GÜNDEM - 11 Ekim 2024 Cuma 09:16

Efeler’de temizlik çalışmaları sürüyor

A
A
A
Efeler’de temizlik çalışmaları sürüyor

Efeler Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri ilçenin daha hijyenik ve daha estetik bir görünüm kazanması için çalışmalarını sürdürüyor.



Efeler Belediyesi Ekipleri Güzelhisar Mahallesi’ndeki sokakları ve caddeleri tek tek süpürdü ve tazyikli su ile yıkama işlemi yaptı. Temizlik modern ekipmanlar ile yapıldı. Çalışmaların ardından mahalle sakinleri, temizlik ekiplerine teşekkürlerini iletti. Güzelhisar Mahallesi Muhtarı Mustafa Benli de sosyal medya hesabından, Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin ve temizlik emekçilerine teşekkür etti. Efeler Belediyesi’nden yapılan açıklamada, temizlik çalışmalarının diğer mahallelerde de etkin ve hızlı şekilde devam edeceği bildirildi.



Efeler’de temizlik çalışmaları sürüyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Elazığ Elazığ’da 37 bin dönüm alanda pancar hasadı başladı Elazığ Şeker Fabrikası’nda alım kampanyasının startının verilmesiyle birlikte, tarlalarda yoğun hasat mesaisi başladı. Kentte 37 bin dönüm alanda pancar hasadına başlandı. Birçok ilde olduğu gibi Elazığ’da da çiftçinin önemli bir gelir kapısı olan şeker pancarının hasat zamanı geldi. Şeker fabrikasının da alım kampanyasını başlatmasıyla birlikte pancar tarlalarında hasat mesaisi başladı. Sabahın erken saatlerinden itibaren çiftçiler, tarlalarda modern tarım teknikleri ile pancar sökümünü yaparak, traktörlerle fabrikaya götürüyor. Geçen seneye göre verimin iyi olduğunu dile getiren çiftçiler, fakat iklim değişikliğinden dolay şeker oranının düşük olduğunu söyledi. Elazığ Şeker Fabrikası’nda 2024-2025 kampanya dönemi için Elazığ, Tunceli ve Diyarbakır’da 91 köyde, bin 807 üretici tarafından 41 bin 630 dekar alanda şeker pancarı ekimi yapıldığı ve 230 bin ton pancar üretimi beklenildiği bildirilirken kampanya döneminde fabrikada 225 bin ton pancarın işlenerek yaklaşık 30 bin 100 ton şeker, 9 bin ton melas ile yaklaşık 63 bin ton yaş pancar posası elde edilmesinin planlandığı öğrenildi. ’’Şeker pancarı soğuğu yiyince şekeri çıkar’’ 200 dekar pancar ektiklerini belirten Mete Ateş , ’’Yılbaşına kadar fabrika devam ediyor. Rekolte geçen seneye göre bir nebze iyi ama şeker oranımız düşük. Devlet 16 poları 2 bin 375’e alıyor. Ama polar 16’nın altına düşünce fiyat düşüyor. Bizim 12 ile 14 arası geliyor. Bu da fiyat olarak geçen senenin daha altına geliyor. Polar iklim şartlarından, sulamadan düşüyor. Havalar sıcak gidiyor. Bir türlü pancar soğuğu yemedi. Şeker pancarı soğuğu yiyince şekeri çıkar. Önümüzdeki günlerde yağmur gelirse tarlada halimiz daha perişan oluyor. Biz de bir yandan hemen bitirmek istiyoruz” dedi. Çiftçilerden Hayri Ateş ise “Kuyulu Elazığ’ın en büyük köylerinden biri ve bizde pancar hasadı yapıyoruz. 200 dönüm var. Ortalama bin 500 ton bekliyoruz. Fakat bu sene sıkıntılı. Erken olduğu için şeker oranları düşük çıkıyor. Bu sene iklim daha sıcak. İklimden dolayı şeker oranları düşük çıkıyor” diye konuştu.
Kırklareli Üç kişinin işine son veren CHP’li Büyükkarıştıran Belediyesi işçileri eylem yaptı Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Büyükkarıştıran Belediyesi 3 işçiyi işten çıkardı. Haksız yere işten çıkarıldığını iddia eden işçiler, belediye önünde eyleme başladı. Büyükkarıştıran Belediyesi önünde eyleme başlayan işçiler, daha sonra basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası Temsilcisi Caner Makasçı, "31 Mart 2024 genel seçimlerinin ardından 2 Haziran‘da tekrarlanan seçimler sonucunda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adayı Ertuğrul Çamlıca, Büyükkarıştıran Belediye Başkanı olarak yeniden seçilmiştir. Ancak seçimlerin yenilenmesinin ardından Büyükkarıştıran Belediyesi çalışan üyelerimiz çeşitli baskı ve mobbing uygulamalarıyla, farklı muamelelere tabi tutularak yıldırılmak istenmiştir. Bugün itibariyle ise 3 arkadaşımızın iş akitleri görülen lüzum üzerine ve performans düşüklüğü gerekçesiyle feshedilmiştir" dedi. "Keyfi olarak işten çıkarıldılar" Makasçı, "Seçim öncesinde ve sonrasında yaşananlarda belediyede çalışan bu emekçilerin hiçbir sorumluluğu yoktur. Bizleri siyasetin kısır çekişmeleri içine çekmeyiniz. Yaşanan siyasi çekişmelere işçileri kurban etmeyiniz. Emeğe saygı gösteriniz. CHP’li bir belediye başkanından beklediğimiz daha fazla demokrasi, işçilerin hak ve özgürlüklerinin korunması ve çalışma barışının sağlanmasıdır. Büyükkarıştıran’ın çöpünü toplayan, yolunu yapan, suyunu akıtan, kanalizasyonu temizleyen bu emekçiler doğumundan ölümüne kadar her an sizin hizmetinizde idiler. Hukuksuz bir şekilde iş akitleri fes edilen, işçilerin iş kanunu ve toplu iş sözleşmesi hükümleri çerçevesinde mahkemeler tarafından büyük tazminatlara hükme edileceği açıktır. Görülür lüzum üzerine bahanesiyle keyfi olarak yani hukuksuzca işten çıkarılan bu işçilerin tazminatlarının hesabını kim nasıl verecek. Büyükkarıştıran halkı sizi Büyükkarıştıran’a hizmet etmek için seçti. İşçilerin, ailelerinin ve çocuklarının geleceklerini karartmak için değil. Belediye yönetiminin bu haksızlıktan bir an evvel dönerek, işçilere işe iade etmesini, bu uygulamalarından vazgeçmesini istiyoruz" diye konuştu. "Oturma eylemine başlayacağız" Oturma eylemi başlatacaklarını dile getiren Makasçı, "Bu hukuksuzluğa karşı tüm demokratik haklarımızı kullanacağız. Bugünden itibaren mesai saatleri içerisinde çıkarılan işçiler olarak işimize dönene kadar ailelerimizle birlikte ve Büyükkarıştıran halkının desteğiyle oturma eylemine başlayacağız. Büyükkarıştıran halkını da bu haksızlık ve hukuksuzluk karşısında başlatmış olduğumuz süresiz oturma eylemine destek vermesini ve bizlerle dayanışma içerisinde olmasını bekliyoruz" ifadelerine yer verdi. Yapılan basın açıklamasının ardından oturma eylemine geçildi.