YEREL HABERLER - 09 Nisan 2012 Pazartesi 12:07

BURHANİYE`DE POLİSLERDEN KAYMAKAM ZİYARETİ

A
A
A
BURHANİYE`DE POLİSLERDEN KAYMAKAM ZİYARETİ

Balıkesir`in Burhaniye ilçesinde, Türk Polis Teşkilatı`nın 167. Yıl Dönümü çeşitli etkinliklerle kutlanırken, İlçe Emniyet Müdürü Rafet Kantar öncülüğünde bir grup polis de Kaymakam Ali Uslanmaz`ı ziyaret etti.
Koca Cami`de şehit meslektaşları için mevlit okutan ve lokum ve gül suyu dağıtan polisler lokma hayrı yaparken, ilçedeki kurumları da ziyaret etmeye başladı. İlçe Emniyet Müdürü Rafet Kantar ve müdür yardımcısı Gökhan Kuzu öncülüğündeki polis ekibi bir dizi ziyaretler gerçekleştirirken, ziyaretin ilk durağı da Kaymakamlık oldu. Polisleri makamında kabul eden Kaymakam Ali Uslanmaz, ziyaretçilerin polis gününü kutladı. Polisin özverili çalışmasını takdir ettiğini bildiren Kaymakam Ali Uslanmaz, ``Polislerimizin özverili çalışmaları sayesinde Burhaniye`de suça yönelik olaylarda büyük bir düşüş gözlenmektedir. Burhaniye`de, başka yerlerde yaşanan olaylar yok. Burhaniye İlçe emniyet müdürlüğünün başarılı çalışmaları ve Toplum Destekli Polislerimizin de mahallelerde halkımız ile bire bir görüşmeleri ile bu olaylarda ciddi bir düşüş yaşanmıştır. Halkımız polisimize güven duyması ile rahat ve huzur içinde yaşanıyor. İnsan sevdiği yerde mutlu olur. Bir insan yaşadığı yeri ne kadar severse sevsin, önce huzur gelir. Eğer yaşanan yerde huzur varsa orası cennettir. Burhaniye`de geçtiğimiz yıllarda kurduğumuz mobese sistemi ile artık polisimiz daha verimli olarak çalışmaktadır. Mobese sistemi ve 16 kamera ile tüm Burhaniye`yi izleme imkanımız var. Bunun dışında yine mobese sistemimiz sayesinde zumlama sistemi ile kişiyi en ayrıntılı noktasına kadar tanıma olanağı var. Ancak mobese sistemimizi daha ileri götürebilmek için 2 adet plaka okuyan cihaz almak istiyoruz. Hedefimiz bu. Şu an plaka okuyoruz ancak bu işi arkadaşlarımız manuel olarak yapıyor. Okunan plakalar ile şu ana kadar yaklaşık olarak 80 binden fazla aracın kontrolü yapıldı. Özveriyle görev yapan polislerimize teşekkür ediyorum`` dedi.
İlçede huzurun devamı için çalıştıklarını bildiren İlçe Emniyet Müdürü Rafet Kantar da, ``İlçemizde halkımızın huzur içinde yaşayabilmesi için tüm personelimiz ile birlikte gece gündüz demeden çalışıyoruz. Burhaniye İlçe Emniyet müdürlüğü olarak 3-4 projemiz var. Bunlardan bir tanesi ``˜Ruhsatı getir, Kaskını al` projesi olacak. Bu projeyi geçtiğimiz yıllarda da yapmıştık. Önümüzdeki ay içerisinde ehliyetini ve ruhsatını getiren vatandaşlardan kaskı olmayanlara kask vermek istiyoruz`` dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Uğurcan Çakır: “Finalde olmayı hak ediyorduk” A Milli Futbol Takımı’nın EURO 2024 çeyrek finalinde elenmesinin ardından Türkiye’ye dönen milli kaleci Uğurcan Çakır, “Finalde olmak isterdik. Bizim adımıza iyi bir turnuva geçti. Finalde olmayı hak ediyorduk. Bir nebze olsun ülkemizi mutlu ettiysek ne mutlu bize” dedi. 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda (EURO 2024) çeyrek finalde Hollanda’ya elenen A Milli Futbol Takımı, Türkiye’ye döndü. Milli kaleci Uğurcan Çakır, İstanbul Havalimanı’nda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Finalde olmayı hak ettiklerini söyleyen Çakır, “Finalde olmak isterdik. Bizim adımıza iyi bir turnuva geçti. Finalde olmayı hak ediyorduk. Bir nebze olsun ülkemizi mutlu ettiysek ne mutlu bize. Herkes elinden gelenin en iyisini vermeye çalıştı. İnşallah bugünlerden ders çıkartıp ileriye daha güvenle bakabileceğiz” diye konuştu. “İnşallah bundan daha büyük başarılar yakalayabiliriz” İyi bir jenerasyon yakalandığının ve turnuvada iyi performanslar sergilendiğinin altını çizen milli kaleci, “Gerçekten bu turnuvada güzel performans sergilediğimizi düşünüyorum. Hem taktik anlamında hem takımın sahaya koyduğu ruh anlamında gerçekten güzel bir kamp geçti bizim için. Çok genç, çok yetenekli futbolcular var bu kadroda. İyi bir jenerasyon yakaladığımızı düşünüyoruz. Hocanın da turnuva özelinde oyun planları bence çok başarılıydı. Çok genç, çok parlak bir jenerasyon var. İnşallah bundan daha büyük başarılar yakalayabiliriz” ifadelerini kullandı.