsamında bu akşam (Salı) saat 20.00’da Antik Tiyatro’da Muğla Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası eşliğinde Hakan Aysev-Umut Akyürek Konseri düzenlenecek.
Ankara Bağımsızlığının 33. Yılında Türkmenistan-Türkiye İlişkileri paneli düzenlendi Bağımsızlığının 33. Yılında Türkmenistan-Türkiye İlişkileri toplantısı Ankara’da düzenlendi. Türkmenistan’ın Ankara Büyükelçiliği, EkoAvrasya Vakfı ve Türk Dünyası Sivil Toplum İşbirliği Derneği tarafından “Bağımsızlığının 33. Yılında Türkmenistan-Türkiye İlişkileri” paneli düzenlendi. TOBB Ekonomi Üniversitesi’nde gerçekleşen panele, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Türkmenistan’ın Ankara Büyükelçisi Mekan Ishanguliyev ve davetliler katıldı. Panelde, Türkmenistan’ın son yıllarda gerçekleştirdiği reformlar, Türkmenistan’ın mevcut ekonomik, sosyal ve siyasi potansiyeli ile Türkiye-Türkmenistan ilişkileri ve iş birliği imkanları ele alındı. Türkiye’nin Türkmenistan’ı ilk tanıyan ülke olduğunu ve Aşkabat’ta ilk büyükelçilik açan ülke olduğunu hatırlatan Büyükelçi Ishanguliyev, “Türkiye Cumhuriyeti’nin desteği, Türkmenistan’ın tarafsız hukuk statüsünün uluslararası alanda tanınmasının tüm aşamalarında çok önemliydi. O dönemde kurulan Türkmen-Türk iş birliği gelenekleri ile ilişkilerimizin özel niteliği yıllar içinde değişmemekle kalmamış, aynı zamanda daha da güçlendirilerek iki halk ve devlet arasında gelişen bağlar için sağlam bir temel haline gelmiştir. Bağımsızlık, bizim şanlı geçmişimiz, mutlu günümüz ve büyük geleceğimizdir. Bu nedenle kutsal bağımsızlığa olan samimi bağlılığımız sarsılmazdır. Türkmenistan’ın Türklerin ata yurdu olduğunu aktaran Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu, “Türkmenistan’ın bağımsızlığını 1991 de ilk tanıyan ülke Türkiye’dir. İki kardeş ülke arasındaki diplomatik ilişkiler 29 Şubat 1992 de başladı. İftiharla söylüyoruz ki Aşkabat’ta her tarafta Oğuz Kaan mühürleri var. Orada ilk büyükelçiliği açan da Türkiye oldu. Türkiye, Türkmenistan’ın tarafsızlık statüsünü destekliyor. Her alandaki ilişkiler de bir millet iki devlet esasında karşılıklı saygı, sevgi, iş birliğine dayalı olarak her geçen gün yapılan üst düzey ziyaretlerle artarak büyüyor ve daha da büyüyecek. Kardeş Türkmenistan’ın 27 Eylül bağımsızlık gününü en içten dileklerimle kutluyorum. Daim olmasını diliyorum. Diyorum ki dünya durdukça sen de var ol, başların tacı dillerin sedası Türkmenistan” ifadelerini kullandı.