ASAYİŞ - 09 Ekim 2024 Çarşamba 11:11

Kasten öldürme olayı firari şüphelisi 14 yıl sonra Aydın’da yakalandı

A
A
A
Kasten öldürme olayı firari şüphelisi 14 yıl sonra Aydın’da yakalandı

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde 2010 yılında meydana gelen kasten öldürme olayının firari şüphelisi olarak aranan şahıs 14 yıl sonra Aydın’ın Söke ilçesinde çalıştığı pamuk tarlasında yakalandı.


Edinilen bilgiye göre, M.S. isimli şüpheli Şanlıurfa ili Eyyübiye ilçesinde 22 Şubat 2010 tarihinde meydana gelen kasten öldürme olayının firari şüphelisi olarak 14 yıldır aranıyordu. Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığınca yapılan araştırmalar neticesinde şahsın yakın akrabaları ile pamuk hasat işlerinde çalıştığı bilgisi edinildi. M.S.’nin yakın akrabalarından bir kısmının Söke ilçesinde tarım işlerinde çalıştıklarının belirlenmesi üzerine Söke İlçe Jandarma Komutanlığı Jandarma Dedektifleri JASAT tarafından araştırma ve soruşturma başlatıldı. Çalışmalar sonucunda, şüpheli şahsın meydana gelen olay sonrası Suriye’ye kaçtığı ve 13 yılı aşkın süre burada yaşadığı, bir süre önce de yasadışı yollarla Türkiye’ye gelerek yakın akrabalarının yanında kayıt dışı tarım işlerinde çalıştığı tespit edildi. Şüpheli M.S. Sazlı Mahallesi ova bölgesinde pamuk işçilerinin bulunduğu alanda gerçekleştirilen operasyonla kıskıvrak yakalandı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen M.S. çıkartıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.



Kasten öldürme olayı firari şüphelisi 14 yıl sonra Aydın’da yakalandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bilecik Türkiye’de ölümlerin yaklaşık yüzde 33’ünün sebebi kardiyovasküler hastalıklar Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. İsa Ardahanlı, Türkiye’de her yıl ölümlerin yaklaşık yüzde 33’ünün sebebinin kardiyovasküler hastalıklar olduğunu söyledi. Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. İsa Ardahanlı, kalbi ve damar sistemini olumsuz etkileyen kardiyovasküler hastalıklar, değişik şiddetlerde ortaya çıkabilen geniş bir hastalık grubunu tanımladığı söyledi. Kardiyovasküler hastalıklar deyince aklımıza en sık damar tıkanıklığı diye bildiğimiz koroner arter hastalığı, kalp yetmezliği, aritmi ve kalp kapak hastalıkları gelmekte olduğunu anlatan Aradahanlı, sözlerine şöyle devam etti: "Dünya Sağlık Örgütü’nün son verilerine göre, dünya genelinde yaklaşık 18 milyon insan, her yıl kalp ve damar tıkanıklıklarına bağlı hastalıklardan ölmektedir. Ülkemizde de durum buna benzerdir. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Türkiye’de her yıl ölümlerin yaklaşık yüzde 33’ünün sebebi kardiyovasküler hastalıklardır. Kardiyovasküler hastalıkların oluşumunda önemli rol oynayan davranışsal risk faktörleri içerisinde sigara kullanımı, yüksek kolesterol, sedanter dediğimiz hareketsiz yaşam tarzı ve düzensiz beslenme yer almaktadır. Bu düzenle risk faktörlerini azaltarak, kardiyovasküler hastalıklara bağlı ölüm oranlarını yüzde 80’lere kadar azaltabilmekteyiz. 2024 yılının teması ’Önce sen, önce kalbin ve kalbin için harekete geç’ şeklindedir. Konunun önemi itibariyle Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye Kalp ve Damar Hastalıkları Koruma ve Önleme Programı açıklanmıştır. Bu programda, kronik hastalıklara bağlı gelişen komplikasyonları, erken tanı ve tarama yöntemlerini araştırmak için geniş çaplı bir algoritma oluşturulmuştur." "Herkesi kalp sağlığı için eyleme geçmeye, kayıtlı oldukları aile hekimlerini düzenli olarak ziyaret etmeye, periyodik tarama ve izlemlerini yaptırmaya davet ediyoruz" Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. İsa Ardahanlı açıklamasının devamında, "Bu kapsamda, aile hekimlerimizce 40 yaş ve üstü bireylerde risk hesaplaması yapılarak on yıl içerisinde geçirebileceğimiz kardiyovasküler hastalık riski ölçülmelidir. Herkesi kalp sağlığı için eyleme geçmeye, kayıtlı oldukları aile hekimlerini düzenli olarak ziyaret etmeye, periyodik tarama ve izlemlerini yaptırmaya davet ediyoruz. Kalbimiz önceliğimiz olsun, kalbinizin kahramanı olun" dedi.
Kütahya Balık Pazarı’nda hareketlilik Kütahya’nın Tavşanlı ilçesindeki balık pazarında sezon açılmasının ardından balık satışlarında hareketlilik yaşanıyor. Tavşanlı balık pazarına farklı denizlerden birçok çeşit balık günlük olarak getirilerek satışa sunuluyor. Balık Pazarı satıcılarından Hasan Şen, sezonu açılmasının ardından günlük olarak bol balık çeşitleriyle hizmet verdiklerini belirtti. Karadeniz, Marmara ve Ege Denizi’nden gelen balık çeşitlerinin palamut, çinakop, sardalye, alabalık, istavrit ve hamsi olduğunu belirten pazardaki balık satıcıları, herkesi omega deposu balık almaya davet etti. Hasan Şen, " Tavşanlı balık halinde coşkulu bir sezon açtık. Eylül ayının ilk haftasından itibaren Kütahya ve ilçelerinde ülke genelinde olduğu gibi balık satışları başladı. Direk denizden çıkan balığı günlük olarak aracısız Tavşanlı halkımız ile buluşturuyoruz." derken balık satışı yapan bir diğer balık satıcılarından Niyazi Turgut ise " Kış aylarına yaklaştığımız şu günlerde havalar tam olarak soğumasa da balık çeşitleri çoğaldı. Bilindiği gibi çocuklarımızın ve kendi sağlığımız için balık tüketmemiz gerekiyor. Balıkta bulunan Omega - 3 yağ asitleri vücudu soğuklara karşı koruyor. Bu sene eskisine nazaran çok balık yok ancak sağlığımız için de bol balık tüketmek gerekiyor. Fiyatlar ise balığın denizden çıkma durumuna göre bazen günlük olarak bile değişebiliyor. " diyerek herkesi yeni açmış oldukları balık ızgara salonuna balık yemeye davet etti. Pazarda balık fiyatlarının ise; alabalık, Karadeniz hamsi 150 TL, sardalye 100 TL, Çipura ve Levrek 300 TL palamut 150 TL ve istavrit 100 TL olduğu söylendi.