GÜNDEM - 17 Eylül 2024 Salı 17:29

Başkan Tetik’ten oda başkanlarına teşekkür

A
A
A
Başkan Tetik’ten oda başkanlarına teşekkür

Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik, ilçede faaliyet gösteren oda başkanları ile istişare toplantısı gerçekleştirdi. Nazilli’nin mevcut sorunları ve çözüm önerilerinin konuşulduğu toplantıda; altyapı eksiklikleri, trafik sorunları, ticari faaliyetler ve sosyal hizmetler gibi konular detaylı olarak ele alındı.



Her oda başkanı kendi alanıyla ilgili mevcut durum ve karşılaştıkları zorlukları aktararak çözüm ve iyileştirme önerilerini paylaştı. Oda başkanlarından gelen geri bildirimleri büyük bir dikkatle dinleyen Başkan Tetik, ilçedeki problemleri daha yakından anlamak ve bu sorunlara etkin çözümler geliştirmek amacıyla detaylı bir görüş alışverişinde bulundu.



Bu tür programların yerel yönetimin etkili ve verimli bir şekilde hizmet vermesi adına büyük önem taşıdığını ifade eden Tetik; “İlçemizin öncelikli ihtiyaçlarını belirlemek adına oda başkanlarımızla işbirliği içinde çalışıyoruz. Nazillimizi daha yaşanılabilir ve dinamik bir kent haline getirmek için ortak bir yol haritası oluşturacağız. İşbirliği ve koordinasyon ilçemizin gelişiminin temel taşlarını oluşturmaktadır. Oda başkanlarımıza katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.



Toplantı sonunda belirlenen çözüm önerileri ve projelerin hayata geçirilmesi için bir eylem planı oluşturulacağı duyuruldu.



Başkan Tetik’ten oda başkanlarına teşekkür

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Adanalıların ömrü kısaldı Adana, TÜİK verilerine göre Türkiye’de yaşam süresi en kısa iller arasında 3. olurken, Adanalı vatandaşlar hızlı yaşadıklarını ve sıcak hava nedeniyle yaşam süresinin kısa olduğunu söyledi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), "Hayat Tabloları, 2021-2023" istatistiklerini açıkladı. Buna göre, doğuşta beklenen yaşam süresi, Türkiye geneli için toplamda 77,3 yıl olarak belirlendi. Söz konusu rakam 2020-2022 dönemi için 77,5 yıl olarak hesaplanmıştı. Doğuşta beklenen yaşam süresi, erkeklerde 74,7, kadınlarda 80 yıl olarak tespit edildi. Beklenen yaşam süresinin en düşük olduğu il ise 76,1 yıl ile Kilis olarak belirlendi. Bunu, 76,2 yıl ile Antep ve 76,8 yıl ile Adana izledi. Erkeklerde doğuşta beklenen yaşam süresinin en düşük olduğu il 73,2 yıl ile Kilis, 73,6 yıl ile Antep ve 74 yıl ile Kırklareli, Edirne ve Adana olarak kayıtlara geçti. "Adana 74 ama kadınların çok konuşmasından dolayı 60’a düşer" Adanalı vatandaşlar ise hızlı yaşadıklarını ve sıcak hava nedeniyle yaşam süresinin kısa olduğunu söyledi. İhlas Haber Ajansı’na konuşan çarşı esnafından Mahmut Aydemir (57), “Adana çok sıcak. 74 yıl bence çok iyi. Yaşamak için yeterli bir yıl. Diğer iller de 100 yıl yaşamıyor zaten, en fazla 77 yıl yaşıyor. Adana 74 ama kadınların çok konuşmasından dolayı 60’a düşer” dedi. Adanalılar hızlı yaşıyor Cemal Savan (25) isimli vatandaş ise Adanalıların hızlı yaşadığını anlatarak, “Adanalılar hızlı yaşıyor hayatı. Sıcağın da etkisi var. 74 yıl yeterli” ifadelerini kullandı. “Sıcaklar ömrü etkiliyor” Salih Yavuz (33) isimli vatandaş ise sıcakların yaşam süresini doğrudan etkilediğini, 74 yılın yeterli olduğunu söyledi. 64 yaşındaki Ayşe Türkmen, “74 yaş az bence. Adanalılar sıcaktan az yaşıyor. Hemşehrilerime uzun ömürler dileyeyim” dedi.
Bitlis Akademisyen Adem Palabıyık: “Alınan her ürün, Gazze’ye atılan bombanın sponsorluğunu oluşturuyor” Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Adem Palabıyık, üniversite öğrencilerinin boykot markaları için potansiyel müşteri olarak görüldüğünü belirterek, "Alınan her ürün, Gazze’ye atılan bombanın sponsorluğunu oluşturuyor” dedi. Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Adem Palabıyık, Milli Eğitim Bakanlığı’nın eğitim dönemi açılış dersi olarak “Çanakkale’den Gazze’ye Vatan Savunması” dersinin büyük ilgi gördüğünü belirterek, “Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin hocamızın ilk ders olarak Çanakkale ve Gazze sentezini oluşturması çocuklar için harika bir tecrübe oldu. Bizler de buradan yola çıkarak, üniversitelerimizin akademik açılış dersi olarak ‘Boykot’un Sosyolojisi’ni anlatmalıyız ve buna talibim, her yerde anlatmaya hazırım” dedi. “Boykotun sosyolojisi öğretilmeli” Akademisyen Palabıyık, Gazze katliamının yılının dolmasına çok kısa bir süre kalmasına rağmen hala katil İsrail’in cinsiyet, yaş veya hasta ayrımı gözetmeden masumları katletmeye devam ettiğini belirterek, “Elinden gelen en önemli uygulama pratiği ise boykottur. Üniversite öğrencileri özellikle boykot markaları için potansiyel müşteri olarak görülüyor. Boykot markaları, belirli dönemlerde satamadıkları ürünlerden dolayı indirim yaparak, kampanyalarla bu ürünleri satabiliyorlar. Alınan her ürün, Gazze’ye atılan bombanın sponsorluğunu oluşturuyor. Buna dur demeliyiz, çünkü katil İsrail, biz dur demeden durmayacak ve onu durdurabilmenin en önemli yolu da İsrail’e destek veren markaların boykot edilmesinden geçiyor” ifadelerini kullandı. “Üniversite öğrencilerine boykotun ne olduğu anlatılmalı ve alternatifler sunulmalı” Boykot ürünlerinin alternatiflerine dair çalışmaların yapılarak üniversite öğrencilerine bilgi verilmesi gerektiğini belirten Palabıyık, sözlerini şu ifadelerle tamamladı: “Üniversite öğrencileri için yapılan en değerli çalışma boykot markalarının alternatiflerini hazırlamak ve bilgilendirme yapmaktır. Alternatif markalar elbette kaliteli olmalı ve uygun fiyata satılmalıdır. Çünkü boykot markaları, alternatif ürünlerin satış ve fiyatlarını da yakından takip etmektedir. Böylece atabilecekleri tüm adımları tek tek atmaktan asla çekinmezler. Bir de konunun manevi boyutu muhakkak işletilmelidir. Çünkü dinimiz olan İslam, Müslüman bir kardeşi zulüm altındayken başka bir Müslüman’ın vicdanının rahat olmasına müsaade etmez. Bugün, Gazze’de de üniversiteler açılacak ve ders dönemi başlayacaktı ama katil İsrail, Gazze’deki bütün üniversiteleri harabeye çevirdi ve akademisyenleri şehit etti. Elimizden gelen ne varsa yapmalı ve ilk iş olarak boykottan başlamalıyız.”
Niğde Başkan Özdemir: "Vefa borcumuzu ne yapsak ödeyemeyiz" Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Başkan Özdemir mesajında, “Vatan için ölmeyi göze alan kahraman gazilerimiz, sonsuza kadar milletimiz için gurur kaynağı olmaya devam edecektir” dedi. Belediye Başkanı Emrah Özdemir, mesajında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 19 Eylül 1921 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk’e ‘mareşal’ rütbesi ve ‘gazilik’ unvanının verildiğini hatırlattı. Bu nedenle her yıl 19 Eylül tarihinin Gaziler Günü olarak kutlandığına işaret eden Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, “Vatanımızın bölünmez bütünlüğü için, bayrağımız için canlarını feda eden şehitlerimiz ve bu uğurda ölümü göze alan gazilerimize olan vefa borcumuzu ne yapsak ödeyemeyiz. Kahraman şehitlerimiz ve gazilerimiz, sonsuza kadar milletimiz için gurur ve kıvanç kaynağı olmaya devam edecektir.” diye konuştu. Başkan Özdemir mesajında, “Şehitlerimiz ve gazilerimizin emaneti olan vatan topraklarını sonsuza kadar korumak ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak toplumun tüm kesimlerinin öncelikli görevidir” ifadelerine yer verdi. Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajını şu sözlerle tamamladı: "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatanımız için canlarını hiç düşünmeden feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Hayatta olan kahraman gazilerimize de sağlıklı ve sıhhatli uzun ömürler diliyorum"