ÇEVRE - 14 Aralık 2024 Cumartesi 09:36

Kuşadası’nda ağaç atıkları ihtiyaç sahipleri için yakacağa dönüşüyor

A
A
A
Kuşadası’nda ağaç atıkları ihtiyaç sahipleri için yakacağa dönüşüyor

Başkan Ömer Günel’in göreve gelmesinin ardın sosyal yardımlarını 3 kat artıran Kuşadası Belediyesi, kent genelinde gerçekleştirdiği budama çalışmalarından elde edilen ağaç atıklarını, ihtiyaç sahiplerine yakacak olarak ulaştırıyor. Böylece ailelerin kışı daha sıcak geçirmesi ve çevrenin korunmasına katkı sağlanıyor.



Kuşadası Belediyesi, mevsim şartlarına bağlı olarak kentteki ağaçlarda kasım ve mart ayları arasında yaptığı budama çalışmasını, kışın ihtiyaç sahibi aile ve kişilerin yuvalarını ısıtacak bir hizmete dönüştürüyor. Bu kapsamda Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından budanan ağaçlardan elde edilen dallar ile kurumuş kök ve gövdeler düzenli olarak toplanıyor. Ardından kamyonlara yüklenen ağaç atıkları, müdürlüğün Kadınlar Denizi Mahallesi’nde bulunan çalışma merkezine götürülerek sobaya sığacak boyutlarda kesiliyor.



Kışlık odun haline getirilen ağaç atıkları, paketlendikten sonra da Güvercin Masa’ya yapılan başvurular ve muhtarlardan alınan bilgiler doğrultusunda, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün belirlediği adreslere teslim ediliyor. Kuşadası Belediyesi tarafından yürütülen çalışma, hem ihtiyaç sahiplerinin kara kışı daha sıcak ve kolay geçirmesi hem de çevre temizliği açısından önem taşıyor.



Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Seyfi Seyhan Suvari, yakacak desteğinin kış boyunca süreceğini belirterek, “Başkanımız Ömer Günel’in sosyal belediyecilik alanında belirlediği kriterler doğrultusunda kentimizde çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Başkanımız, Türkiye’deki ekonomik krizin Kuşadalılar üzerindeki etkisini azaltmak amacıyla birçok proje üretiyor. Yakın zamanda ihtiyaç sahibi hemşehrilerimiz için soba yardımına da başlayacağız. Ayrıca gıda kolisi dağıtımlarımız da sürüyor. Bu uygulamayla da çevreyi koruyup, atıkları değerlendirmiş oluyoruz” diye konuştu.



Kuşadası’nda ağaç atıkları ihtiyaç sahipleri için yakacağa dönüşüyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bilecik Bozüyük’te okullarda yerli malı haftası etkinliği düzenlendi Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Çetinkaya, “Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası” etkinliklerini yerinde inceledi. Her yıl 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan "Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası" çerçevesinde yapılan etkinlikleri yerinde görmek için ilçedeki okulları ziyaret eden Servet Çetinkaya, okullarda düzenlenen sergileri gezdi ve öğrencilerle bir araya gelerek, Türk malı kullanımının ekonomik ve toplumsal önemi hakkında sohbet gerçekleştirdi. Okullarda düzenlenen etkinlikler hakkında konuşan Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Çetinkaya; “Türk mallarını tercih etmek, ekonomik kalkınma için büyük bir adımdır. Tutumlu olmak, tasarruf etmek ve yerli üretimi desteklemek; sadece bireysel bir sorumluluk değil, aynı zamanda ülkemizin kalkınmasına da katkı sağlamaktadır. Yerli malı kullanımı sadece ekonomik değil, milli bir duruştur " dedi. Öğrencilere bu değerlerin aşılanmasının önemini vurgulayan Servet Çetinkaya yerli üretimin güçlendirilmesinin Türkiye’nin geleceği için kritik bir adım olduğunun altını çizdi. Okullarda öğretmenlerle de bir araya gelerek, bu hafta kapsamında yapılan etkinliklerin öğrencilere kalıcı bir etki oluşturması adına birlikte çalışacaklarını belirten Servet Çetinkaya, Türk mallarını tanıtıcı projelerin ve farkındalık çalışmalarının artarak devam etmesi gerektiğini söyledi.
Bilecik BŞEÜ’de ÜNİDES paneli düzenlendi Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ), Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından üniversite öğrenci topluluklarına destek olmak amacıyla başlatılan Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek (ÜNİDES ) programı düzenlendi. BŞEÜ’de İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde, Bilecik Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir, akademisyenler ve öğrenciler katılım sağladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan panel, Bilecik Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir, ÜNİDES programının hedefleri ve sağlanan destekler hakkında açıklamalarda bulundu. "ÜNİDES projesi kapsamında 50 bin, 100 bin TL tutarında ayni destek" Özdemir yaptığı konuşmada, “Bu yıl başlatmış olduğumuz ÜNİDES projesi kapsamında öğrenci topluluklarına minimum 50 bin, maksimum 100 bin TL tutarında ayni destek sağlanması planlanıyor. Yerel projelerde 50 bin TL, ulusal projelerde ise 100 bin TL’ye kadar destek sunulacak. Bilim ve teknoloji, güzel sanatlar, spor ve sağlıklı yaşam, kişisel ve sosyal gelişim, iş birliği programları, kapasite geliştirme, uluslararası çalışmalar ve mesleki gelişim gibi başlıklarda projeler başvurularını gerçekleştirebilecek. Başvurular, yılda dört dönem olmak üzere alınacak. Bu dönemin başvuruları 2 Aralık’ta başladı ve 26 Aralık’a kadar devam edecek. Öğrenci topluluklarımızın bu projeye başvurularını bekliyoruz. Başvurular 8 Ocak’ta açıklanacak ve projeler için gerekli ayni destek bakanlığımız tarafından sağlanacak. Hepinize başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı. Seminerin devamında Gençlik Lideri Emrah Kotan, ÜNİDES programının detaylarını içeren bir sunum gerçekleştirdi. Projelerin uygunluğu ve mali süreçlerin yönetimi hakkında katılımcılara ayrıntılı bilgiler verildi. Seminer, öğrenci topluluklarının projelerine yönelik sorularının cevaplanması ve teşvik edici mesajlarla sona erdi. Bu anlamlı program, üniversitemizdeki öğrenci topluluklarına yönelik destek ve iş birliği artırılması adına önemli bir adım oldu.